Poradte mi prosim, budem mat operáciu vyboceného palca, ja by som chcela len vedie ci mi pri operácii zavedú aj permanentny katéter na mocenie. Poradte mi prosim kto uz bol na takejto operácii!!!
Vopred Vém dakujem!
Operácia Hallux Valgus
Zdravím všetky haluxáčky. Tak dnes som zabsolvovala zákrok v Malackách u Mudr.Pullmana. Prišla som tam o 11 hod., zákrok bol cca o 12,30 hod, domov som šla o 15,30 hod. Všetko prebehlo naozaj na vysokej prof.úrovni. Som zo Žiliny, a už cca rok som hľadala v okolí nejakého lekára, ktorý rieši haluxy novšou metódou. Žiaľ, všade, ale naozaj všade robia len staré metódy /lámanie kostí/, s bolestivým hojením. Tak som sa nakoniec rozhodla predsa len pre Mudr.Pullman Malacky. Váhala som z dôvodu, že niektoré príspevky na fórach neboli pozitívne. Lekár sa mi pred zákrokom venoval dostatočne, aj som mu otvorene povedala, že mám obavu / ale nie z narkózy, ani z bolestí-s tým som bola vysporiadaná/, ale skôr z výsledku operácie, teda aj trvácnosti. Všetko mi dostatočne vysvetlil, a aj sestričky sú naozaj ochotné. Z narkózy ma prebrali cca o 13,30 hod, bolesť fakt minimálna a skôr tupá. Môžem ju prirovnať k tomu, ako keby ste si obuli tie najtesnejšie topánky do ktorých vpracete nohu. Teraz je 19, 50 hod, a cítim už len teplo keď nohou nehýbem, a keď sa pohybujem, tak asi takú bolesť, ako keď vám niečo ťažšie padne na nohu. Pri prepúšťaní som mala dostať aj barle, keďže bývame na piatom posch.bez výťahu, ale po nasadení ortoped.papuče som usúdila, že by mi len zavadzali a nevzala som si ich. Inak na piate som vyšla úplne ok, a skôr ako zvyšok mojej rodiny. Tá papuča je naozaj ok prispôsobená na to, aby ste nedošľapovali na operovanú časť, ale práve na pätu.
Takže pokiaľ ide o bolesť, je to nad moje očakávania, skutočne takmer bezbolestné. Vytknutá noha bolí oveľa viac. Narkóza bola celková, zle mi nebolo, dokonca sme sa cestou domov zastavili na Červeníku, kde som do seba napratala vývar, palacinky a kávu, ale nemalo by sa to. Aktuálne je noha v elastickom obväze a ortopedickej papuči-tá sa na noc dáva dole, prvé odbalenie nohy bude cca po 10 dňoch, keď sa vyberú stehy. Tak určite dám vedieť ako pokračujem. Zatiaľ som nad mieru spokojná.
Ahojte bol niekto na operacii Halluxu v Malackach u dr. Pullmana?? mna to caka v septembri. Vraj mi tam bude vkladat titanove platnicky. Vie mi niekto o tom napisat viac??? Dakujem.
ahojte, podelím sa s vami o moje cerstve skusenosti. hallux mi operovali vcera, je to jednodnova chirurgia, kateter nedavaju, nakolko operacia netrva dlho. vcera som este krasne a veselo hopkala po byte, ale vecer prisla katastrofa, bolelo to ako diabo, nakolko prestali ucinkovat vsetky tie nemocnicne oblbovaky. noha je velka, spuchnuta, bolestiva, ae sme zeny, takze vydrzime vsetko. od bolesti beriem lieky, takze aspon takto sa udrziavam pri zmysloch. to je zatial vsetko, budem vas informovat neskor, tak o tyzden, ze co sa deje. vsetkym halluxackam drzim palce :)
ahoj,ja som po operácii hyluxu 3 týždne.operáciu som mala 20.5.2014 v Nitre na jednodňovej ortopedii,operácia bola FAJn,veľa som čítala na rôznych forach,veľké bu-bu-bu,nebolo to tak strašné,mám titánovú platničku a šrob zaplatila som 190 euro.........rok som čakala a bola v bolestiach....čas ukáže ,ako bude.....
Ja nemam vyrastok, lekar mi povedal ze mi ho zlomia/prerezu a zafixuju kovovou tyckou. Lekar to nechce robit na leto, preto to posunul na jesen. Pocula som ze v Leviciach su na toto velmi dobry. Ja budem operovana BA dr Smetana, tiez je velmi dobry. dakujem za zodpovedane otazky a prajem vela stastia :)
nic take nebudes potrebovat :)
A na ten katéter mi nikto nevie odpovedat?
Ahoj, samozrejme pomozem!Teda ako len viem :)
Takze, moje RTG snimky este doktor nevidel, mám si ich zobrat az na operáciu, a tam sa on rozhodne akym sposobom mi to bude robit. Dá sa to zbrúsenim, ak más vyrastky na kosti, alebo to robia zlomenim tej kosti. Zlomenina sa robi ak vyrastky nemás, len ti palec rástol vybocene. Operácia sa vykonáva v narkóze. Mojim lekárom je MUDr. Roman Kollár, ortopéd-chirurg, cize on je mojim lekárom a aj on mi to bude robit v Leviciach. Zatial ho kazdy chválil, pre mna je to prvá operácia.Ale uz to musim podstúpit, lebo ledva chodim, a bude to len a len horsie.
Neboj sa toho, zvládneme to, mysli do budúcna, ze ti bude super, budú ti sediet vsetky topánky, kazdá obuv a nebudes mat bolesti!!! :)
Mna tato operacia tiez caka, ale az na jesen. Akou metódou ti to idu robit? zbrusia ti tu kost, alebo zosekaju? alebo iným spôsobom? Kde ta budu operovat a kto bude operovat?
Prepac za tolko otázok, ale mam z tejto operacii trochu hrozu a nic o nej neviem, lekar mi nic riadneho nepovedal, preto by som bola vdacna za co najviac informacii