Nerozumiem ľuďom

Príspevok v téme: Nerozumiem ľuďom
jožko59

Zdravim,
moj nasledujuci problem je ze nerozumiem ludom. Skusim to rozviest v com to spociva.
Kazdy den sa budim do sveta kde je rozmyslani ludi okolo mna zahadou.
Nechapem ako sa mozu bavit na veciach typu Nora Mojsejova, Farmar hlada zenu, Superstar a podobne. Mimochodom kvoli tymto veciam nepozeram TV uz viac ako 3 roky.
Absolutne nerozumiem stupienku ich humoru, z coho sa oni smeju mne pride trapne, nudne.
Nechapem co je na tom zabavne, ze niekto v televizore hresi. Samozrejme s tymito poznatkami z TV potom nezabudnu pospamovat vsetky stranky
okolo aby to nahodou neuniklo ani tomu kto o to vobec nema zaujem.
Okrem toho sa o tejto teme treba bavit samozrejme aj v praci. A ked sa nevedia bavit uz ani o tom, pride na rade uhovaranie typu: Ta pi pride na deviatu
do kancelarie a ja tu od 6tej makam, kde je spravodlivost? Sef nas okrada alebo rozne primitivne reci o tom ako su uzastni a ako im je ukrivdene.
Nechapem preco si neuvedomia ze svoju schopnost lepsie povedane neschopnost si mozu sami. Vzdy hladaju vinu svojej neschopnosti v niekom inom. Ako keby
ich niekto nutil vykonavat nieco co nechcu. Pritom nemaju ani najmensiu snahu robit nieco lepsie. Naucit sa po anglicky? Zdokonalit sa v technologii?
Kdeze, ale nadavanie to im ide.
Potom su tu ludia ktori sympatizuju s komunistami a myslia si ze ich ma zivit stat. Samozrejme aj tito len nadavaju aki su oni chudobni a ze sa o nich stat
nepostara a ze bohati len okradaju. Len jeden organizmus v prirode dava svoje prezitie na plecia tomu druhemu a tym je parazit.
Ja som nauceny zit ako predator, kopat, lovit, za seba, pritom cim som uspesnejsi tym viac som brzdeny parazitmi.
A vobec by som sa na to nestazoval. Lenze ti kvazi svetovi ludia tazko bicovani zivotom nie len ze ziju z penazi uspesnych este sa stazuju a zakladaju svoj
zivot na primitivnych reciach.
Nerozumiem vam, nerozumiem ani vasej zavisti, miesto toho aby ste sa tesili alebo nechali tak, tak cloveku ktoremu sa nieco podari sa smejete, zavidite aj
zenu, deti, auto, hodinky. Miesto toho aby ste sa zdokonalili vyrukujete do sveta s urazkami alebo ohovaranim danej osoby. Jedine co vas tesi je neuspech
uspesnejsieho, no ked sa neuspech tyka vas davate to celemu svetu najavo aby vas lutoval a hladate ochrane kridla u uspesnych - A oni maju tolko a nepodelia sa v nestasti.
Privadzate do tohto sveta potomkov a neviete ich zabezpecit, neviete ich vychovat. Len nedavno sa mi stalo ze sa mi jedna slecna ztazovalo ze ako ma dieta vychovavovat
ked rodicovsky prispevok je taky nizky. Spytal som sa jej prosim??? A v duchu si pomyslel robi si zo mna srandu?
Nerozumiem ludom, nerozumiem ich humoru, nerozumiem preco sa tesia z veci ktorych sa tesia a z veci pri ktorych mne zastava rozum, nerozumiem co je zabavne na primitivizmoch.
Vysvetli mi to niekto?

