Tahaky na skuske

Príspevok v téme: Tahaky na skuske
linux

Ahojte,

som doktorandkou a obcas idem strazit na skusku studentov. Myslite si ze je v poriadku aby studenti mali tahaky? Avsak to uz ani nie su tahaky typu ´´nieco mi nejde zapamatat, dam si poznamku na tahak´´, ale doslova nakopirovane poznamky vytlacene v mini rozmeroch. Mna to hneva kam zachadza uz drzost studentov, tahaky beriem, vysluzila som si vsak uz zopar novych ´´titulov´´ poza chrbat kvoli tomu. Potom aj tak vyzera nase skolstvo. Co si o tom myslite?

Prezyvka55

0vecka neviem co ti to da ale je to tvoja uloha, ak mas nieco spravit tak to mas spravit hoc je to aj blbost alebo sa ti nechce, je to proste tvoj task na ktory sa nemas vykaslat.
Kto sa nechce ucit nech na skolu nelezie to je logicke, ale nie som proti pouzivaniu tahakov len aj podvadzanie by malo mat nejaku uroven :D.

0vecka

2 Prezyvka55 nemyslim si ze tomu netreba rozumiet...napr take pravo bud ti daju otazku co hovori tento a tento zakon alebo stav prava v roku 1548..Alebo ti mozu dat otazku stojis pred sudom a mas taky a taky problem co urobis...

Ja osobne som bol upravnika len raz a ten si tiez hladal zakony na PC takze IMHO take studium kde sa to len ucis naspamet je naprd... A tiez neviem mne by to bolo jedno ze si niekto opisuje akoze co ti da to ze sa naucis 5000 stran?

Prezyvka55

0vecka tak je rozdiel ked mas skolu kde je zaklad nejaka informatika/elektrotechnika a vela matiky fyziky ako ked sa mas ucit nejaku biflovacku 156453427432542424 stran textu :D ktoremu nemusis rozumiet staci ho len vediet :D

0vecka

inaq nevim na co je niekomu tahak. My sme tak na tretine predmetov mohli pouzivat tahak ale ak tomu clovek nerozumel tak mu bol aj tak na prd. U nas sa tiez kradli otazky z USB klucov ale nerobili sa tahaky vecsinou sa otazky vypracovali a na skuske jendoducho odovzdali len to bolo niekedy nudne tam hodinu sediet a akoze pisat.

No a cuduj sa svete v praxi nemam problemy.

Podla mna je velmi prizemne akoze si mysliet ze natrieskanim vedomosti do hlavy sa clovek nieco uzitocne naucil. Vecsinou ide aj tak o princip veci a ten bud clovek pochopi alebo nepochopi tam mu ale tahak nepomoze..

ruzenkaRK

kablica ako sa vyznas. ale vidim ze aj tebe su na smiech tieto skoly, preto nechapem preco si sa zacala navazat do mna ked som to povedala ja :-) ale asi musis robit dolezitu tak ti davam za pravdu teraz :-)

ruzenkaRK

ale ved pisem ze som neostala v skolstve :-)

tie skoly mam skor preto, aby som potesila rodicov a aby som si uzila studentsky zivot kym sa da a nemusela ist pracovat. :-) ale ta druha ma bavila..bolo to ako zaujmovy kruzok s tym, ze som dostala zan Mgr. titul :-)

a s tymi stredoskolakmi plne suhlasim. :-)

no ale tema sa tyka tahakov tak som sa k tomu len vyjadrila :-)

Prezyvka55

ruzenkaRK titul zo slovenskej skoly a dobra praca nejde dokopy .. pokial mas dobru pracu urcite to nie je kvoli titulu ale kvoli tomu ako je clovek sikovny, slovenske vysoke skoly neznamenaju viacmenej vzdy, maloaky zamestnavatel na to este vobec pozera, radsej chce hotoveho alebo flexibilne cloveka.
nejeden stredoskolak posklada do kocky hocakeho vysokoskolaka ked je jeho hobby nejaka tema z vs versus ak sa to nejaky vysokoskolak uci na skole.

ruzenkaRK

na ustnych ani nie :-) aj ked som mala jeden v zalohe pod sadrou (na ruke - zhoda okolnosti) ale nepotrebovala som ho :-)

kablica - mozno som mala ist studovat do zahranicia, ale bolo by to zbytocne. Co ma zaujima, to sa naucim aj bez skoly a takto mam titul zadarmo - doslova, kedze sami nan zbierali danovi poplatnici :-), dobru pracu a mozem si uzivat zivot :-)

a nestudovala som v RK ale v BB na pedagogickej a v BA - tiez na pedagogickej ale iny odbor. (ale nepracujem v skolsktve)

a este k neschopnym studentom. Studenti vzdy skusali - a skusaju co im ucitel dovoli, co im "prejde" a co nie. Mala som ucitelov, u ktorych mi ani nenapadlo pouzit tahak. Ale ovela viac bolo takych, ze som pri ich skuskach velmi rada ten tahak pouzila - neraz som aj z otvoreneho zosita odpisovala. :-)

kablica

presne tak, komu sa najde tahak, ten leti, komu sa nenajde, ostava v hre.
a co sa tyka ruzeny-mala si ist studovat do zahranicia, ked tu je to na smiech, ano, na smiech vdaka neschopnym studentom..no ale ak mas ako VS nejaku katolicku v RK, tak tym sa naozaj nemozes chvalit, to je pravda...mimochodom, predpokladam, ze sa ti na studium zbierali danovi poplatnici, tak drz hubu