Downov syndrom - nechat si dieta?

Príspevok v téme: Downov syndrom - nechat si dieta?
downsyndrom

Ahojte, na uzv, aj na amniocenteze mi zistili, ze cakam dieta s Downovym syndromom. Neviem, co robit. Napiste mi prosim len, ci by ste si taketo dieta nechali, alebo si ho dali vziat. Prosim len to, ziadne poucenia, moralne zasady, NIC, prosim, len ci ano nechali, alebo nie nenechali. Dakujem vam, je to len na mne, pytam sa len cisto pre info...

emalea

Veľmi ma mrzí, že už máš všetky vyšetrenia /a možnosti/ za sebou, lebo nádej umiera posledná, tajne som dúfala, že absolvuješ ešte nejaké a...stane sa zázrak...tých 99% je fakt krutá predpoveď, ale stále Ti neviem odpovedať...áno alebo nie!!!
môžem sa spýtať, prečo Ti robili amniocentézu? nebýva to zvykom...či nie som v obraze?? už si niekedy rodila? čiže už máš doma 1-2 deti, aké zázemie u manžela? toto všetko sú faktory, kedy sa žena v tejto situácii rozhodne tak-či onak...

Prezyvka55

Poznam to z viac z technickeho hladiska teda vyvojoveho a co vsetko by pre mna plynulo, pracujem s liekmi a vzorkami viem co ta choroba sposobuje a obnasa, pripustam ze mi mozno chybaju info z praxe a zivota tych ludi ale osobne ja by som sa narodit s tymyo nechcel. A preto je moja reakcia taka aka je.

MultiLevel

Prezyvka, ak chces cosi taketo pisat, vo vlastnom zaujme sa na tyzden zamestnaj ako dobrovolnik do ustavu, kde ziju takto postihnute deti ci dospeli ludia. Okrem toho, ze oni nevedia ake je to byt "normalni" a teda neriesia svoju postihnutie, zistis ze mnoho raz ziju krajsie zivoty ako niektori zdravi jedinci :-) Pokial nie su z inych pricin priputani na lozko, ziju denne velmi naplno a su stastni....To vsak nemoze vediet clovek, ktory ma predsudky a cloveka s tymto syndromom videl akurat tak na STV 2 :-)

downsyndrom

emalea: bola som na 3 vysetreniach a vsade sa to potvrdilo... amniocenteza je vraj na 99%.. ale vies aka by som bola stastna, keby sa potvrdilo, ze to tak nie je? Keby 50% - 60% tak ani nerozmyslam, ale hovorim, je to 99%. Ta zena, ktora si ho nechala, mala velke stastie, ale na to sa spolahnut neda.

Prezyvka55

MultiLevel to dieta by malo urcite krasne detsvo aj zivot ze, ty by si si ho nechala len ako by sa citilo to dieta zit s tym cely cas.

downsyndrom

nepomozu mi... aj ked to bude 500:1 alebo naopak, musim sa rozhodnut sama :( Je to najtazsie rozhodnutie, ake zena moze mat... Hovorim, pytam sa len pre info, plakala som uz dost, tak teraz pisem... :( Zatial dakujem za nazory...

emalea

Nedá sa odpovedať jedným slovom....ja osobne by so išla na ďalšie a ďalšie vyšetrenia...už veľakrát sa stalo, že lekári povedali, že bábo nebude O.K., žena si ho nechala...a nakoniec bolo v pohode!!držím palce!!keby mi lekári po mnohých vyšetreniach povedali prognózu, že viac ako 50%-60% je isté, že bude mať DS, tak žiaľ asi by som .....a vieš, že nakoniec neviem odpovedať???

Prezyvka55

Nechal by som posledne slovo na matke dietata ale za seba by som hovoril nie, no keby matka povedala ze ano tak by som s tym suhlasil.
A preco? Lebo ked mozem povedat za seba tak by som sa nechcel narodit s downom a radsej by som bol keby som sa nenarodil.