Dobrý deň, viete mi poradiť niečo na stres, nervozitu, úzkosť a jej prejavy, ako búšenie srdca, trasenie rúk, keď sa na mňa niekto pozerá? Viem, že je toho na nete veľa, ale chcela by som poradiť niečo konkrétne, čo najlepšie zaberá. Ďakujem
Stres, nervozita, úzkosť - čo je najlepšie?
Stres, strach, úzkosť, nepríjemné pocity - toto sú príznaky z niekoľkých príčin :
1. nedostatok minerálov
2. prebytok jednoduchých cukrov
3. prekyselenie organizmu
4. oslabenie organizmu
5. nedostatok B vitamínov
Do rovnováhy sa dostaneš radikálnou zmenou v stravovaní, pretože nestačí len vynechať sladkosti, mliečne výrobky a chemikálie, ktoré ťa zbavujú B vitamínov a minerálov a spôsobujú nerovnováhu v zásobovaní mozgu energiou.
Je potrebné i vyvážiť pomer Na : K /sodíka k draslíku/, ktorý ti spôsobuje nerovnováhu v obličkách /úzkosť/ a to tak, že nahradíš ovocie zeleninou a dodáš neobrusované obilniny, ktoré ti vyrovnajú psychiku.
Dodajú ti tak potrebné B vitamíny a pomalý cukor.
Na zníženie sodíka potrebuješ menej slané jedlá.
Problem ktory opisujes sa da prekonavat dychacimi cviceniami.Dychanie byva pri uzkosti a buseni srdca velmi plytke,co sposobuje cely rad dalsiech neprijemnych pocitov,ktore sa zvysuju obavou,ze si to niekto cudzi vsimne.Na nete najdes mnozstvo navodov,ako sa naucit zvladat stres,ale najistejsie je vyhladat psychologicku pomoc a vedenie.