Prosím Vás akú šancu mám že sa z tejto choroby uplne vyliečim... mám len 16 rokov po troch mesiacoch bolesti pod hrudnou kosťou mi zistili GERD a metaplaziu(červenu sliznicu) na pažeráku... našťastie vý sledky boli vzoriek boli vporiadku. Na internete som čítal že je to NEBEZPEČNÉ može z toho vzniknúť rakovina pažeráka :/. K tomu mám ešte reflux žlče do žalúska :/ ... Prosím dá sa to pomocou lekárov uplne vyliečiť alebo celý život budem žiť v strachu kedy z toho bude rakovina?
Metaplazia pažeraka - GERD
A zabudolsom spomenut kvalitne probioptika, co osidlia s podporou mikrovlaknin najma hrubre crevo a vyrabaju tam kopu vitaminov, zivin a najma rozne obranne latky pre telo, takze az 70% vsetkych obrannych latov v tele je vlastne z tych probiotik. Lekari ich este stale pomerne malo docenuju, zialbohu, cest vynimkam.
Existuju aj ustne probiotika/oral probiotics, ktore ochranuju zuby, hrdlo a ciastocne aj cely horny dychaci trakt proti infekciam.
Konkretne prostriedky na reflux tu nemozem uvadzat, lebo by sa to chapalo ako nedovolena reklama.Kto chce ale na inych forach najst moje rady moze si ma vygooglit, napr pod rng, travenie, alebo enzymy atd.
Vseobecne na kyseliny su doplnky ako betain HCl, pepsin HCl, L-lysin HCl a ine. Na enzymy su rozne enzymaticke zmesy, najlacnejsi a pomerne silne su pancreaticke enzymy zo zvierat, kde pancreatin je zmes enzymov, co vyraba aj nas pancreas.
Mikrovlaknin je tiez hromada, odporucam najma psylium, pektiny, inulin, arabinogalactany, glucomannan a rozne stromove stavy a stavy z krikov pod menom "gums"
Na hojenie pazeraka po odstraneni refluxu odporucam dostatok vitaminu C a L-lysinu, tiez hojive aloe vera a DGL.
Protizapalove mozu tiez pomoct, najma curcuminoidy s bioperinom, boswelin, dumbier a podobne.
Na tvorenie kyselin pomahaju okrem DGL aj rozne horke latky, zname ako digestiva. Na Slovensku je napr znamy horec(gentiana) a ine bylinne horke.
Nazory lekarov su rozne, ako aj skoly lekarov su rozne. Je sice povacsine vsetko monopolom riadene, ale najdu sa aj vynimky, ktorych sa ja osobne drzim, lebo maju ine, casto ovela lepsie vysledky pri lieceni.
RNG a ake by ste doporucili pripravky na vyliecenie resp.zregenerovanie sliznice? Da sa reflux vyliecit?
Znamemu by to pomohlo. ak mozete nejake konkretne pripravky tu dat a isto to pomoze aj pisatelovi AnoniM
Nieže Vám neverím RNG ... ale prečo lekári hovoria že už sa sliznica nezregeneruje?... niekde som čítal že najvyššie riziko rakoviny pažeraka je 20 rokov po poleptani je to pravda?
Zmeny /poskodenie pazeraku kyselinami sa obvykle vyhoja za 4 az 8 tyzdnov, kde si clovek napravi travenie(dostatok, kyselin enzymov, mikrovlaknin a probiotik)
Ked je v zaludku dostatok kyselin, uzaver medzi zaludkom a pazerakom sa automaticky uzavrie velmi pevne, tj zo zaludka nemozu kyseliny prenikat do pazeraku.
Na to ziadna operacia nepomoze ani nie je potrebna
Ahoj moj znami ma hiatovu herniu a reflux zaludka a tiez ma chronicky poskodenu sliznice pazeraka a tiez dlho nic ziadne problemi ziadne palenie zahy, az pred 3 mesiacmi asi tyzden palenie v zaludku bol na Gastro hadicku a zistili mu chronicky zapal pazeraku je mlady tiez 20 r.. Dostal lieky na kontrolnom gastre uz zapal nebol ale zmeny na sliznici ostali.
Lekar vrvael ze da sa reflux upravit operacne ale tiez ma strach.
Je nejaky liek alebo nieco podobne z prirodnych doplnkou ako upravit ten reflux ?
Gastrotuss obsahuje absorbent ,polysacharid alginate, vytazok z morskych rastlin. Zialbohu ho obsahuje na jednu davku prilis malo. Alginaty su ovela drahsie, nez bezne mikrovlakniny, ako napr plevy indickeho zrna=psylium,pektiny v roznych ovociach, najma jablka a citrusove plodiny, inulin napr z korena cakanky, glucomannan, arabinogalactan a ine "gums" tj stavy zo stromov a krikov.
Kazdemu, najma ludom s problemami travenie odporucam brat aspon 15 gramov zmesy roznych mikrovlaknin, kdeze ich v jedle mame dnes primnalo
veceriam len do 18:00 a potom asi tak o 1-2 h si dam jablko a tesne pred spaním uživam GASTROTUSS
Tak dakujem len dufam ze sa z toho dostanem... 24.4 idem na kontrolu tak uvidim co na to povie lekar