Veľa alebo málo žalúdočnej kyseliny?

Príspevok v téme: Veľa alebo málo žalúdočnej kyseliny?
Agi_01

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať či tu niekto z vás má skúsenosti s tým ako sa prejavuje nadbytok alebo nedostatok žalúdočnej kyseliny?
Už 2 týždne ma bolí uprostred žalúdka, takmer pri hrudnej kosti a nadmerne sa mi grgá - a to aj hneď ráno keď vstanem.
Niekedy sa mi odgrgne tak nešťastne, že sa mi vráti obsah do hrdla.
Všetky vyš. mám negatívne, lekár mi predpísal Quamatel, ale nejak mi nie je po ňom dobre.

CHios

Odporúčam článok "Žalúdočná kyselina – čo na prekyslený žalúdok" nájdete ho na webe HELIKOBAKTERPYLORI. Okrem praktických rád prvej pomoci pri žalúdočnej kyseline sa dozviete napríklad aj to, prečo tento problém vzniká, a teda odstrániť príčinu aj do budúcnosti, aby sa problémy nevrátili a neopakovali. Mne osobne rady spomenuté v článku pomohli, inak by som to neodporúčal. :-)

sevo01

RNG porad mi prosim ta vijnimku ktora mi diagnostikuje spravne bud vela alebo malo HCL.Každý zatial hovorí len o vela.Ja si myslím,ze mam tiez malo ale neviem kto by mi to vysetril.Dakujem.j.

sevo01

RNG porad mi prosim ta vijnimku ktora mi diagnostikuje spravne bud vela alebo malo HCL.Každý zatial hovorí len o vela.Ja si myslím,ze mam tiez malo ale neviem kto by mi to vysetril.Dakujem.j.

Dzejny

Dobrý deň, mám podobný problém, neviem či mám kyseliny v žalúdku prebytok alebo nedostatok. Kyselina ma trápi už dva týždne vkuse, pociťujem ju už hneď z rána ešte nalačno a na rozdiel od veľa ľudí, mne po najedení na chvíľu prejde a po cca pol hodine znova začne, v podstate čím častejšie jem, tým menej ma trápi, no nemôžem predsa jesť nonstop. Stále mám aj kyslú chuť v ústach a škvŕkanie v bruchu. Bola som aj na endokrinólogii a sone, ale nič mi nezistili, aj test na helikobaktera mám negatívny. Doktori nevedia, čo so mňou môže byť a predpísali mi tablety Pantomyl. No ja nie som veľký fanúšik takéhoto riešenia a rada by som prišla na koreň problému. Prosím o radu pána RNG alebo niekoho, kto má podobnú skúsenosť. Ďakujem

RNG

Astomin je len ciastocne ucinny vytazok z roznych bylin, kde horciny mozu zvysit vylucovanie kyselin a ine byliny v nom tlmia ciastocne rozmnozovanie skodlivych mikrobov v nedostatocne kyslom zaludku.
Ale tvrdenie, ze to pomoze na vsetky traviace problemy je viac nez bombasticke, lebo to neobsahuje ziadne kyseliny, ani enzymy ani mikrovlakniny ani probiotika
Je to len digestivum, nic viac.

eva2000

Ďakujem RNG,našla som aj Vaše fórum aj stránku rady pri liečbe potravinovými doplnkami, veľmi pekne ďakujem, som rada, že som Vás objavila, darmo rada nad zlato. :-)

RNG

Caste grganie=kvasenie.
A kde je kvasenie, je aj hnitie, lebo nedostatok kyselin tomu dovoli.
A hnitie znamena toxiny a to znamena , ze mas bolesti
Opakujem travenie je vec dostatku kyselin enzymov mikrovlaknin a probiotik. Co chyba sa da doplnit dnes velmi jednoducho.
Lebo neadresovat zle travenie a absorbciu vedie po case k stovkam roznych zdravotnych problemov.

Jozefe

Na stranke badatel sk je clanok kde je napísaný jednoduchý test pomocou doplnku výživy betain HCL.Nájdete to ako článok "helikobakter,žalúdočná kyselina(HCL)a pokazený žalúdok