Chcem sa Vas opytat, ked sa zdravo stavujete ako casto si doprajete sladke ? tym myslim aj med a tak.
ako casto mavate prehrešky ?
a aku alternativu sladkosti mate ?
mavate vycitky ked zjete nieco sladke ?
a myslite, ze ked si da clovek raz za den nieco sladke napr tvaroh s lyzyckou medu ze to je zle ?
"Zdrave" sladkosti
horka cokolada alebo min. 75 percentna je urcite zdrava alternativa sladkosti,
urcite vyluc mliecnu zo svojho jedalnicka..
www.liecenie.info
Človek pochopiteľne potrebuje cukry k tomu aby fungoval. ja mávam každé ráno sladké raňajky a tak potom počas dňa až takú chuť na sladké nemám, ale kEď aj mám posledné týždne si vypekám zdravé alternatívy muffinov,štrudiel či iných koláčov, ktoré sú určite zdravšie ako väčšina musli tyčiniek, či čokoláda:))
a myslite ze som chora ked stale myslim na jedlo? len dojem a uz si pocitam hodiny kedy asi vyhladnem a budem moct zase jest.
Dakujem za nazory:)
ano viem ani tvaroh nieje zdravy,med uz tiez nieje to co byvalo,ale ja to povazujem za lepsie ako dobosky cukriky a take veci.
No s tym jedlom ide o to ze niekedy vydrzim aj tyzden nejest sladke(myslim tym ten tvaroh s medom alebo oriesky s medom) a potom mam stavy take na prezieranie ze pucim do seba jogurt s kyslou smotanou kokosom a medom a neviem sa toho dojest a potom mam vycitky preto sa snazim najst nejaky ten sulad aby som nemala stavy prezierania a vycitiek.
Takze zistujem ze som asi na tom zle ked mam vycitky uz len z toho ked zjem cely tvaroh s medom ..ci ? ..
2 hanka tvoj clanok ktory si nazvala "relevantny zdroj" sa opiera o nejake youtube videa.... a je mi fakt luto ze nevies rozoznat doveryhodny zdroj od konspiracnej hovadiny...
pozri si moj link kde za kazdym tvrdenim najdes odkaz na zdroje a zamysli sa....
Vzhľadom na to koľko svinstva zjeme denne v potravinách dokonca aj v tých "racio" je úplne zbytočné sa doťahovať o škodlivosti umelých sladidiel v malom množstve (ja zjem max 4 tablety denne pričom vždy používam kombinácie teda 1 tab. aspartám, 1 tab sacharín, 1 tab stévia a 1 tab sukralóza)s týmto množstvom osladím 700 ml banánového koktailu
Osobne tiež považujem aspartám zo všetkých umelých sladidiel za najmenej škodlivý z dôvodu ako sa metabolizuje v ľudskom tele. Ale aj to je irelevantné.
Keby sme sa neustále dohadovali nad škodlivosťou potravín tak by ste nakoniec nemohli jesť nič pretože takmer na každú potravinu sa dá vytiahnuť niečo negatívne :)
ovecka
na sude je zalobca povinny dokazat vinu zalovanemu, ale my sme na Nete. Tu si "povinny" na poziadanie prispievatela uviest relevantny zdroj, o ktory tvoje tvrdenia opieras, co sa stalo na moj dotaz. Nic viac a nic menej.
P.s- inak dakujem za relevantny zdroj, takych je vela, ako aj takych, kde o aspartame pisu nieco odlisne od teba napr. nezdravi.parlamentnilisty.cz
ja ked mam chut na sladke, paradoxne si sladke nedam, ale zmiesam zakysanku s praskovym kakaom (nie instantnym) a skoricou, premiesam a take to je pre mna lahodne, akoby som si dala nejaku sladku dobrotu. pripadne aj orechy su dobra alternativa. kazdopadne ovocie je velmi prijemna sladkost. no nikdy to nenazyvam prehreskom. najvacsia hlupost je trestat sa za jedlo. ked uz, tak mat vyvazeny jedalnicek, budovat svalovu hmotu a nejaka ta sladkost raz do tyzdna sa uplne strati.
2 hanka normalne to funguje tak ze ty by si mala dokazat mne ze skodi... ale aby sme predisli neslusnym vyrazom z tvojej strany nech sa paci: