Ahojte. Chcem sa opýtať ako mám učiť 3 ročného syna povedať R Vie všetky písmená len toto nie. Ďakujem
Ako naučiť 3-ročného syna vyslovovať "R"
..no ja mam 20 a rengam...ale nie je to take prave renganie mnohi si to ani nevsimnu...no ale chcela by som sa nucit R...ale uz je asi neskoro....hehe
ja uz idem do druheho rocnika na strednej a rackujem ale ja si to ani neuvedomujem dako len obcas niekomu sibne a robi si prdel zo mna ale inteligentny clovek by si nieco take nedovolil...p.s. mam same jednicky :)
ja sy pametam do teraz jak sme chodili logopedicke anie anie povedat r.zacala som sama s ockom slova ,vrrrrba,trrrn,v siestich rokoch.na posteli doma v klude.ked som dosla na to ako vyslovyt r,skaka la som jak splasena.a mala som 6rokou.cauko.
ja mam 4 rocneho syna a tiez nam nejde to ,r,ucime,skusame,nic.jasama som sa naucila ked som chodila do prvej triedy poriadne hovorit,r,tak pockam mozno sa to aj jemu potpm podari,alebo navstivima logopeda,nevidim na tom nic zle.
Myslím si, že keď 3-ročný nehovorí "r", vôbec to nie je problém. Moje deti sa obidve naučili hovoriť "r", keď mali 4 roky. Sami od seba. Horšie to je ešte stále s "l". 6 ročný syn (ešte nechodí do školy) ho vie krásne povedať, ale vôbec ho nepoužíva. Dokonca aj logopedička to už vzdala, malý sa s ňou už nudil. Nevedela ho zaujať. Taktiež som v 3 rokoch chcela ísť na logopédiu, keď nehovoril "r", ale pani doktorka mi povedala, že to vôbec nie je problém a že malé deti dosť zle spolupracujú s logopédom.
logoped pred R najprv nacvicuje L
ja som ako dieta chodila k logopedicke a naozaj, ako ostatne spominaju, pamatam si akurat toho tdpaslika :)
a este nieco. ak sa dieta do 6 rokov nenauci spravne artikulovat, potom uz veeelmi tazko v buducnosti bude schopne nieco korigovat..