Neviem sa ovládať keď dostanem z písomky horšiu známku ako jedničku a keď urobím chybu (nedajbože na ňu ešte niekto upozorní). Je to úplne ako posadnutie, písomku vždy roztrhám na márne kúsky a neviem sa najbližších cca 90 minút na nič sústrediť. Dnes som dokonca musela odísť z triedy a preplakala som celú hodinu neschopná vrátiť sa na hodnu. V "tom stave" si chcem ublížiť, nenávidím sa, hanbím sa za seba :-( Na písomky sa učím podrobne, aby ma nič nemohlo prekvapiť a jemi fakt ľúto keď moj spolusediaci, ktorý sa na to pred hodinou pozrel, to "lepšie sformuloval"...
Na takéto niečo niesom zvyknutá, vyhrávala som predmetové olympiády, chodila do triedy pre nadané deti. Na gymku na Slovensku som sa vobec neučila a venovala sa orchestru, spevu, herectvu, jazykovke, ... a tu v ČR to proste nedávam (na začiatku som to dávala ľavou zadnou, až po čase...). Čeština mi vobec nejde (preto som aj vzdala snahu komunikovať po česky), toho roku maturujem... Nič si neviem zapamätať, všetko sa učím asi tak štyrikrát dlhšie ako niekedy... Neviem, či je to zo stresu, že zlyhám, alebo čo :-(
Máte s tým niekto nejakú skúsenosť? Čo robiť? Ja si to celé uvedomujem, ale v tom momente sa s tým nedá bojovať :-(