Dlhodobá vaginálna mykóza

Príspevok v téme: Dlhodobá vaginálna mykóza
TinaMimi11

Ahojte baby,

už asi pol roka v KUSE ma trápi táto pliaga a nedarí sa mi jej zbaviť. Gynekologička mi robila aj testy, no stále predpisuje tie isté lieky dokola, vraj už je to lepšie, no ja žiadnu zmenu necítim. Už som vyskúšala rosalgin, canesten tablety aj krém, Gynazol krém, aj mykomax tabletku a ešte množstvo ďalších "zázračných krémikov",no žiadna zmena, vždy sa mi uľavilo ale nevyliečila som sa. Spodné prádlo nosím len bavlnené a po opraní ho vždy preventívne prežehlím. Neviete mi poradiť ešte niečo ďalšie, a hlavne trvalé? Nemôže byť príčinou aj antikoncepcia? Pretože problém nastal zhruba mesiac po tom, čo som prešla k inej gynekologičke a tá mi zmenila antikoncepciu. ďakujem za vaše rady...

alzbetiena

*joujjou* je to celková imunita nie len v črevách. Preto je vhodné liečiť imunitu celkovo a k tomu teda aj upraviť stravu. Pretože strava ako taká nestačí. Pretože stravu môžeš mať ok. Lenže keď budeš mať oslabené telo, imunitu, tak sa môže u teba mykóza prejaviť aj tak úplne jednoducho. Celé telo, celá imunita musí byť v poriadku aby takéto problémy odozneli

salka

Nabiro,
ta kefírová huba je fakt dobrý tip. Konečne viem ako vyzerá a chutí skutočný živý mliečny produkt.

Nikoleta008

tiez som mala dlhodobo problem s vaginalnou mykozou, bolo to strasne - svrbenie, palenie, neprijemne pocity. Pomohol mi az wobenzym

Nikoleta008

tiez som mala dlhodobo problem s vaginalnou mykozou, bolo to strasne - svrbenie, palenie, neprijemne pocity. Pomohol mi az wobenzym

joujjou

ja som mavala minuly rok tiez tieto iste problemy mykoza+ nonstop vytoky u gynekologicky som bola ako doma... jedine co mi pomohlo bola rapidna trvala zmena stravy ziadne sacharidy, sladkosti cukry a uz mam odvtedy po problemoch :) a ako bonus som schudla a mam krasnu cistu plet... mykozu treba zvnutra liecit... je to imunita v crevach

Vikkii

Renka nebud zufala, vies kolke sme si tymto museli prejst? Myslim ze raz v zivote tento problem postretne kazdu zenu, ktora nema imunitu v poriadku. Ono sa to nezda ale praveze mnohokrat je pricinou tohto problemu nedostatocna imunita a vedie to k tomu, ze telo je nachylnejsie na rozne problemy, takze moja rada je riesit imunitu a az potom samotny problem ak neodozneje;) u mna odoznel ked imunita bola v poriadku

RenkaKa

No teda, akurát som dopísala príspevok a našla som ten tvoj. Neporadím, lebo sama neviem.
Gynoflor nechceš skúsiť? :)
Sorry za zlý vtip, to ja už zo zúfalstva... :(

alzbetiena

*nabiro* áno súhlasím s tebou, ale len v jednej veci a tou je, že pri tomto probléme je potrebné dať najmä imunitu do poriadku. Aby sa telo vedelo následne aj v budúcnosti ubrániť pred mykózou. Mykóza je také volanie tela o potom, že sa nevie brániť. Že je tam nejaký problém, ktorý treba riešiť. Dlho som nevedela, že imunita tieto veci môže tak ovplyvňovať, ale dnes už viem, že môže. Takže najskôr dať imunitu do poriadku, mne sa polepšilo, keď som začala brať Wobenzym. Treba vyskúšať čo komu pomôže. Ale imunita je v tomto prípade kľúčová.

nabiro

Mykózu nestačí liečiť len lokálne, pokiaľ sa stále opakuje. Je to už vnútorná záležitosť, tvoje telo je zaplesnené. Je nutné posilniť imunitu, dať do poriadku črevnú flóru, ktorá je narušená. Základom je zmena stravy, dodržiavanie protiplesňovej diéty aspoň 6 až 8 týždňov. Hlavne nekonzumovať cukor a sladkosti tiež biele pečivá, koláče... naopak konzumovať čo najviac cibule a cesnaku, probiotické mliečne produkty so živou kultúrou ( pozri na stránke liečebnej výživy mojezdravie.sk tibetské kefírové zrná na výrobu kefíru alebo tibi kryštály na výrobu probiotického nápoja.) tieto huby vieš získať k objednávke zdarma na tejto stránke. Môžeš si pomôcť aj užívaním kvalitných probiotík a cesnaku v tabletách tiež nájdeš na mojezdravie.sk ,na mykózu je dobrý super acidophilus 6 miliárd. Aj keby sa zo začiatku mykóza objavila, pokračuj v spomínanej diéte a uživaní spomínaných produktov. Keď budeš dbať na vhodnú stravu a užívať spomínané produkty postupne sa stav zlepší a mykózy sa natrvalo zbavíš.