klavesnica22

podla mna to je preto, lebo vacsina ludi je z nejakeho dovodu orientovana na ostatnych ludi a na vztahy, proste predstavuje to pre nich primarny zaujem a neustale recnenie o tom co kto robi a nerobi a co povedal a nepovedal je uz len prirodzenym dosledkom tohto faktu

jožko59

tento odkaz som písal v melanchólii a v miernom afekte, samozrejme každý má svoje chyby, ja takisto (asi takých 20-30% zo mňa)
aj ja sa smejem na ľudskej hlúposti to asi každý, ale neriešim iného pre to čo robí a ako to robí, mne išlo hlavne o to vysvetliť to či je problém vo mne alebo v kolektíve, predsa keď sa 2/3 konverzácie riešia len druhý čo zle robia a pod to mi nepríde správne, samozrejme aj ja niekedy riešim druhých, ale iba v úplne krajnom prípade a väčšinou to myslím žartom, v čom je potom chyba vo mne, alebo v kolektíve?, existuju nejaký ľudia, ktorých takéto veci ohľadom druhých vôbec neinteresujú?
nerozumiem tomu a budem vďační ak mi to niekto vysvetlí aj z iného pohľadu,

ďakujem

Prezyvka55

Poznam poznam, a vies co neriesim :D. 99.999999% ludi k zivotu nepotrebujem ani ma nezaujimaju. Nech si robia a hovoria co chcu, je mi to aj tak ukradnute, zijem si vlastny zivot a je mi dobre :)

excentrik

..este doplnim, ze obluba tychto traposin je dovodom, preco ma niektora dotycna okamzite zacne odpudzovat. :-D U mna je to znak primitivizmu a maximalneho nevkusu asi tak, ako ked si da obezna zena minisuknu. Esteze je z coho vyberat.. :-)

excentrik

Tiez ma tie trapne reality show nebavia a nezaujimaju, rovnako ako nudne slovenske serialy (=telenovely).

Vies, moja skusenost hovori, ze tieto blbosti pozeravaju vacsinou ludia s nizsim IQ a starsie panicky, ktore uz nemaju zaujem o sex. Vacsina inteligentnych a vzdelanych zien, ktore som stretol, bola alergicka na tieto hovadiny.

skrinka5

ja im nerozumiem tiez, ale nerobim zo svojej neschopnosti im porozumiet nejaky dovod na povysovanie..;)

"ti kvazi svetovi ludia tazko bicovani zivotom ziju z penazi uspesnych"

to moze byt pravda.. lenze rovnako to moze byt pravda aj ked to otocim. ono to nie vobec take jednoznacne ze kto vdaka komu vlastne moze fungovat;)

vivieeen

presne tak ako tu pisali
to v tebe je chyba, je jasne ze si nevyzrety, pretoze ti prekazaju taketo veci
znamkou vyspelosti je aj ze si dokazes zit svoj zivot bez toho aby si sa musel zamyslat nad takymito vecami..
takze od seba zacni, lebo si musis uvedomovat ze ludi nezmenis

a nie vsetci ludia su taki ako ich opisujes..ale kazdy sa moze trosku postazovat, ved na tom nic nie je..

Sejla

A nie je trochu pokrytecké sťažovať sa na ľudí, ako sa sťažujú a robiť presne to isté? Inak ešte som nestretla taký okruh ľudí, ktorí sa stále bavia len o TV programoch, primitívnych vtipoch a ohovárali kolegov. Skor mi to príde, že sa nad ľuďmi povyšuješ, berieš sa vážne a hráš na intelektuála, lebo oni ťa majú na háku a nevieš sa uvoľniť.
To, že bohatší a úspešnejší sú utláčaní tými chudobnejšími a že na nich parazitujú, je teda dobrá perla. V prvom rade si uvedom, kto sa na kom priživuje, že nebyť tých "nižšie", by neboli tí "vyššie", je super, keď niekto na sebe maká a dosahuje výsledky, ale zvlášť na Slovensku nemá každý rovnaké možnosti, priority, šťastie, aj keď mnohí sú fakt len lenivci, čo závidia bez toho, aby prstom pohli. Nie každý je uzmierený a spokojný s tým, čo sa u nás na pracovnom trhu deje. Majú právo sa konverzačne posťažovať, aj keď ohovárať kolegov je zákerné, to uznávam. Mne ide o tvoj pocit nadradenosti, to je dosť trápne. Situácia na SVK je zlá a áno, štát by sa mal viac starať, lebo štát by mal fungovať v prospech ľudu. Nie som zákerná sviňa a kľudne doprajem nezamestnaným vyššie prídavky, matkám lepšiu materskú, dôchodky, štipendiá atd, aj keď je to aj z mojich daní, ale neviem kedy sa aj mne môže niečo zlé v živote stať a skončiť rovnako.

