Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia - teraz prejedanie

Príspevok v téme: Anorexia - teraz prejedanie
hlp3

Ahojte. Potrebujem pomoc a radu, aspon vas názor či radu. Budem mat.15 a trištvrte roka som mala anorexiu. Viem, že je ťažké vyliečiť sa z nej, no u mňa proste len tak zmizla. Namiesto toho som sa teraz začala prejedat. So zaciatku som to.chodievala vracat, ale moc mi to nešlo, tak som to nechala tak. No to prejedanie mi zostalo. Pred anorexiou som mala 64 kg, pred dvoma mesiacmi 43kg a teraz mám 54kg. Som sama zo seba znechutena, ale najviac ma trápi,.že vidím, ze.si spolužiačky hovoria,ze som pribrala a aj rodičia mi hovoria, že nemám priberat. Ja im rozumiem, ved pribrat 11kg za 2 mesiace je neskutočne, ale ja už anorexiu nechcem, chcem len schudnúť aspoň 10kg, no nie tak, ako som schudla.vtedy, ale inak sa mi to nedá. Poraďte mi pls. Poradtei, ako sa už nemám prejedat, lebo už to nevydrzim

anyka

nechcem vracat, ani zacat vracat, ale niekedy mam take myslienky, ze by som si s tym pomohla :( priznavam sa, dohnalo ma to vsetko k nestastiu k smutku :( miesto toho aby som jedla normalne, bud hladujem alebo sa prezeriem tak, ze ma napina :( ..

anyka

ahojte dievcata, precitala som si vase prispevky..

Existuje nieco take, ze mam anorexiu ale nevraciam?
Podla mna mam take priznaky ako anorekticky - stale myslim na dietu , na jedlo., nemam chut chodit medzi ludi, lebo sa nemam rada ako vyzeram, nic ma nebavi, ked zjem trocha viac jedla potom sa snazim vela sportovat.. rano ked vstanem rychlo sa musim vazit a ked neschudnem, tak mam depresie cely den. myslim na chudnutie tristvrte svojho casu. Naozaj ma uz nic nezaujima.

mate aj vy taki problem? :( da sa proti tomu bojovat?

hlp3

Takže dnes mi otec otvorene povedal, že som tlsta. A ani sa za to neospravedlnil. Akoby považoval za dobre, že ma ja to upozornil. Myšli si, že ja to bez neho neviem? Spôsobí mi akurát väčšie depky.

hlp3

Ach ľudia, ja sa tak strašne hanbím. Nechcem chodiť do skoly až kým neschudnem. Nechcem chodiť domov, lebo tam sa prezieram, kam vlastne mam ist? Ani neviem, co ma to pochitilo. Začala som brat fenolax(laxativum)x aby som schudla. Neviete, či sa z toho naozaj schudne? Ani neviem, kedy sa to ma brat, ja si to hrávam hned po jedle. Neviete. ako je to spravne?

sewie

ved to, to sladke je spustac-to mam otestovane, u mna to bola napr zmrzlina-ked som ju zacala jest nevedela som prestat...

ono by asi pre vsetkych rodicov mal byt nejaky seminar ako sa v takychto situaciach spravat...lenze to nevie ani vela lekarov, sposoby liecby su u nas uplne zle...vo vacsine pripadov, preto ja som ani za ziadnym doktorom nesla a vyliecila som sa sama...

Maoam

tak ak si pribrala zo 43kg, tak jasne, ze to vidno, ale ludia (mnohi) su tak sprosti, ze si neuvedomuju, ze dany clovek bol alebo je chory, ci uz PPP alebo rakovina alebo nieco ine

neviem aku mas vysku, necitala som ine prispevky, ale 43kg je strasne malo

otec ta vazi? co mu drbe?

ja mam take nervy na tieto pridrbane rodinne zazemia a ludi, ktori nechapu, ze sa niekto strasne trapi a trpi zavaznym psych. ochorenim a akekolvek poznamky na jeho adresu co sa zjavu a vykonov tyka, sa ho dotknu tisickrat viac, ako ineho zdraveho cloveka

hlp3

Hej. Vždy provokujú s tým sladkym. Pritom oni nevedia pochopiť, že sa si dať trochu sladkého neviem, lebo akonahle jem niečo sladké, tak rozmýšľam, co ďalšie.sladké.si dám. Potom nikdy nem dosť, lebo rozmýšľam, čo este môžem zjesť...

sewie

s kamratkou sa netrap-kamaratstva sa menia a vyvijaju, ja mam niektore kamosky uz od jasli a zistila som ze uz si nesedime a za to som stretla dalsie co mi sadli ako "rit na serbel":P...ty sa nemas sustredit na chudnutie ale na to aby si sa prestala prejedat a nekompenzovala to hladovkami alebo vycitkami. ta pritomnost sladkosti v dome je velka chyba. tie by tam nemali byt.skus poprosit rodicov nech ich niekde zamknu...zjavne si neuvedomuju aky mas vazny problem...ale to vlastne robili aj mne...chcem jest normalne viem ze nemozem sladke pochutiny a bum babka napecie kolace a potom sa na mna nastve ked ich nechcem jest...a pritom predtym si zo man robili srandu ze som "velka" ako xena a podobne hovadiny!....ah jaj...

hlp3

Ach. Keby dom sa tak mohla schovať od všetkých na pár mesiacov, verím, že by som schudla. Jedla by som veľa zeleniny a sportovala. Ibaže ked moji rodičia kupujú sladkosti, nedokážem ich vsetky nevyzrat a potom zistia,ze už nie su, tak ich treba dokúpiť... A zase dookola. Povedala som im, nech radšej sladké nekupuju. Vydržalo to 3 dni. Potom, akoby chceli dohnať zásoby... A k tým kamarátkami... Aj jasom to mmožno chytila od spoluziacky(ta vo ma teraz ohovara) Onastrasne chudla a ja som chcela byť chudsia ako ona. Tak som cez letné prázdniny si dala za cieľ schudnúť 13kg, čo sa mi aj podarilo. Potom mi povedala o nejaký čas, že ma 48kg a ja som ju musela predbehnúť.Teraz ona ma 48 a ja 56. A kože ma v plnej kráse ohovarat. A toto bola moja kamoska už od prvej triedy, s ktorou som zažila.súper zážitky, no teraz tomu nemôžem uverit.