vypareniny

gastanko2016

ja používam pri malom v prípade zaparenín bepanthen care. Neobsahuje žiadne škodlivé látky a rýchlo hojí zapareniny a regeneruje pokožku.

Alternativa

Ahoj Leenka,
je dobre, ked su odborne podlozene protiargumenty, to sa vzdy zide :o). Pytiol bola moja nostalgicka spomienka 30 rokov dozadu. Nepredpokladala som, ze sa este vyraba. Vtedy tato masticka bola urcena bez rozdielu pohlavia a vychovala som z plienok na nej dnes dve krasne mlade zeny. Na repik nedam dopustit, aj skusenost som uviedla. Viac ako alergenu repika by som sa na pokozke babatka bala napr. imazolu, ale vsetko je vec nazoru. Pekny vecer, mozno lepsie zacinajuci tyzden.

leenka

Milá Alternatíva. nemôžem s tebou súhlasiť. Som mladá mamička a mám niekoľko skúseností, experimentov a hlavne naštudovanej literatúry za sebou. Pytiol v ŽIADNOM prípade sa nepoužíva ne genitálie u dievčatka. Je vhodný len pre chlapcov a aj tak sa už táto masť nevyužíva na takéto problémy. Jekorris je zázrak, ide o rybaciu masť a naozaj sa ňou dajú poriešiť zapareniny, odreniny, exzémy... Ďalej repík NIE!!! na podráždenú detskú citlivú pokožku. Ide o menší alergén, čo citlivá detská pokožka malých detí hneď vníma a reaguje dosť agresívne. Je super aj krémpasta Imazol, ale to len kým sa zaparenina neprelieči, tak 7 dní...nedoporučuje sa užívať dlhodobo, kým jekorris sa môže aj ako preventíva vždy. A je dobré po kúpaní používať na celé telíčko čístý olivový olej, kúpený a nalievaný priamo v lekárňach. Tak prajme Vám krásne letné dní s nádhernou pokožkou vás a vaších ratolestí.

sencakova

Mne sa osvedcila mast Jekoris. Je vyborna, dostat ju v lekarni. Je to zname tiez ako Rybacia mast. Uz po dvoch nateroch bola zaparenina na ustupe. Je to vsak potrebne "vetrat".

sara2

tak my sme vyskusali vsetko co tu mamicky odporucaju.a suhlasim s alternativou ze by si to najprv mala konzultovat s pediatrickou.ja som ti sice odporucila krem imazol ale u nas to uz bola fakt posledna moznost zbavit sa problemu.napriklad aj po pouziti calciovej masti sa to troska zlepsilo ale nevymizlo to uplne a po 3 dnoch to bolo zasa ako predtym.a skus cez den ked si s malou doma nedavat jej plenocky.ja som to robila od roka a mala ma rok a pol a uz vôbec nenosi plienky.lebo tie jednorazove plienky fakt nie su nic moc.tak drzim palce aby ste sa toho cim skor zbavili.

Alternativa

Pytiol - kde su casy, ked sme mali s detickami taketo starosti :D. Este mozes skusit napr. nechtikovu mast a umyvanie zadocku s repikovym odvarom. Aj detsky olejcek s E vit. by mohol pomoct. Repik vzdy, pri kazdej masticke. Umyvanim licka repikovym odvarom som zlikvidovala pred 100 rokmi ekzem /z potravin/ na dcerkinom licku + zmena stravy, bez kortikoidov.