Má niekto túto chorobu? Ja s ňou bojujem od základnej školy,mám 27.Rada by som si možno popísala s niekym kto má tento problém,možno si navzájom poradiť v niektorých veciach. Mňa na tom najviac trápi červenanie a z toho mám úzkosti, vyhýbam sa situáciam kde sa mi to môže prejaviť.Cítim sa ponížená ked niekto vidí aká som červená.
Sociálna fóbia, nadmerné červenanie
a nemaš nahodou nejake skusenosti s nejako psychiatrickou? lepšie by som sa citila pri nejakej ženskej :D a čo si platila za vyšetrenie ?
Ahoj neviete mi poradiť nejakeho dobreho psychiatra v KE? Dakujem
dám vám radu...keď budete úprimní v spoločnosti a budete hovoriť od srdca, pravdu a proste sa uvolnene baviť, nebudete červení...prejde to...všetko je komunikácia a sebavedomie...nejedzte blbú chemiu AD....chodte na to treningom....uprimne pozerajte ludom do očí, vystrieť chrbát, vypnúť hrud a vojsť všade kde idete....
Ja tým trpím od základnej. Mám 20 rokov. V škole som bola dosť dlho šikanovaná. Spolužiaci aj diavčatá ktoré som považovala za kamarátky ma ponižovali ma, pokrikovali po mne, vysmievali sa mi. Tvrdili že nikdy nebudem dosť dobrá, že nikdy nič nedosiahnem že budem vždy sama. Všetko to prerástlo až do úzkostí a sebapoškodzovania. Momentálne som sa tak izolovala od všetkých a všetkého že väčšinou len sedím doma mám zopár kamarátok no predstava že mám ísť čo i len do školy medzi kolektív ma desí. O červenaní ani nehovorím keď mám niečo čo i len povedať pred ostatnými. Ak chceš môžeš mi napísať moj mail je : terka.salatova@icloud.com budem rada:)
tiež to poznám a presne tak, a je to ešte horšie keď mi to dakto pripomenie, akoby som o tom sama už nevedela... ale už som sa stretla aj s tým, čo píše luciano, že u žien je to aj milé a niektorí vravia, že ej to sympatické, lebo človek pôsobí tak úprimne
a tému sociálnej fóbie robím teraz výskum k diplomovke, ak by sa vám chcelo, tak môžte vyplniť dotazník, budem vďačná za každé vyplnenie ;) docs.google.com
ahhh ja tuez tym trpiim asi od strednej ani,neviem ako sa to prejavilo len horsie je ze ked to ludia vidia oni vam to ako hlupi pripominajuuu....ze sa cervenateee ak,ces mozme popisat ...symanksa@gmail.com
Tak toto veľmi dobre poznám...aj keď..neviem v akej miere sa to prejavuje u teba...ale zbaviť sa tak toho...to by bolo skvelé.
Jednoducho na to nemysli. Červenanie sa nie je nič zlé. Skôr je to sympatické hlavne u žien je to milé.