Ahojte. Chcem sa opýtať ako mám učiť 3 ročného syna povedať R Vie všetky písmená len toto nie. Ďakujem
Ako naučiť 3-ročného syna vyslovovať "R"
no, to td naozaj pomaha. ja rengam teda rackujem odkedy rozpravam, normalne r viem povedat, ale nepouzivam ho, lebo uz som si zvykla a pripada mi to nepohodlne. a rackujem tak dokonale, ze vela ludi si to ani nevsimne. neviem, kde sa stala chyba, lebo u nas v rodine nikto nerackuje. som zvedava, ako budem ucit ja svoje deti. inak vsimli ste si, ze rackuju hlavne inteligentni ludia? :D
Ahoj majulka 1.Ja som svoju dceru naucila R ked mala asi 11 mesiacou a to tak,ze som jej hovorila rrrrrrrrrrrrrrrrrr a ona to pomne opakovala.Postune casom sa to naucila a s R sme nikdy problem nemali.Skus to mozno to zaberie.
že vraj je dobre, ak si dieťatko masíruje jazyk zubnou kefkou po bokoch i vstrede - to mi odporučila logopédka
riekankami, ale kým pôjde do školy sa to napraví. stále hovoriť riekanky. priletelo 9 vrán...
Najlepsie je skusat hovorit "td" Napriklad tdaktor, tdampolina. Tam sa to uz na r podoba a dieta velmi rychlo pochopi princip ako ukladat jazyk...
Ahoj,do veku šiestich rokov by som si s "R" nerobila starosti.Opraviť synovu výslovnosť, to áno, ale nerob si ťažkú hlavu, ak si tvoj synček bude "erkovať" po svojom.Obyčajne to deti do predškolského veku zvládnu akosi samé.