Myslite, ze ma rucna praca este v dnesnej dobe vyznam?

Príspevok v téme: Myslite, ze ma rucna praca este v dnesnej dobe vyznam?
beatrice2

zdravim vsetkych :-)chcela by som Vas poprosit o Vas nazor..uz dlhsie doma vyrabam sperky, kedze som zdavotne na tom zle a nikde nemozem pracovat, je to moja jedina zaluba..problem je vsak v tom, ze napriek tomu, ze vyrabam naozaj krasne kusky (to sa akoze nechcem chvastat. alebo tak, ani si robit reklamu), tak len malo veci predam..nie je to ani z dovodu vysokej ceny..len mam pocit, ze ludia dnes uprednostnia cinak, kupia si za Euro nausnice..a je vybavene..ma to vobec vyznam, pokracovat v tom dalej??

..chcem len vediet, co si o tom myslite..dakujem za kazdy nazor :-)

Bubliii

Je to sice starsia tema, ale myslim, ze pokial ta to bavi, tak to ma vyznam. Ale uzivit sa tym dokaze len malokto. V dnesnej konzumnej dobe len zriekda najdes cloveka, co je ochotny priplatit si za kvalitu... A suhlasim s tym, ze bez propagacie to nejde. FB, Sashe, rodina+znami, burzy, obchodiky s umenim.. cokolvek. A takisto originalita a velka davka kreativity - bez toho to nejde. Bizu bola v mode mozno tak pred 10timi rokmi, dnes ficia individualne zakazky - vidim to na sestre, a tie su aj ovela lepsie platene.

bia554

ma to vyznam pokial ta to bavi :-) je sice pravda, ze zeny si skor kupia lacnejsie veci a nevazia si moc rucnu pracu ale ak to teba bavi, tak v tom pokracuj. mozno raz sa to prelomi a budes viacej predavat. drzim ti palce :-)

Tomas888

Ahoj podľa mňa to má význam . Moja priateľka sa o to tiež pokúša (chcela by sa tým živiť) a zatiaľ sa jej to rozbieha celkom dobre :) keď tak si môžete pozrieť jej tvorbu tu :

www.fb.com

TinaLev

Aj ja som na tom podobne ako beatrice2, a taktiež som rozmýšľala o ručnej práci. Problém je len v tom,že je to povolené predávať svoju prácu na webe bez toho že by som platila odvody a pod.? Musí mať človek živnosť, aby predal zopár drobností na webe? Na sashe.sk som sa dočítala, že niekto dostal pokutu 5tisíc eur pokutu za predaj na čierno.
Už sa normálne bojím dať svoje výrobky na web :/

andeavenea

beatrice2 vážne skús pozrieť sashe.sk neviem presne ako to funguje, ale ľudia tam predávajú svoju prácu podstatne dobre ohodnotenú cenami, ktoré si stanovili...myslím že by si mohla mať tam nejaký úspech

kamoska_

A co tak webik alebo aspon ten blog? Takych stranok ako sashe je vela a tiez ludi, ktori sa idu za takymito vecickami doslova "zabit", treba propagovat, zviditelnit sa, ako sa hovori - vsetko je na webe a je to velka pravda. :)
A na to, aby si si urobila reklamu nemusis mat ani vela penazi a ani chodit medzi ludi.
Vedela by som ti pomoct so strankou, ak by si chcela. Posli mi nejake ukazky tvojich vyrobkov na: karma12@azet.sk

beatrice2

andeavenea, dakujem Ti velmi pekne za podporu..skusim to nevzdat..problem je v tom, ze som takmer stale doma a tak nemam moznost propagacie medzi ludmi v okoli..ale snad nieco vymymslim:-)

andeavenea

Podľa mňa to má cenu takéto niečo vyrábať určitý segment trhu takéto handmade veci vyhladáva... skús sa zamerať na marketing, nejak šíriť FB stránku, alebo si založiť e-shop, alebo skúsiť predávať cez sashe.sk