Ahojte ludia aky mate nazor na cinsku kuchynu??
Činska kuchyna
m.youtube.com Keď sa chcete ešte viac zabaviť :D :D
Inak k téme: podľa mňa je Čínska kuchyňa až príliš rôznorodá a hrabať sa z paličkami v ryži by sa mi teda nechcelo :D
Defcon :D :D
Nahodou, cinske pismo je jednoduche. Vezmes caj z vrecuska a vysypes ho na papier. Trochu rovnomerne rozhadzes, vytvor prefotis a mozes poslat ako dopis nejakemu cinanovi. On na oplatku posle nazad nieco podobne.
Ako chápem, že niekedy dávno bola tendencia sa izolovať, vo všetkom, v čom sa len dalo, aj v písomnom prejave, ale trebalo by už prejsť na latinku:-)
Kuchyňa každého zaujíma, ale čo ich písmo, dajme tomu? Tak striešku vie nakresliť každý, ale že by slovo so strieškou a komínom vľavo znamenalo: drahý, nezabudni kúpiť chleba a slovo so strieškou a komínom vpravo znamenalo: dnes je sobota? Toto sa nikdy nenaučím rozlišovať. A strieška s komínom uprostred znamená: sviečková na smotane? Tak to sú veľké významové deferencie a veľmi veľké významové odtienky a nuancy:-) Čo má komín so sviečkovou na smotane, pls.? To je niečo ako das (to) Haus, nikto nevie, prečo tomu tak je, ale je. Ospr. sa za menšie lingvistické okienko.
skus zmenit noz - mne to sktacilo - krajam celu rolku ked uz ju mam nasulkanu s japonskym nozom z damaskovej ocele od dellingeru a ide to krasne hladko a hlavne bez toho aby sa to rozsypavalo
ja ju doslova milujem jedla by som ju nonstop, ale teraz bojujem s rolkami sushi mam problem ked chcem tie riasy tenucko rozkrojit bez toho aby sa mi rozsypala .. neviete mi poradit nejaky tip ako na to ?
Ja milujem čínske jedlo a celkovo ich spôsob prípravy v podstate prvá vec čo som si z kuchynskej zostavy kúpila bol wok :-) táto kuchyňa ma zaujíma aj kvôli praktickosti jednoduchosti a funkcionalite, takže ak by bol niekto milovník do čínskej, japonskej alebo celkovo Ázijskej kuchyne tak ako ja, kľudne mu pomôžem vytvoriť podobný priestor u neho doma a navrhnem kuchyňu prípadne iný priestor, moju prácu zverejňujem tu www.facebook.com
www.youtube.com kung pao
podľa mňa majú aj dietnejšie recepty podobné tým našim. tie jedlá čo predávajú v bistrách a reštauráciách nie je asi ani jedno bez zemiakového škrobu a sójovky. tej sójovky tam dajú do jedla pre dve osoby cez pol fľaštičky čo vôbec nie je zdravé a tiež glutamát, ktorý ja normálne vedome nepridávam, len ak v niečom už je. inak jedlá sú chutné
www.youtube.com čínske cestoviny
www.youtube.com ostrokyslá polievka..je taká svetlešia, čím je tmavšia, tým viacej sójovky v nej je. moc ju mám rada, no chcem byť zdravá, tak ju radšej často nejedávam