"Zdrave" sladkosti

RNG

oprava, xylitol, =cukrovy alkohol, povodne brezovy cukor.
Mam "hrube" prsty, casto stlacim vedlajsie klapky. Nie som zvuyknuty pisat, cely zivot som mal na to sekretarku, takze som nikdy nepisal na stroji/klavesnici a na stare kolena s reumou tu pisem a niekto si moze pomysliet, ze neovladam Slovensku gramatiku, ale to nie je ten pripad, len moje klave prsty a nemoznost zmenit uz napisane, ako sa da robit na inych forach.
Okrem toho aj moj zrak v mojom veku uz nie je 100%, hoci pisem bez okuliarov.

RNG

Nuz ludia, co maju trosticku lepsie vzdelanie by mohli vediet, ze metylalkohol je pre nas jedovaty, podobne mnoho ludi neznasa methylalanine, a oveckou uvedeny clanok z Wikipedie jasne hovori, ze v silne alkalickych alebo kyslych prostrediach sa aspartame rozpada a uvolnuje metylalkohol.Podplatenim posudzovaciej komisie a podvodmi [pri tesdtoch sa podarilo "dokazat" tu neskodnost aspartamu, a dokonca v USA vyniesli absurdny zakaz dalej posudzovat skodlivost aspartamu, hoci by ktokolvek doniesol akekolvek nove dokazy na to. Toto je samozrejme protiustavne a zrejme monopolne sprisahanie, ale ovecka tomu zrejme neuveri.
Dnes sa aspartamu v USAS vyhybaju miliony ludi, lebo zistili , ze in sposobuje bolesti hlavy. Samozrejme to oficialne nie je pravda, to si len neoficalne sami museli zistit na vlastnej kozi.
Inac prirodnych sladidiel okrem glukozy a fruktozy je hromada, niektore sa dokonca ani nevstrebaju(xylitok) ine sa vstrebaju ale vzapati vylucia(erytritol, vhodny pre dietarov a cukrovkarov, moja zena s nim aj pecie, kedze ja som cukrovkar DM-2 a miesto obilnych muk pouziva rozne mlete orechy)
Su aj extremne sladke latky, ktore oklamu nase chutove bunky, ako cyklamaty a vytazky zo stevie, tj stevisidy a rebaudianosidy. Rebaudianiosidy su az 400 krat tak sladke ako glukoza/cukor, takze ich treba na sladkost celkom minimalne, a naviac ich telo ani nevie stravit.
Na trhu su rozne vytazky z nich, nekvalitne maju prichut pendreku, kvalitne sa priblizuju chuti cukru.
Dlho boli zakazane, lebo potravinari, najma vyrobcovia cukru dosiahli ich zakaz, najma podplacanim.
A potom ze neexistuju sprisahania, hahaha.

SugarFree

Zdravé sladkosti neexistujú. Ak nemáš kvalitný med, aj ten obsahuje pridaný rafinovaný cukor. Rafinovaný cukor - ako ho poznáš z cukorničky - okrem sladkostí je pridávaný skoro do každého polotovaru, omáčok, kečupov, sýtených nápojov, fastfoodov,preto aby to viacej chutilo - lebo je velmi lacný. Lenže cukor je narkotikum,čiže spôsobuje závislosť. Stimuluje v mozgu tú istú časť ako napr.heroin. čiže budeš mať potrebu ho konzumovať viac a viac. Rafinovaný cukor spôsobuje v organizme katastrofu, premiena sa na tuky ktoré pomaly ale iste obalujú orgány. Cukor je najväčšou príčinou obezity, cukrovky, srdcových ochorení...Tuk ktorý sa nachádza v okolí brucha sa tvorí z cukru a pri cvičení a vynechaní cukru ide ako prvý dole.Na internete je veľa článkov o tom ako ľudia začali žiť sugar free. Je to proces odvykania čiže budeš pociťovať stavy ako pri odvykaní si od inej látky až kým sa telo nepreprogramuje. Cukor sa nachádza aj vo ovocí a zelenine - fruktóza. Kedže je spojená s vlákninou, je pre organizmus lepšia,ale neodporúča sa jesť veľa ovocia. Rafinovaný cukor nie je pre organizmus potrebný - naši predkovia ho nepoznali. Moja rada: zisti si ktoré potraviny obsahujú cukor, može mať rozne mená - sacharidy,cukry, fruktoza a úplne ich vylúč z jedálnička. Jedna plechovka koly obsahuje 36 g. cukru, u ženy je max.limit 31 g. cukru denne. Ale napríklad krabicový džús obsahuje ešte viac cukru ako kola. Musly tyčinky, cereálie, ochutené ovsené vločky, ovocné jogurty,všetky kvázi zdravé potraviny obsahujú cukor aby lepšie chutili. Ak kompletne vysadíš cukor, postupne zistíš že potraviny ktoré ti predtým neprišli sladké, napr. jablko, budú mať oveľa sladšiu chuť. Ak vysadíš cukor, budeš popritom cvičit, určite stratíš objem,ale čo je dôležitejšie, nebudeš svoje telo otravovať zvnútra. Toto je link na amerického doktora ktorý sa tomu venuje www.youtube.com

winki

nechapem....som iná, ak ma žiadne čokoládky, keksíky, mufinky, koláčiky neinteresujú? A vobec na ne nema ani najmensiu chuť?????