Prosím Vás akú šancu mám že sa z tejto choroby uplne vyliečim... mám len 16 rokov po troch mesiacoch bolesti pod hrudnou kosťou mi zistili GERD a metaplaziu(červenu sliznicu) na pažeráku... našťastie vý sledky boli vzoriek boli vporiadku. Na internete som čítal že je to NEBEZPEČNÉ može z toho vzniknúť rakovina pažeráka :/. K tomu mám ešte reflux žlče do žalúska :/ ... Prosím dá sa to pomocou lekárov uplne vyliečiť alebo celý život budem žiť v strachu kedy z toho bude rakovina?
Metaplazia pažeraka - GERD
Reflux zlce je sposobeny pokracujucim kvasenim v dvanastorniku a crevach, co nemoze nastat, ked sa mikroby v zaludku znicia dostatocne silnymi kyselinami. Na spravny posuv jedla, tj spravnym smerom a nie naopak pomahaju znacne mikrovlakniny. Niekomu staci zjest len jablko tesne pred spankom a reflux zlce do zaludka prakticky zmizne.
Aby si si nerozriedil kyseliny v zaludku, nepi s jedlom ale az 3 hodiny po nom a to hojne a len cistu vodu
Reflux znamena nasilne natlaceny obsah zaludka do pazeraku kvasnymi plynmi a penami. Kvasenie a hnitie v zaludku moze nastat len pri NEDOSTATKU kyselin.
nie som sice lekar, ale myslim, ze ked ti "vyliecia" rexlux pazerak sa ti sam vyzdravi, neboj sa, treba zistit pricinu refluxu, ci sa ti neuzatvara zaklapka, alebo je problem v strave, urcite ti nieco na to dali, v najtazsich pripadoch sa to operuje a potom uz k refluxu nedochadza
Tak nikto? Som jediný ktorý ma túto diagnozu :/