Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Downov syndrom - nechat si dieta?

Príspevok v téme: Downov syndrom - nechat si dieta?
downsyndrom

Ahojte, na uzv, aj na amniocenteze mi zistili, ze cakam dieta s Downovym syndromom. Neviem, co robit. Napiste mi prosim len, ci by ste si taketo dieta nechali, alebo si ho dali vziat. Prosim len to, ziadne poucenia, moralne zasady, NIC, prosim, len ci ano nechali, alebo nie nenechali. Dakujem vam, je to len na mne, pytam sa len cisto pre info...

Prezyvka55

MultiLevel nadruhej strane ak by partnerka bola presvedcena o tom ze si ho nechat chce tak by som mu venoval vsetko co by som mohol. Ale tiez by som jej povedal svoj nazor ale nesnazil by som sa ju nejako presvedcit ze urcite nie kebyze chcela.

philips

Keby moja manželka čaká dieťa s Downovým syndrómov, tak by som ju od pokračovania tehotenstva odhováral.

Ja som toho názoru, že aký zmysel bude mať dieťa, keď sa o neho budeš musieť do konca života starať a navždy rozmýšľať, čo s ním bude, keď ty už nebudeš?

MultiLevel

Zivot s takto postihnutym dietatom je nesmierne tazky...musis si preto zvazit ci budes toho schopna aj s otcom dietata, aj s celou rodinou. Ci si schopna obetovat zo svojho casu, nervou....
Nazor, ze take dieta by si radsej vybralo smrt ako postihnutie tiez neberiem :-) Kedze verim na to, ze dusa si dopredu vybera telo, v ktorom prezije zivot na zemi, myslim si, ze dusa vie preco prave to telo, tento zivot, tieto situacie, toto postihnutie. Ale nikomu nevnucujem tento nazor :-)
Mila zakladatelka temy, vyhladaj na nete NAJMA rodicov takto postihnutych deti, ktori ich vychovavaju, alebo si dieta dali vziat...Ich nazory ti daju viac ako ludia, co si "len myslia" aky zivot je s postihnutym dietatom :-)

Prezyvka55

inky z technickeho hladiska nie je velka pravdepodobnost ze sa dozije nad 50 aj ked samozrejme veda a technika a lieky idu dopredu. Ale statisticky by svojich rodicov nemalo prezit. To len na margo toho ze ostane samo.

inky

MultiLevel, to mas samozrejme pravdu, ze to dieta by taku situaciu logicky nemohlo hodnotit z pohladu aky mam napriklad ja, pretoze sme uplne odlisni. Len problem je v tom, ze realnemu svetu su ukradnute nazory uplne kazdeho a uplne objektivne, clovek s takym hendikepom nema sancu sam prezit, samostatne sa realizovat a zariadit sa podla svojich predstav, pretoze mu na to budu chybat mentalne aj fyzicke schopnosti a podla mna toto nevyhnutne bude viest k tomu, ze taky clovek jednoducho bude nestastny, pokial nebude mat pri sebe vzdy niekoho, kto bude jeho poziadavky realizovat za neho. a teraz mi povedzte, cim chcete zarucit, ze bude vzdy (a este v takejto dobe) existovat niekto, kto sa o neho nalezite postara? ja vnimam potrat v tomto pripade ako mensie zlo, pretoze zabrani neskorsiemu ovela vacsiemu nestastiu.

downsyndrom

MultiLevel: to mas pravdu, viem, ze dieta to nevnima... ale aj tak, postihnutie moze byt aj rozsiahle, to neviem a aky bude mat zivot? Ja teda neviem, co spravim, lebo je to zivot, je to clovek..

downsyndrom

inky: ved ja sa bojim presne tej lutosti, ze ho kazdy bude lutovat... aj mna... Ja si o tom mozem sice mysliet svoje, ale viem, ako mne je luto takychto ludi...

MultiLevel

Prezyvka, ja tomu chapem a rozumiem ze to je tvoj nazor, zeby si take dieta nechcel. To beriem, ale je blbost napisat, ze to dieta citi a vnima, ze je nejakym sposobom postihnute a teda je nestastne...nie, pokial sa narodi tymto konkretnym syndromom, nikdy neriesi svoj stav a teda, kebyze sa narodis s rovnakym postihnutim, neuvedomoval by si si to :-)

inky

ak mozem vyjadrit nejaky nazor ked uz sa pytas, tak urcite potrat, ak je z vysetreni uz takmer iste, ze zdrave nebude. ta bytost bude mat katastrofalny zivot a rodicia tiez. navyse co bude robit po tom ked rodicia zostarnu a zomru? kto sa o neho postara? podotykam ze necitim ku takto hendikepovanym ludom ziadny odpor, jedine lutost ze musia zapasit s tymto komplikovanym nelutostnym svetom s takym velkym znevyhodnenim, je to velmi nefer a myslim si ze ak by mohli sami nejakym sposobom rozhodnut o tom co by si vybrali tak by si radsej vybrali nikdy neexistovat nez existovat v takejto forme..