MultiLevel

No :-D
Tiez som mala kedysi tento problem :-) Takmer rovnaky. Nerozumela som ludom, oni mne uz vobec. Citila som sa ako tvor z inej planety...Dnes uz mam o par rokov viac a pochopila som jednu vec - chyba nebola v ludoch okolo mna, ale vo mne. :-) Len a len moj vlastny postoj mi zneprijemnoval zivot. Namiesto toho, aby som si zila tak ako chcem, len som riesila druhych a chcela, aby sa spravali ako by vyhovovalo mne.....
Dnes mi nikto nic zle robi, nedotyka sa ma takmer nic :-) Som stastna, spokojna na svete...Za prve, vyhodila som telku. Nepozeram nic, co bezny clovek v mojom okoli. Ak sa niekto o niecom rozprava a musim pocuvat ten rozhovor, tak prosto pocuvam a bodka :-D nemyslim si nic, neodpovedam, nezaujmem k tomu ziaden postoj..o ludoch, co sa o tom rozpravaju si tak isto nic nemyslim :-) len tolko, ze ich to bavi a je to ich vec.
Kym som pracovala na Slovensku, tiez bola oblubena cinnost mojich kolegov ohovarat a vecne nadavat na sefa. Tie vecne ponosy a kraviny ma vycerpavali, ale naucila som sa opat vypocut, no nemysliet si o tom nic :-) Je to vsetko len o mojom postoji, mojom vlastnom rozmyslani o veciach okolo mna. Snazim sa neposudzovat druhych, nech si pozeraju Farmu a do toho kraviny v spravach na markize, neriesim to. Mna sa to nedotyka..prajem i tebe aby si dozrel do takeho stavu :-)

anjelik *

Nejak veľa otázok na jednu tému..o)
Prečo sa ľudia smejú na primitivizmoch? Pretože to, že sa dokážeš pobaviť a nájsť v sebe silu sa usmiať nad zdanlivo absurdným a nezmyselným je dôkazom toho, že si nad vecou a že danú vec ovládaš a neovláda tým pádom ona teba. :o) To platí v tom lepšom prípade. V tom bežnom, že je im to blízke, takýto humor a takéto žartovanie. Nič neobvyklé. :O)))
Nikdy nespoznáš tento svet, nikdy nespoznáš ľudí v ňom, ak najskôr neobjavíš a nespoznáš seba. Že nie tí ľudia okolo teba s ich pre teba tak nezmyselným konaním sú problémom, ale ty sám si ten problém. Ty musíš v sebe nájsť odpovede, prečo ti to tak všetko vadí a následne aj silu, niečo s tým urobiť. Ale to sa nedeje tak, že pozoruješ druhých, ale pozorovaním seba a hľadaním odpovedí, prečo ťa to tak irituje a keď to tak je, je to správna reakcia? Ľudia sa správajú podľa presne vytýčených ciest, ktoré sú načrtnuté v ich osobnosti. Túto formovala spoločnosť, rodina, učitelia. Šlapú presne podľa dopredu vytýčených ciest osudu. A ty robíš to isté. Nemali by ti prekážať tí druhí, malo by ti vadiť to, že ti to vadí. Pretože to je známkou tvojej slabosti a nie sily, ktorú deklaruješ rečami o predátorstve. Ako predátor máš túžbu tých druhých ovládať...a to nie je správne. :o) Ak sa chceš zamýšľať, zamysli sa zatiaľ nad tým, čo som ti napísala. :o)