Anorexia - teraz prejedanie

Príspevok v téme: Anorexia - teraz prejedanie
hlp3

Ahojte. Potrebujem pomoc a radu, aspon vas názor či radu. Budem mat.15 a trištvrte roka som mala anorexiu. Viem, že je ťažké vyliečiť sa z nej, no u mňa proste len tak zmizla. Namiesto toho som sa teraz začala prejedat. So zaciatku som to.chodievala vracat, ale moc mi to nešlo, tak som to nechala tak. No to prejedanie mi zostalo. Pred anorexiou som mala 64 kg, pred dvoma mesiacmi 43kg a teraz mám 54kg. Som sama zo seba znechutena, ale najviac ma trápi,.že vidím, ze.si spolužiačky hovoria,ze som pribrala a aj rodičia mi hovoria, že nemám priberat. Ja im rozumiem, ved pribrat 11kg za 2 mesiace je neskutočne, ale ja už anorexiu nechcem, chcem len schudnúť aspoň 10kg, no nie tak, ako som schudla.vtedy, ale inak sa mi to nedá. Poraďte mi pls. Poradtei, ako sa už nemám prejedat, lebo už to nevydrzim

Amily

Ano Anorexia nie je hnačka a neprejde za týždeň máš pravdu.Ale ja som sa dostala z tej any.Tak verím žeby som sa z nej vedela dostať aj druhý krát.A keď som sa dostala prvý krát z any nepribrala som 2xtolko.Pribrala som max .5kg aj to som ich schudla.A ja chcem schudnúť do leta a nemám čas na poctivé chudnute..To je môj nazor..

sewie

velmi rada by som sa s tebou stretla, ale byvam v Prahe, takze to ziel nie je mozne. a ako som ti pisala-moj otec je taky isty-jeho otec si robil z neho srandu, tak on robi mne to iste, musis sa proste naucit to ignorovat a povedat si ze to robi proste preto lebo aj jeho tak "tyrali" a kaslat na to...skutocne...a neboj sa, deti budes moct mat ale mala by si ist za gynekologickou nech ti pomoze ziskat naspat menzes...ja som ho nemala tiez asi 8 mesiacov, mozno viac...a potom mi dali najskor inekciu do zadku :P a potom lieky na velmi kratku dobu a potom bolo vsetko ok:)

hlp3

Amily aj ja som casto myslela na to, že ako rada by som mala znovu anorexiu, no musíš si povedať, ze mať anorexiu nie je umenie. To dokaze kazdy, ak sa snaží, no len málokto vie schudnúť poctivo. Ale ved ja nie som ta, ktora by mala radiť. Som skôr taký odstrasujuci príklad :( Ivka 1 nedokážem rodičom povedať, že mi to ubližuje. Ja sa s nimi nedokazem baviť o tom, ako vyzeram. Nechcem to. A oni vôbec nie su sportovy tip. Otec ma 93kg a mamina 80kg. Veď práve to nechapem, ze oni hovoria mne, ze mam schudnut a ocino si zo mňa uťahuje. Aj ked ocino mal takých rodicov, ktori tiež nevedeli riešiť nič ine iba jedlo a to, ako vyzeraju. Navyše neznášam, ked ma ocino chytá za brucho alebo niekde inde. To ho tiež naucili jeho rodičia. Vidím ro, že aj oni sa tak správajú. Ja na jeho mieste by som k svojim detom(ak ich niekedy budem moct mat, lebo som už 8 mesiacov nemala menzes) správala inak, to, co sa mi na mojich rodičoch nepáči neopakovat, zobrat si od nich len to dobre. Ach zajtra je nedeľa, ja to neprezijem. Chcela by sa niektorá z vas so mnou stretnúť a porozprávať? Viem mozno si poviete, ze som blba, ale veľmi by som sa chcela s niekym porozprávať, viem, ze sama to už nezvládnem. Som z Nitry, keby nieco... Ale nie ignorujte to, viem, ze sa so mnou nechcete stretnut.

sewie

Amily, to co je za hlupost chcela by som anorexiu len na cas aby som schudla?...anorexia nie je hnacka, ci brusny virus! tej sa nezbavis po tyzdni alebo mesiaci ani mozno dlhsie... nehovoriac o tom ze cokolvek schudnes neprirodzenym , nespravnym sposobom priberies naspat a aj 2krat ci tri krat viac...toto bol ale uzasny napad!

sewie

hlp, ah jaj, no to je od nich vyborne...mna tiez otec tak nasral minule vianoce ze som nic cely den nejedla...normalne som sa chcela naranajkovat a on zacal-a nechces nahodou schudnut? tak som sa nasrala a odisla prec...uz ho kaslem-on nevie o zdravej strave, zdravom zivotnom style ani nicom inom ani makke F...a tvoji rodicia nech si to vahu nacpu vies kam.nic dobre to nikomu zjavne neprinasa. ty sa na vahu teraz vykasli, depresie a seba obdvinovanie len vedu ku kolotocu anorexie a zachvatoviteho prejedania.jedine co teraz musis je naucit sa znovu jest normalne a dat telo dohromady a to mozes povedat aj rodicom! vaha je teraz uplne nepodstatna. podstatne je nastavit svoje stravovacie navyky a myslenie do zdraveho chodu!a ako sa naucis normalne stravovat a hybat sa, telo zisti ze nie je treba ukladat zasoby a vahu budes mat super. to sa stalo aj u mna! chvilu na mna nasi pozerali ze...eeee...uz by si nemusela priberat, neprehanaj , ale ja som nastastue nespadla do anorexie znovu, isla som si svoje a vyhrala som! je to tvoje telo a nie tvojich rodicov!ah jaj...toto je dobre skodlivy vplyv!

