Vylúčenie zo štúdia

Príspevok v téme: Vylúčenie zo štúdia
parararam

Bol som vylúčený zo štúdia na VŠ a požadujú aby som vrátil index, ISIC a vypísal tlačivo o ukončení štúdia a do 3 pracovných dní im to priniesol. Ja si však chcem ISIC aj index nechať na pamiatku :). A už duplom sa mi nechce vypisovať nejaké sprosté tlačivo o vylúčení, nech si ho vypíšu sami a tak sa pýtam, ak tie papiere aj s obálkou šmarím do koša, index si vyložím na poličku a z isicu sa budem tešiť na najbližšom študentskom koncerte kde ním odrbem personál pri vstupe aby som mal vstup zdarma :) môžem očakávať, že mi v nasledujúcich dňoch príde zo strany školy ďalšia obálka prostredníctvom ktorej budú opätovne požadovať to isté, prípadne smú na mňa uvaliť nejakú sankciu?

0vecka

inak pokial viem index nieje majetkom skoly (aspon mi sme si ho kupovali a na konci studia sme si ho nechali)

a tiez nechapem ze niekto riesi nejake davky ked si staci zohnat flek a clovek ma par krat tolko aj ked musi platit dane

Prezyvka55

Ked som este pracoval a zil len na slovensku platil som do zdravotky rocne odvody od 2000 do 10 000eur. Podla toho kolko som zarobil. To by bolo okej. Ale vies co ma nastvalo. Ze ked som sa bol lyzovat spadol som a potreboval som magneticku rezonanciu a neboli mi to schopny poskytnut len za poplatok 250eur. Ked som sa sudil o pozemky na zacatie pripadu som zaplatit sudny poplatok niekoho percent z hodnoty majetku o kt sa sudim. Radovo niekolko 10tisic eur. Povedal som si a dost. Naco platim odvody ked potom nieco mi treba a zase si to musim platit?

Prezyvka55

Maoam najlepsie je do toho systemu neplatit :D ja som si uz pradplatil :D teraz si davam oddych dokial ma dobehnu som si zalozil firmu cez ktoru si fakturujem roboty na slovensku a nemecku :D odporucam.
Pomahala mi s tym firma akontslovakia. Odporucam :) napomocni to ludia.

Maoam

pararam: nemusis mi dvakrat opakovat, ze ma mas za blbu, ktora nechape zmysel otazky ;-), odpoved Prezyvky 55 som si uz davno precitala, dovolila som sa akurat vyjadrit sa k teme z ineho uhla, co je na tomto fore dovolene, dakujem za akceptaciu a prajem ti v zivote vsetko dobre

Maoam

Prezyvka55: tak ako sa u vas plati na Romov, plati sa inde na Turkov, Libanoncov, Rusov, Poliakov a Co., proste vsetky obrovske rodiny, ktore casto ziju bokom popri soc. davkach z ciernych kseftov a v organizovanych bandach, blbe len je, ze nebyt ludi, ktori poctivo odvadzaju odvody a dane (a ktorych ty povazujes za debilov), tak by vsetci studenti, nezamenstnani, chori, invalidi a socky nemali ani euro....

cize je to parazitovanie, nic viac

nemam nic proti tomu, ked niekto skutocne potrebuje pomoc, takych pripadov je dost, ale to je ine kafe, ale tam vidis, ze je to prechodna zalezitost a ten clovek sa cim skor mu je to m ozne postavi sam na nohy

takisto, ked je niekto tazko postihnuty a OK, to su vsetko ale ine pripady, tu nejde o vychcanost, ale potrebu pomoci, v takom pripade nemam problem vyuzitia systemu

parararam

Maoam- "chváliť", ja nemám zo seba pocit, žeby som sa chválil v zmysle chvastania sa, jednoducho som napísal čo som urobil, prečo som to urobil a že s tým nemám žiaden problém lebo to mne na škodu nebolo. Oh a áno som schopný si prečítať iný názor dokonca aj taký ktorý mi nepasuje avšak tu je taký malý háčik. Téma sa nazýva "vylúčenie zo štúdia", otázka autora v skratke znie "smiem si nechat isic a index, čo by nastalo ak by som ho nevrátil" Prezývka55 výborne pochopil otázku a odpovedal mi začo mu úprimne ďakujem. Maoam pod názvom témy a otázkou videl/a "je podľa vás správne nechať si index a isic po ukončení štúdia aký máte nato názor?" nuž Maoam asi si si pomýlila Tému ale to nevadí, pretože ja som svoju odpoveď ktorú som hľadal už dostal a tým to pre mňa celé hasne, ešte raz ďakujem! :)

Prezyvka55

Maoam vidis a su ludia co platia mesacne na zdravotku odvod 200eur na slovensku a maju z toho hovno :D ja im to doprajem nech si uzivaju pokial este mozu .. a takisto sa na slovensku plati na kadejakych cigosov, takze toto je minimum.

Maoam

pararam: mojim cielom nebolo rypat konkretne do TEBA ako jedinca ale skor som sa pozastavila nad tym, na com ficite ako stat a system a z coho sa to vlastne plati...pretoze takych ludi je tam väcsina, ako sam priznavas