Som človek bez názoru a osobnosti

Príspevok v téme: Som človek bez názoru a osobnosti
zdenulindo

Nadpis témy to vystihuje. Som prázdny a neviem kto vlastne som. Celý svet ide akosi pomimo mňa a vôbec ma nezaujíma. Zaujíma ma akurát čo budem jesť, ako zabijem deň a kedy pôjdem znova do postele, okrem toho nemám žiadne túžby a záujmy, žijem len zo dňa na deň. Na nič nemám názor, nič ma nezaujíma aby som sa tomu venoval alebo aspoň nad tým uvažoval. Cítim sa ako taký chameleón - podľa toho s akými ľuďmi práve som alebo kde sa nachádzam, podľa toho mením svoje správanie, vystupovanie, názory, všetko. Papagájujem čo si myslím že je najvhodnejšie aby som nevytŕčal z radu a tam to končí. Nedokážem byť sám sebou, alebo povedať vlastný názor, pretože nič také u mňa neexistuje. Dni trávim z drvivej väčšiny doma, pozeraním filmov, seriálov, hraním hier alebo povaľovaním v posteli, poprípade bezcieľnym potulovaním po vonku. Žijem s rodičmi, nepracujem, neštudujem, ani jedno ani druhé som nedokázal, vôbec ma to nebavilo a nezaujímalo, postupom času som tam vždy prestal chodiť. Necítim sa na psychológa alebo psychiatra, nemám žiadne depresie alebo také niečo, ja mám proste pocit že nikam nepatrím... cítim sa ako v nejakej bdelej kóme, nič ma nezaujíma len splniť svoje základné potreby a po ničom viac netúžim. Vôbec nič od života nechcem, len byť najedený, mať kde ležať a mať pokoj. Cítim sa akoby mi chýbala nejaká časť mozgu ktorá robí z človeka človeka, ja vlastne len žijem a správam sa pudovo, nič viac.

nada5

Pandorica..treba vedieť pochopiť a nie hned napísať to čo on o sebe tvrdí možno iným tak nepripadá len on sa takciti

joro

No dobra tema ja som niečo podobné a ešte nemam žiadny vkus nič sa mi nepači alebo pači sa mi všetko aj to škaredé /veci / zabudnem keď mi niekto niečo povie niekedy si spomeniem niečo sa naučím a hneď to zabudnem alebo si to neviem zapamatať dosť ťažké a snažím sa stále aj chcem a nejde to tak nech mi niekto nehovorí že človek keď chce ide všetko nie je to pravda a to som bol už aj u psychiatra

_meno

ahoj zdenulindo

na otazky dostavame odpovede.
nie je potrebne sa vyjadrovat k odpovediam, staci sa podakovat.

je potrebne mysliet sam za seba..cim viac odpovedi, tym viac informacii.. cim viac otazok, tym viac odpovedii.

zalezi ci tvoja hlava mysli, alebo len bezhlavo nasava informacia bez spracovania.

napr. co je mudrost
www.youtube.com

ako vravi autor na konci, podobne ako mudri ludia - opak mudrosti je stupida, neschopnost prijat zmeny (darvin prisiel na to, ze elementarna funkcia organizmu je prezit - neprezije najmudrejsi, ani najsilnejsi - ale najprisposobivejsi)

(tento stav v tebe vyvolalo napisanie dalsieho prispevku .. napriek zmenam (dostal si X uz odpoved) sa nedokazes zmenit zvnutra.

(je jasne ze bud si ani moje prispevky necital vobec, alebo si ich len nasal ocami do mozgu a zabudol si potom s nimi rozmyslat)

vela stastia

zdenulindo

Som taký odjakživa, nikdy som nevedel čomu sa chcem venovať a čím chcem v dospelosti byť, nemal som ani žiadnu predstavu, prišlo mi to také nereálne že sa k tomu vôbec niekedy dostanem. Vtedy to však nebolo také zretelné, lebo deti nerobia nič... Výber strednej školy som nechal na rodičov, robil som len čo som musel, bolo mi to jedno lebo vlastnú túžbu som po ničom nemal. Najradšej by som mal stále 10 rokov, mám pocit že som odvtedy vôbec nevyspel a nikam sa neposunul. Keď sa ma v minulsoti pýtali čo chcem byť vždy som si vymyslel nejakú vtipnú odpoveď alebo to zahmlil že ešte neviem, že mám ešte čas sa rozhodnúť, a dúfal som že to ćasom príde, že ma začne niečo zaujímať a k niečomu ma bude ťahať, no zatiaľ sa tak nestalo...

_meno

ahoj zdenulindo

odpoved na tvoju otazku najdes napr. aj tu v prispevku od uzivatela _meno

www.zdravie.sk

dusa, jej prejavy upadaju z vedomia ( ked sme este dieta), do podvedomia a neskor do nevedomia.

ego zamkyna vsetko, nechava len vedomie ... z coho samozreje, ako pises aj ty, aj mnohi tu na fore - nezistis, aky si, ani kam chces ist .. ( ako nenajdes vodu na pusti, tak ani hriby na betone ) .. hladat plati, to zostava - len treba hladat inde :)

vela stastia

tibbi88

Nejak podobne som na tom aj ja...reálne ma nič nebaví, síce sa rýchlo nadchem pre niečo, ale to je tak všetko....už neviem ako ďalej