Ahojte, viem, že nie všetci, čo tento príspevok budete čítať, ste veriaci...Neviete mi niekto povedať, či Vám kňaz udelil rozhrešenie, keď ste sa spovedali z toho, že ste užili tabletku "PO" (Escapelle, Postinor...)? Ďakujem!
Tabletka po a rozhrešenie od kňaza
Ver tomu, ze BOH urcite nechce aby si takto trpela....preto nemam rada to, v akom postaveni su knazi. Ze maju pravo rozhodovat ci daju niekomu rozhresenie, ci nie...A vraj skrz Boha...podla mna blbost. Boh odpusti urcite aj najvacsiemu hriesnikovi, pokial si svoju vinnu prizna a olutuje.
A hlavne nemaluj certa na stenu, kym si na tej spovedi nebola :) Pokial by si rozhresenie nedostala, porozpravaj sa s knazom o tom, ci Boh nahodou nekaze odpustat a milovat
...Iný kňaz videl, že mi je to strašne ľúto, a ten mi rozhrešenie dal...
Samu ma veľmi mrzí, že momentálne "potrebujem" dostať rozhrešenie od kňaza, pretože sa ideme brať :((( Nikdy som spoveď takto nevnímala, vždy sa na ňu veľmi dôkladne pripravím...a viem, že Boh je veľmi milosrdný...len raz som už zažila i to, že kňaz mi nedal rozhrešenie kvôli tomu, že žijem so svojim snúbencom...bol to strašný pocit...plakala som z toho v lavici...
Fleur, Boh ano :) Ale ci aj knaz? Mozno aj ty poznas z okolia niekoho, kto nedostal rozhresenie, lebo knaz sa rozhodol ho nedat...a to je podla mna smutne
neboj, dá ti rozhrešenie. Boh odpúšťa každému kto ľutuje.
preco by ti nemal dat rozhresenie? A to je on, aby ta sudil? Pochybujem, ze Boh takto sudi ludi a chce aby sa trapili...Nicoho sa neboj. Ak ti spoved pomoze, pokojne na nu chod, ale drz sa skor toho, aby si ty sama mala pred sebou ciste svedomie a nie aby ti to odobril daky knaz
kresťanstvo je úplne o niečom inom, ako sa báť ísť spovedať, resp. ísť sa vyspovedať
viera ide zvnútra človeka
je smutné, keď ľudia hľadia čisto "materiálne" na spoveď a hanbím sa za takéto kresťanstvo
ja viem, že každý kňaz môže reagovať inak...chcem si urobiť generálnu spoveď, pretože chcem so snúbencom uzavrieť sv. manželstva...som z toho strašne zúfalá, čo ak to rozhrešenie nedostanem? samozrejme, že si veľmi uvedomujem, že som spravila riadnu blbosť v živote, ktorú už nikdy nezopakujem :(
Tak za prve, keby aj niekomu knaz dal, ci nedal rozhresenie, ten tvoj moze uplne inak reagovat.
A za druhe, spovedaj sa sama pred sebou, nie pred knazom :) Ale ak to potrebujes pre vlastnu pohodu, nech sa paci :)