Dobrý deň, viete mi poradiť niečo na stres, nervozitu, úzkosť a jej prejavy, ako búšenie srdca, trasenie rúk, keď sa na mňa niekto pozerá? Viem, že je toho na nete veľa, ale chcela by som poradiť niečo konkrétne, čo najlepšie zaberá. Ďakujem
Stres, nervozita, úzkosť - čo je najlepšie?
simusaaaaas zlatíčko. Určite to zvládneš. Ty si myslíš, že ja mám perfektný život ? :)
- Som neustále sám
- Nemám ani len jednu kamarátku a už v podstate ani kamaráta
- V rodine problémy
- Aj nejaké menšie zdravotné problémy mám
- Sedím len doma, pretože nemám kde sám chodiť
- Z roboty som bol nútený odísť a teraz si robím kurz, aby ma zobrali aspoň niekde
- Prešiel som si psychickými problémami, kde moje sebavedomie bolo na úplnej 0 a nemohol som sa nikomu pozrieť do tváre kadiaľ som šiel, pretože som si myslel, že sa mi všetci dookola smejú do tváre
Zo všetkého som sa však dostal úplne sám, pretože mi nemal kto a ako pomôcť a všetko to bolo len v mojej hlave a za veľa vecí som si mohol aj sám. Vieš čo mi k tomu pomohlo ? Dve vety, ktorými sú
"Život je príliš krátky nato, aby som každý deň riešil nepodstatné veci"
"V strachu sa nedá žiť"
Vždy keď som si povedal tieto vety mi začalo byť lepšie cez všetko som sa dostal a dnes je zo mňa nový človek :) Všetko mám na háku a neriešim už ani to, že som sám ako prst a že o mňa nemá nikto ani záujem :) Je za tým o dosť viacej ale je to tak v skratke napísané.
Chyby sa stávajú , všetci ich robíme pretože nás učia , nech sú veľké či malé ... čo sa stalo stalo sa , hlavu hore na koniec to dobre dopadlo. Je to pre teba poučenie .. tým že to budeš ľutovať sa ďalej neposunieš , pouč sa z toho a to zlé nechaj odplávať preč. Hold toť moja rada.
Viem že je to blbé ale musíme ísť ďalej , ak cítiš vinu ospravedlň sa jej , ale hlavne odpusti sama sebe , je to ťažké ale zbavíš sa tým toho zlého pocitu.
Pôvodcom strachu ??? Je toho viac... No to čo som prežila teraz mi uškodilo najviac...našla som babku v posteli v epileptickom zachvate( vtedy som ale nevedela ze ma zachvat, nikdy ho nemala) bol to tak hrozny pohlad, otvorene oči, modre pery, cela sa triasla, strasne som sa zlakla a vystresovala, volala som sanitku a to vsetko okolo toho bolo hrozne..pritom som bola doma, mala som si vsimnut ze jej nieco je, počula som ju rano kaslat, no neriesila som to, namiesto toho som sla na nakup..?totalne som to pohnojila, neviem sa abavit tych vycitiek, je to tak hrozne, neustale sa k tomu vraciam a opakujem si čo som mala a neurobila..keby som ju bola nasla skor, mozno by to nebolo dopadlo takto.?ze bola mesiac v nemocnici, lebo ju operovali na bajpas..ze sa ma teraz zle a je to moja vina..nebola z nami na Vianoce a tak velmi chcela
Netreba mať strach , niekedy hold prídu zlé dni .. nedá sa byť neustále pozitívne naladený , choď stále za šťastím. Pri strese praktizuj hlboké dýchanie , viac relaxuj .. dnešný svet je strašne rýchli a uponáhľany , spomaľ , nie je sa kam ponáhľať , trpezlivosť atď :)
Chcem to zmenit, viem, ze je to o hlave, lenze nedokazem to len tak zmenit..ked sa vsetko kazi a ruca je tazke byt pozitivne naladeny..uz som si vravela, ze sa budem na vsetko okolo seba len pozerat a nic nebudem riesit a prezivat, akoby slo o film aspon jeden den...lenze to nejde....neda sa to..vzdy ked som len trocha stastna nieco sa pokazi..
simusaaaaas a prečo to teda nechceš zmeniť ? Ja som začal mať v živote totálne všetko u prdeli a je mi nejako lepšie. Z ničoho sa nestresujem a je mi viacmenej všetko jedno :)
Ja som prekonala velky stres a odvtedy mam strach zo života, bojim sa žit, bojim, ze sa niečo stane..busenie srdca, nepokoj, chaos....
Pomaha mi medovka, rumanček, materina duška, horčik +pyridoxin, prechadzky zo psíkom, kontakt zo zvieratkami, konkretne mačkami
Naozaj je pravda, ze vsetko je v hlave, tak ako vas dokaze mysel spravit stastnými,tak vas dokaze znićit, preto si davajte pozor na čo myslite, tam kam smeruju vaše myslienky smeruje aj vaša energia, čo znamena že davate zilu len tomu na čo myslite...a to človeka niči..viem to z vlastnej skúsenosti.