Ivka 1

Je mi ľúto,že Ti rodičia tak strašne ubližujú, skús sa ich na to spýtať. Možno si to ešte neuvedomili, že Ťa to veľmi zraňuje. Oni majú ideálne postavy ? Sú športovo zameraní ? Pracujú vo fitnes alebo ....

Amily

Nie si sama,ktorá s tým bojuje.Aj ja som mala anorexiu.Pomocou nej som schudla 25kil za pol roka.Od oktobra mi koliše vaha medzi 65kg a 60kg.Už som mala aj 58kg len som pribrala.A s prejedaním mam tiež malý problem.Ten problem začal vianoce a bojujem stým doteraz.Ale už sa tak neprejedam ako niekedy si..Už sa učim aj zdravo stravovať.A snažim sa opäť dostať do anorexie.Pri nej sa užasne chudlo.Ale chcela by som ju opäť len na čas.
Na začiatku anorexii som mala 89kg po polroku 64kg.Aj teraz mam 64kg a chcem schudnuť ešte do leta aspoň na 56kg ..Držim palce

hlp3

Mám 161. Som hrozné nízka a chcela by som vyrásť, no za posledne dva roky som narástla len 2 cm :( Viem, ze otec nechce, aby som mala anorexiu, no nechce, aby som priberala, preto hovory, ze ma musi kontrolovať, no ja to neznášam. Veď kontrolovať sa viem aj ja. Ak naozaj nemyslí to, co hovorí, naco to potom povie? Prečo nechápe, že mi ubližuje to, čo hovori? Ked som bola mala casto som plakala, lebo naozaj nepriesiel den, čo by si z mojej váhy nejako nevystrelil. To som mala 64kg a taktiež ma vážil, ked som mala 43, tiež ma vážil, teraz mám 54 a váži ma stale. Chcem, aby to prestalo. Ja chccem žiť normálne a nie sa stale zapodievať svojou váhou. Rodičia mi to len zhoršujú. Vari nevedia, akí je pre mňa ťažké, ked mám depku jesť? Ale viem, že musím. Už to viem, ale ked oni mi potom povedia, ze by som mala schudnut, tak akurát sa len všetko zhorší. Mávam teraz casto myšlienky na samovrazdu, lebo nemám čo robiť. Nič ma nebaví, lebo rok som sa nezaoberala ničím iným ako jedlom a športom. Poznám vsetky recepty naspamäť, viem kalorie potravín, viem koľko kalórií spalim športom, casto myslím ma to, aký koláč spravím rodine, nedokážem myslieť na iné. Teraz je pre mňa život ťažký a nemám sa s kým o tom porozprávať. Už vyše 4 rokov riešim svoju váhu a stale ma to viac a viac iba unavuje. Už nechcem. Ibaže rodičia ma do toho nútia. Chcem byť normálne dievča, ktoré si užíva život a plno koníčkov a nemá prečo riešiť svoju váhu. Toto je vsak nesplnitelny sen a ak mám ďalej takto žiť, tak to radšej nechcem.

sewie

a si si ista ze chcu aby si schudla? ako moji rodicia su tiez v tomto take trdielka-hlavne otec, stale ma hlupe poznamky ze som velka alebo coale pritom vobec si nemysli ze som tucna len to skratka blbo povie, tiez si zo mna robi stle srandu a ja mam chut sa mu pomstit tym ze budem hladovat a budem zas jak kostra ale neurobim to...ked vidim ako si jeho otec robi z neho srandu pri kazdej navsteve tak chapem odkial to ma...lenze medzi mnou a mojim otcom je velky rozdiel-moj otec ma vzdy brucho ako bubon a ja som nikdy nemala nadvahu, bola som niekedy baculata ale teraz uz nie...na tvojom mieste by som sa ich spytala co vlastne od teba chcu!co od toho vazenia ocakavaju! lebo skutocne si to mozno len zle vysvetlujes...moj otce si naposledy zas robil zo mna nejaku blbu srandu a ked som nasrano ho napadla ze ci si mysli teda ze som akoze tlsta tak zbledol a hovoril ze paneboze nie, ze vobec to tak nemyslel...niektori ludia si neuvedomia vahu svojich slov...ze by ich blbu srandu mohol niekto brat vazne...kolko vlastne merias?

hlp3

Ahoj sewie. Som rada, že si napísala. Som rada, že sa to nedeje iba mne, nie že by som to priala aj niekomu inému, no počuť podobný príbeh s dobrým koncom na povzbudil. Ano rodičia tušili, že mám anorexiu. Často ma sledovali, či jem a casto ma vážili. No ja som si nasla, ako ich mozem vo váhe oklamať. Ked som bola na vahe,tak som zo spodu chitila stlol a rukov som tlačila hore(nemáme digitálnu váhu). Tak sa stalo, že som mala 43 kg a rodičia si myslely, že mam 50kg. Otec ma vždy v nedeľu váži a ja sa hrozné bojím. Ked priberiem, tak si ma potom dobera a vždy, ked sa na mňa pozrie, vidím, že myšli len na to, ze som pribrala. Keby mi aspoň nechal mesiac, pokúsila by som sa niečo schudnúť, no takto mám stresy už od stvrka. Nanestasie otec vahu pred casom premiestnil, takze nemôžem použiť opačný proces so stolom. Ja sa tak bojím na jeho reakciu. Moji rodičia su ten tip, ktorí chce, aby jeho deti boli úžasné, skvele a PEKNE. Preto nie du spokojní, ze maju mna :(