Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Boj s celulitidou

Príspevok v téme: Boj s celulitidou
nixiis

Ahojte. Nájde sa tu prosím vás niekto, kto by mi poradil s mojim problémom?

Cvičím už dosť dlho, celulitídu som mala hlavne na zadných stehnách a aj zadku na predných len vtedy keď stehno stlačím. Myslela som si, že zmenou jedálničku, cvičením sa to zmierni, čo sa teda aj stalo, ale iba na stehnách(tam už takmer nie je)..na zadku mám pocit, že sa to iba zhoršuje. Čo mám robiť? niekde som čitala, že celulitída je aj dedičná, čo teda môže byť aj môj prípad.. poslednú dobu skúšam v sprche masáž s takou hubkou drsnejšou, čím sa zvykne umývať telo..a sem tam sa natriem telovým mliekom, mala som aj spevňovacie, no momentálne mám nejaké klasické, mandľové.

Je niečo, čo by mohlo pomôcť? mám dať na zadok viac kíl keď cvičím? alebo ako? Ďakujem

odpovedam

je to zbytocne. naco to robit? ked zacinas s cvicenim, vtedy to ma vyznam na vyplavenie kyseliny mliecnej zo svalov. ale ked cvicis pravidelny, uz ti to netreba. a vobec, na regeneraciu a odplavenie kyseliny je poriadny strecing po treningu. ja osobne nie som za to, aby sa v jeden den robilo kardio a cvicenie. teda nie je to moj vymysel, ale najlepsi split je striedat cviciace a kardio dni, kardio max. 2x tyzdenne a to tiez hiit. som jednoducho za to, ze je naozaj skoda si palit svalovu hmotu, kedze u zien rastie rychlostou 1kg za rok. je to malo a treba si to vydriet. tak naco si spomalovat hypertrofiu kardiom.

0vecka

2 odpovedam zase kardio 15 min nieje nejake kardio typu ze ti to odpali vsetky svaly... co viem tak to robia kulturisti aby sa im svaly preplachli a nebola svalovica a rychlejsie sa im zregenerovali svaly

odpovedam

ajajaj.... cele zle.

NIKDY nerob v jeden den silove cvicenie a kardio. Palis si tym svalovu hmotu. Pricom samotna svalova hmota spaluje kalorie, i ked necvicis. Takze ked si ju spalis, tuk sa lahsie uklada. Nepises, aky mas cvicebny split. nerozumiem, co je fullbody. To mas nejaky kruhovy trening alebo ako to mas rozvrhnute?

Co sa tyka kardia, tak rob intervalove sprinty. Samotne kardio v style stredneho tempa pali sice tuk, ale aj svaly. Sprint 2x tyzdenne podporuje rast svalovej hmoty.

Stravovanie - zle. Samy sacharid. takto sa celulitidy nezbavis. Ak chces, aby ti rastla svalova hmota, resp. aby sa nestracala a aby siel dole tuk, tak vyrazne obmedz sacharidy a zvys bielkoviny. Tvoja strava podporuje ukladanie tuku a stracanie svalovej hmoty. na tvoju vahu by si mala prijat 100 - 120g bielkovin a do 150g sacharidov denne(idealne aj menej, ja davam teraz max. 40g sacharidov na den).

A vela zeleniny. poobede uz absolutne ziadne sacharidy, ani tuky. Tuk len v minimalnom mnozstve. A samozrejme, cvic nadalej. Akurat to kardio uplne vypust. V cviciace dni si daj na rozcvicku max 5 minut na pase na prekrvenie a v necviciace dni, max. 2x do tyzdna, intervalove sprinty 20-25 minut.

nixiis

dlho som cvicila tak, ze jeden den som mala nohy, zadok, kardio 15 min...druhy den chrbat, prsia, kardio 25 minut a jeden den cisto iba kardiovy trening

co sa tyka stravy, tak na ranajky vlocky s jogurtom alebo musli s mliekom, olovrant cottage s knackebrotom, obed vacsinou kura so zemiakmi, olovrant musli s mliekom a vecera proteinovy napoj - po fitku (ale to nie pravidelne) teraz ma taka klasicak vecera nenapada..ale zvyknem niekedy na desiatu ovocie

odpovedam

ako cvicis? vacsina ludi cvici nespravne. popis napr. pocas tyzdna ako mas rozvrhnute cvicenie a ako presne robis kardio, takisto skus nacrtnut tvoj denny jedalnicek.

nixiis

pisala som ze cvicim a upravila som si jedalnicek - tzn. schudla som vdaka tomu
meriam 158 a vazim 48,5 takze akurat
chodim do fitka, posilujem + sa snazim dost vela kardia ale tak asi budem musiet viac..

odpovedam

nixiis, je naozaj pravda, ze musis schudnut z tuku. ako pise momistas, fitnessky celulitidu nemaju, pretoze maju spaleny telesny tuk. Chuda baba hned neznamena malo telesneho tuku.

Su zeny, ktore si nespravnym chudnutim docielili akurat to, ze si spalili svalovu hmotu, tuk ostal. Takze ked si schudla, nepises, akym sposobom, to este nic neznamena. Celulitida vznika nad cca 20% telesneho tuku. Treba este zaratat individualne rozdiely. Napr. vyraznejsiu celulitidu maju zeny, ktorych telesny tuk sa uklada hlavne na bokoch, stehnach zadku. a su take, ktorych tuk sa sustredi do brucha.

Takze jedine spalenim tuku sa celulitidy zbavis. nic ine nefunguje.

0vecka

en.wikipedia.org - neexistuje ziadna liecba ktora by mala preukazatelne ucinky teda kremiky su fajn ak nevies co s peniazmi

inak aky je rozdiel medzi kardio cvicenim a schudnutim? podla mna je kardio iba podmnozina chudnutia

momistas

Prepáč ale najskôr ti musím napísať, že ma pobavilo ako si napísala, že na zadných aj predných stehnách, to vyzerá ako keby si mala štyri nohy :)
Na celulitídu treba len cvičiť ale kardio aby si sa zbavila tuku, lebo celulitída je vlastne zle uložený tuk pod kožou. A skús piť čistiace čaje čo odplavujú toxíny z tela alebo rozbehnú lymfatický systém. Ak je raz celulitída, nezmizne úplne len ju môžeš zmierniť...teda zmizne ale to dokážu tie, ktoré súťažne robia fitness alebo kulturistiku a to je už iná drina a sebazapieranie v každom smere. Jaj a počula som, že BIO kokososvý olej je na celulitídu super.