Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako naučiť 3-ročného syna vyslovovať "R"

Kurier

Ako spravne vysloviť R. Mam 17 a neviem ho spravne vysloviť, k logopedovi som chodil 2 roky a nepomohol mi.Nie sú na to nejake triky pretože moja sebaistota klesá ked pred ľudmi musím povedať R. Poradte mi.

slzicenka

rozpravaj jej slovka,kde je r,rybka,traktor a to r zdorazni...ale ma este casu dost,moja sa naucila r pred 5tym rokom zivota...to je nic,nauci sa,neboj

igua_

no, to td naozaj pomaha. ja rengam teda rackujem odkedy rozpravam, normalne r viem povedat, ale nepouzivam ho, lebo uz som si zvykla a pripada mi to nepohodlne. a rackujem tak dokonale, ze vela ludi si to ani nevsimne. neviem, kde sa stala chyba, lebo u nas v rodine nikto nerackuje. som zvedava, ako budem ucit ja svoje deti. inak vsimli ste si, ze rackuju hlavne inteligentni ludia? :D

0109

Ahoj majulka 1.Ja som svoju dceru naucila R ked mala asi 11 mesiacou a to tak,ze som jej hovorila rrrrrrrrrrrrrrrrrr a ona to pomne opakovala.Postune casom sa to naucila a s R sme nikdy problem nemali.Skus to mozno to zaberie.

silvininka

že vraj je dobre, ak si dieťatko masíruje jazyk zubnou kefkou po bokoch i vstrede - to mi odporučila logopédka

liliank

Najlepsie je skusat hovorit "td" Napriklad tdaktor, tdampolina. Tam sa to uz na r podoba a dieta velmi rychlo pochopi princip ako ukladat jazyk...

typek :d

a odpowe nekdo náám 14-16 rocným , že jak sa da zlepšit vyslovnosť R-čka ? . lebo je to dosť trapné . aspon thake francuske keby sa dalo :(((

zabka29

Ahoj,do veku šiestich rokov by som si s "R" nerobila starosti.Opraviť synovu výslovnosť, to áno, ale nerob si ťažkú hlavu, ak si tvoj synček bude "erkovať" po svojom.Obyčajne to deti do predškolského veku zvládnu akosi samé.

naivná

moja dcéra má 3roky a3mesiace a tiež nevie povedať r a vlastne ani l.myslím si však že logopéd zatiaľ nie je potrebný,starší syn to nevedel do 5. rokov,dokonca ani nemakčil a zrazu začal chodiť po byte a hovoril si: kotl kotl a o 2 dni už kotrrr,kotrrr,proste prišiel na to sám.