Prosím poradťe,čo najlepšie zaberará na vypareniny na cikulke a zadočku 2.roč. dievčatka ?? dákujem
vypareniny
Ešte ma napadlo vuluč tie vlhké obrusky,je to pohodlné ale tie parfémiky a pod chemikálie jej mozu tiez sposobovat to co píses.Napadlo ma to preto lebo sestra s tým prestala tiež a naše babetko to nemá.Jej sa to začervenalo po použivani týchto jednorázových utierok,skus radšej len vodou.
Dôležié je aj spodné prádlo malo by byť zo 100% bavlny, vyprate vo vhodnom pracom prášku a dobre vypláchané a vyžehlené
Ale 2 ročné dievčatko by už malo mat nejé hygienické navyky,myslím na nočníček.Ked boli látkové plienky sme sa mamičky viac snažili,aby to detičky nerobili do plienok.Skus to z tejto strany.Pokakní sa u nás ritka v ž d y umývala.Moje deti na to doteraz spomínaju.Bolo to tak kým nešli do školy.
Ano damaxy aj pytiol bol dobry pamatám si.
ked som mala deticky používal sa pytiol,alternativa určite si spomenieš.potom sa ustupilo od neho pretože obsahuje ichtiol ale ja by som ho použila.Mala som s ním velmi dobré skusenosti.Dokonca prvé mesiace sme ho asi všetky používali denno denne,aby sme sa vyhli plienkovej dermatitíde.Bolo to na radu lekárov.
PS
Odporúčam používať len klasické detské mydlo pre bábetká, ktoré pokožku nedráždi.
Kúpte v lekárni AVIRIL BABY. Postihnuté miesta umyte čistou vodou a natrite túto mastičku. Aj keď problémy ustúpia, pokožku naďalej ošetrujte Avirilom.
ja som sa kedysi starala o babatka v jednej rakuskej rodine, kde sme na zadocky pouzivali kremy Camillosan alebo Bepanten. Okrem toho, ak pouzivate jednorazove plienky, treba ich castejsie menit, lebo aj ked akoze poskytuju dietatu pocit sucha, v skutocnosti drzia zadocek vo vlchkom prostredi a navyse pri prebalovani treba pouzivat jednorazove utierky s prisadou oleja. Ja si raz za cas vybehnem na nakupy k nasim susedom a vzdy si ten kremik Camillosan kupim. Totiz krem toho, ze zabera na zapareniny, lieci vsetky kozne podrazdenia, zapalene kutiky oci alebo ust, drobne vyrazky a male popaleniny. V lekarnach v Rakusku stoji 100ml tuba asi 6-7 EUR.
Mamicky, urcite by som pouzitie imazolu u dietatka konzultovala s pediatrickou. Ma totiz ucinnu latku, ktora nema byt ordinovana napr. v prvom trimestri gravidity. Pouzila by som to ako poslednu moznost - zrejme z toho vychadzala aj detska lekarka u Sary2. Pockajte na nejake napady napr. aj tu, mozno nieco "naturalnejsie" zaberie.
suhlasím so sarou