Vylúčenie zo štúdia

Príspevok v téme: Vylúčenie zo štúdia
parararam

Bol som vylúčený zo štúdia na VŠ a požadujú aby som vrátil index, ISIC a vypísal tlačivo o ukončení štúdia a do 3 pracovných dní im to priniesol. Ja si však chcem ISIC aj index nechať na pamiatku :). A už duplom sa mi nechce vypisovať nejaké sprosté tlačivo o vylúčení, nech si ho vypíšu sami a tak sa pýtam, ak tie papiere aj s obálkou šmarím do koša, index si vyložím na poličku a z isicu sa budem tešiť na najbližšom študentskom koncerte kde ním odrbem personál pri vstupe aby som mal vstup zdarma :) môžem očakávať, že mi v nasledujúcich dňoch príde zo strany školy ďalšia obálka prostredníctvom ktorej budú opätovne požadovať to isté, prípadne smú na mňa uvaliť nejakú sankciu?

0vecka

2 MultiLevel jj preto si myslim ze kedze som si ho kupil a nakonci mi ho vratili tak to asi ze nieje majetok skoly... ale je mozne ze kazda skola to ma inak aj ked ak to moze nauctovat tak si myslim ze to robi kazda...

0vecka

2 Maoam ja zase porovnavam sukromne SK so statnym v DE...

inak ako to vlastne funguje v DE lebo poznam vela ludi co maju privatnu Krankenkasse a vraveli mi ze takisto musia cakat tiez... nechapali ze preco sa rozculujem ked idem k ortopedovi s bolestami krku ze mi dal spravit röntgen a poslal ma na radiologiu ale na krk sa mi ani nepozrel :)...ani som sa vyzliect nemusel len pri röntgene dat dole koselu pod ktorou bolo tricko...

lebo co viem tka v DE ked mat privatnu KKS tak su lekari ktori beru len privatnych akurat ze podla slov 4 ludi co som sa s nimi pri jendom stole o tom bavil mozem mozno dostat skor termin ale nejako ze by ma tma obzeral a stravil so mnou viac casu ako je fakt ze nevyhnutne ze s tym nemam ratat.

rozmyslam o sukromnej kedze ma vide o nejake 2 stovky lacnejsie ale zase su tam ine problemy...

MultiLevel

Ovecka, aj ja som ho odovzdala :D aby mi tam hodili super peciatku a v den promocii mi ho dali spat :) To odovzdanie je formalita, aby ti tam zapisali zlozenie statnej skusky, nie preto, ze je to majetok skoly :)

0vecka

no ja som ho musel odovzdat po konci studia a potom mi ho vratili aj s diplomom... ale mozno to bol darcek... nehadam sa...

lorrines

Ale nerozčulujme sa tu nad tým, že niekto koho vyhodili zo školy ide využivat nejakych par zliav.
Ja mám kamaratku, ktorá je z docela prachatej podnikatelskej rodiny ale tak odrbavaju stat na daniach ze jej priznali soc. stipendium 240€!!!! a my ostatní z priemernych rodin čo nan nemame narok, dreme jak kone, študujeme, nemame na nic cas a ona si vysedava za prachy, ktore poctiví ludia zarabaju a odvadzaju z nich dane, v drahych kaviarnach, vyvaza si prdel v svojom aute a byva vo vlastnom byte...to može človeka teprv j**núť ....hlavne ked sa ešte pochvali..takže asi tolko k tebe

MultiLevel

Index ma byt majetkom skoly? Uf...my sme si index zaplatili, takze sa nejednalo o nejaky skolsky majetok. Tym, co ho dostali zdarma bolo zrejme povedane, ze je to majetok skoly...My sme si ho po ukonceni VS mohli vziat domov :)
Co sa tyka karticky, tak vies sam, ze ju mozes pouzivat vsade tam, kde sa nepriklada, to ti nepisem nic nove. Ale dlhsie ako do datumu platnosti ju nepouzivaj. Co som si vsimla, dost kontroluju platnost, inak by sa takto mohol clovek bars cim preukazovat a pritom by nemusel byt studentom

Maoam

0vecka a konzultacie...tak na SVK ked si daco zaplatis sam, tak sa ti venuju ako kralovi,hej....tu? ked cashujes sam a je to casto strasna suma, tak ta odpinkaju za par min a nedajboze ak mas este nejaku otazku alebo ak sa vyskytne problem......dalej informovanost na webstrankach,d ostupnost lekarov...v tomto urobili najmä privatne kliniky na SVK obrovsky skok vpred

Maoam

0vecka: suhlas (zdravotnictvo), najmä ceny liekov a doplatky, dostupnost liekov, ktore tu nejestvuju na trhu, rsp. ti ich nikto nepredpise, lebo su strasne drahe, doslova musis skapinat na JIS-ke

inak na SVK su aj vynikajuci imunologovia, take nieco ti tu nehrozi a lieky, ktore na SVK dostanes v pohode predpisane, tu nejestvuju alebo by si ich dostal, iba keby si mal AIDS

o cakacich dobach na vysetrenia u odb. lekarov ci klinikach ani nehovorim a milion dalsich veci

teda co sa da, tak na SVK, ale velakrat sa neda, bohuzial...

vsetko ma svoje za a proti

Prezyvka55: chapem ta

Prezyvka55

0vecka hmm index je majetkom skoly ale kaslat na to, prakticky len velmi malo ludi ho vrati lebo komu sa chce trepat do skoly kvoli takej blbosti ked ho mozes jednoducho vyhodit. a nie su za to sankcie.

co sa tyka statneho zdravotnictva neviem, to bolo pre mna katastrofou vsade ale presiel som na sukromnikov a neviem si vynachvalit.

0vecka

inak este co sa tyka zdravotnictva v nemecku tak fakt to na SK je este dost dobre aspon ja s nim mam ovela lepsie skusenosti