Neprimerana sinusova tachykardia!

Príspevok v téme: Neprimerana sinusova tachykardia!
lh95

zdravim mam 19 rokov začalo to minuly rok v zime ked som lezal na posteli a z ničoho nič mi busilo strastne srdce mal som vysoky tlak 180/110 a tak sa to opakovalo asi 3 krat en vysoky tlak potom som obehal kade jake vysterenia vsetko v poriadku ale na kardiologii mi dali holter a zistili ze pocas dna mam sklon k sinusovej tachykardii 133/min a veečer zase bradykardia 46/min som sportoval od malicka futbal hadzana ale teraz ma stiahla velmi kulturistika ale prestal som s tym kvoli problemom ..dali mi betablokator ale mne stale bolo zle mal som uzkostne stavy bolesti hlavy uz asi rok a pol ale nevysimal som si to ..ale pred 2 messiacmi to bolo vela strastne som sa začal bat sledovat sa a bol som aj u ineho kardiologa a ten mi pvoedal ze srdce je zdrave len mam tu nerpimeranu sinusovu tachykardiu .. bol som aj u psychiatra uzivam lieki Escilatopram,Spitomin.... je to lespie nemavam ziadne atkaay a ked tak uplne male a poviem si ze okay nič mi neje znizili mi davku betablokatoru na stvrtku a v klude mavam pulz 52/min a teraz k veci :)..pocas dna mavam v klude pulz tych 52 + - pohybuje sa to ale ked dačo robim ako dnes betonoval som a mminuly tydzen tak isto bol som pamahat aj ked dačorboim srdce ide jak splasene to je asi normalka ale nechce sa ani po pol hodine ani hodine dat naspet do tych 52 uderov v klude a to len sedim za pc a tak moze to byt s tej uzkosti a strachu ale pritom vobec sa nboojim moze to byt podvedomo ze uz velmi sa sledujem atd?..chcem sa dalej venovat kulturistike ale kvoli tomu s tym nechcem zacinat a hlavne kvoli tomu tlaku stastne sa bojim ze mam vysoky a pritom je stale v norme do tych 135/85 lebo ze sa mi zase zopakuje to co púredtym ze budem mat 180/110 atd poradte je to vsetko z uzkosti a stresu a sledovania sa alebo to robia ta neprimerana sinusova tachykardia ..lebo od miunuleho roka od kedy sa to stalo pooriadne nemam ziadnu aktivitu len ksynem doma a hladam hovadini a behampo lekaroch..

Gulka32

Aj ja mam problem s tachykardiou,mam navstivit internistu.Ja to mam bud z anemie,ktorou momentalne trpim alebo aj tym ze vysadzam AD.Daj si zistit ci nemas anemiu.

hobit

ak je to ešte aktuálne, silne pochybujem že to máš z úzkosti. je prirodzené, ak sa srdce chová neadekvátne, že pociťuješ i psychické pocity. dá sa vykonať i rádiofrekvenčná ablácia v srdci na úpravu rytmu pri neprimeranej sin. tachykardii. mne bolo po betablokátoroch horšie ešte celkovo. beriem Ivabradine. a co pisal rng, ja beriem COenzym Q10 v dávke 200mg a NADH , to je potrebné na výrobu ATP a cítim to na výkone, čo dokáažem cez deň, urobím toho viac aj keď samozrejme, hned po tom spím.... rovnako sa mi srdce nevráti ako má, alebo sa vráti po fyzickej aktivite, ležim a rozvinie sa tachykardia jak delo.... tiež ma vláčili po psychioatroch, syndrom bielych plastov a neviem co este, cez desať rokov som bola hypochonder, až kým v 27 som kolabovala pravidelne každý deň, kým nebol spravený EKG holter, úplná neviera že mi srdce tak bije..... všímam že to má veľa ľudí v poslednej dobe....nejaky novy civilizacno chorobny boom, najma u mladych..... zaujimalo co za tym je ako prvopricina

lh95

RNG a to by zistili na njakom vysetreny taketo poruchy srdca? ak ano na akom a som objednany o meisac na bicyklovu ergomnometriu abo tak nejak sa to vola :)

RNG

Nuz mozu to sposobovat aj rozne vykyvy v hladinach neurotransmiterov, ale moj prvy odhad by bol nedostatocna energia vytvarana v srdci pre nedostatok alebo horcika, alebo draslika, alebo vitaminu B-4, adeninu, ktory si ma vlastne telo vyrabat samo, ale zrejme nie u kazdeho. Skus si doplnit tie mineraly a brat nejaky zdroj adeninu, najlepsie priamo ATP, co je potrebne na tvorbu energie v mitochondriach v srdcovom svale.
Mozno mas aj nedostatok mitochondrii v srdcovom svale a preto ti bije pri mamahe srdce prirychlo, ale plytko. Na podporu aktivity a tvorby mitochondrii je doplnok PQQ, davka 2 x 20 mg.