Oui, myslim, ze toto, co opisujes, pozna absolutne kazdy, kto ma za sebou pohnutu minulost, tazke detstvo a mladost a milion prezitych traum, tazkosti, problemov a aktualne samozrejme detto.
Neviem kolko mas rokov, ale ja sa s tym borim aj v terajsom veku 34r, ale pomaly ale isto dochadzam k zaveru, ze cim viac sa snazim veci riadit ci davat dokopy, tym viac sa mi vymykaju z ruk alebo sa vyvinu uplne inak ako som chcela.
Poznam doverne zufale pocity, nocne mory, pocit, ze vsetko mohlo byt inak KEBY nebolo tych ludi, tych veci bla bla bla.....
Dospela som len k jednemu - ze to aj tak nemame moznost zmenit. To co sa stalo je minulost a cas vratit nemame ako. Ostava iba prijat to, CO sa stalo ako sucast nasho zivota, aj ked sme to nespustili my sami, alebo sme urobili ci rozhodli o niecom nespravne - lebo sme to vtedy lepsie nevedelia alebo sme boli pod vplyvom zufalych stavov, vplyvu negativnych ludi atd.
Ked prijmes fakt, ze to, co sa ti stalo, je proste nezmenitelne, automaticky prides na to,ze jedine, co mozes robit a v com mozes byt aktivna, je tvoja pritomnost. Uvolnit to, nechat tak... Ak to nedokazes s niektorymi vecami sama (napr. vazne traumy), pomoze jedine profesionalny psychoterapeut, ktory ti s tym pomoze a pomoze ti zachytit ta, ked budes davat tie hrozne traumaticke veci.
Nikdy nevies co sa stane, o tyzden mozes byt mrtva, preto zi pre pritomnost.
Aj keby si zacala spracovavat svoju minulost, v skutocnosti by si ju vnimala uz iba ako keby si pozerala film. Videla by si fragmenty zivota, situacie, ludi, roky dozadu......Je to iba film. Nic ine.
To, co jestvuje naozaj, si ty tu a teraz. Fixaciou na to, co bolo, brzdis seba samu a sebe samej kradnes buducnost a hlavne NEZIJES.
Kto zije, zije vzdy tu a teraz.
To, co bude, je podla mna z velkej casti beztak dane (ak si dusa vybera osud pred vtelenim, aspon istu osnovu..), ostatne riad intuiciou, podla nej si vyberaj aj ludi a ostatne veci, ktorym sa chces venovat a Co.
Drvivu väcsinu veci beztak vies, akurat musis najst kontakt sama k sebe, k svojmu ja, k svojmu centru.
Tam je vsetko. Tvoje skutocne potreby, talenty, vasen pre nieco, tam si TY.
Myslim, ze tvojim najväcsim problemom je fakt, ze niekto alebo vela ludi nikdy nevidelo, neprijalo rsp. nicilo TEBA, alebo si nemala nikdy moznost sa naplno rozvinut, roztvorit kridla.
A tak si to daj sama sebe - tu slobodu.
Kasli na druhych. Nikto nezije za teba tvoj zivot. Akurat ti ho riadne dobabrali, ked si sa nemala ako branit. Ale uz nie si decko, takze TY si vyberas ako ludi, tak i vsetko ostatne.
Problemy budes riesit na beziacom base aj v buducnosti, ale uz s ovela väcsim vplyvom na to, co chces a co nechces, co prijmes a co nie, co so sebou nechas robit a co nie.
To sa da iba tak, ze sa zacnes mat rada, napriek tomu, cim si presla a ze si uvedomis fakt, ze drvivu väcsinu negativnych presvedceni o sebe samotnej a ten totalne pokriveny sebaobraz je vysledkom vplyvu inych ludi, ktori o tebe prd vedia a nikdy ta nespoznali, iba pouzili ako hromozvod, pripadne vyuzili, zneuzili, vyber si......
Musis sa odstrihnut, urobit vedome hrubu ciaru a vedome pracovat na tom, na com treba pracovat, aby si sa pohla vpred.
Odporucam davat si realne ciele a riadit sa aktualnymi potrebami.
Nema vyznam stavat si vzdusne zamky ci mysliet XY rokov dopredu.
Skus zjednodusit svoj zivot. Je to lahsie zvladnutelne.
K tomu patri aj vyhodenie veci, ktore nenosis, nepotrebujes, nepouzivas, pretnutie kontaktov s ludmi, ktori ti robia zle, zjednodusenie jedla/stravy, atd, atd, atd a chod vela do prirody......nepozeraj telku nejaky cas, proste NO INPUT; JUST OUTPUT.
A ked, tak pocuvaj svoj vnutorny hlas, intuiciu. Ked si unavena, zariad si aspon trocha kludu, mysli na seba. Druhi na teba mysliet nebudu. Cest vynimkam.