Prosím ľudia prosím :( len má neodsudzujce :( mám 20 a priateľ 23 :( zajtra sa mám milovať s mojím priateľom len mám blby pocit že je to zlé že nám to pokazí vzťah a že je to hriech viete vyrastam v prostredí kde to všade počúvam :( ale ja to strašne chcem povedzte mi že to môžem robit
Sex či nie
Maoam - ved to, mne je tých dievcat luto, lebo v podstate za to nemozu, manipulacia nie je sranda, ja napr. veriaca som, ale nie bigotne, u nas v rodine to bolo tak, ze sa to nechavalo volne, vobec do nicoho ma nenutili, moja babka bola veriaca, dedko nie, vyrastala som s nimi, nikto ma nepresviedcal a som za to vdacna, vekom som s urobila nejaku predstavu o zivote a tej verim, v mojej viere Boh netresta za prirodzene veci, ktore sam stvoril, ved to je nelogicke, preco by to robil :)
Lulu, ja mam takych v rodine, co ti k tomu poviem, chcelo to obrovsku osobnu silu vediet sa od toho odtrhnut a hlavne nedat sa tym uz ovplyvnit + este k tomu si vezmi moj vek a este aj v tomto veku musim pocuvat zakazdym tie vymyvacky mozgu ci pokusy o manipulacie chapes...
ale vravim, su rozdiely medzi veriacimi, ak niekto veri a necha druhych na pokoji, nemam problem, ale s tymi, ktori vecne musia druhych balachat, manipulovat, strasit a ovplyvnovat, tam mam obrovsky problem
no a tento pripad, to je hrozne, vyrastla v tom, nevie sa od toho este oslobodit, proste to chce cas a vela osobnej sily, ale pride to vekom snad...
je to hrozne, tieto reci, hriesny sex a pojdes do pekla, ked budes mat v 20tich sex...to je uplne strasne fakt
Maoam - presne, to, ze siria poplasne infoi, im pride v poriadku, ale kto chce kam, pomozme mu tam, horsie je, ked trepu sprostosti cloveku od detstva a potom vyrastu z ludi take vystrasene typy, co nemaju vlastny nazor, by som to trestala pokutami, clovek sa ma rozhodnut sam v dospelosti a nie byt takto manipulovaný od mala
Jill - vsak ich vec, len to drasa oci, dobrovolne si nicit zivot, mne je luto tých ludi, ze su takí submisivny a nechaju sa tak lahko oklamat zvastami
Maoam< zakladatelka, ak je tema nevymyslena je veriaca ako pise. A po dalsie, kde je napisane, ze k tej, ci onej teme sa smu vyjadrovat veriaci ci neveriaci? Ale kopa ludi tu na fore ma potrebu z neviem akych dovodov urazat ich vieru a cirkev. Preco? Ja mam svoj nazor tiez na cirkev aky mam, ale nebudem svojimi nazormi na cirkev a nabozenstvo urazat nieciju vieru len preto, ze neverim, alebo sa nestotoznujem s niektorymi ich tvrdeniami. Co si tym liecia svoje komplexi? Nevedia si povedat svoj nazor v realnom zivote, tak ho chodia tu vyjadrovat a vonku drzia hubu?
www.zdravie.sk
problem je skor s tymi veriacimi, ktori vkuse kecaju do zivota neveriacim alebo tymi, ktori hlasaju veci v style sex je hriesny a Co., pritom sami maju sex a väcsina aj decka, tak ako k nim prisli, hriesnym sexom? ;-)
ak je niekto veriaci a nemanipuluju ostatnych, ale je to jeho osobna vec, proti takym nemam vobec nic
A co zboznujem ako sa tu v kazdej druhe teme ludia navazaju do veriacich. Ved ich nechajte nech si veria, je to ich vec.
Nesuhlaslim, ked ma mat blby pocit a je veriaca, tak nech sa na sex vykasle.
A co je na tom zle ze si naplanuje niekto sex? Pokial spolu nebyvaju tak je tazke urobit to spontanne, to sa mozte pomilovat aj v parku na lavicke ale prvy sex by mal myslim prebiehat inak. Ja ked som mala uplny prvy sex, tiez sme si to naplanovali dopredu. Neskor, ked zacnete spolu byvat, tak sa to uz neplanuje, vtedy je to spontanne, dostanes chut, zvedies partnera a uzijete si. A k tym nabozenskym zvastom co dodat, ze v dnesnej dobe sa tym niekto este stale riadi. Ja neverim v boha, ale aj keby existoval, nikdy nebude trestat nieco tak prirodzene ako sex, a manzelstvo je len kus papiera co vymysleli ludia, nie boh
na naplanovani sexu nevidim nic divne, ked ho bude mat prvý kra, ani my sme ho nechceli odbit niekde u rodicov doma, ale muz zabezpecil chatu len pre nas, tak sme vedeli kde to bude napr. :) chceli sme, aby to bolo nieco krasne, nerusive nikym, co si zapamatame
no a ty hlavne nemaj predsudky, ze je to nieco zle a pokazi to vztah, ako moze sex pokazit vztah? vztah ti pokazi to, ked si budes namyslat, ze to je nieco zle, skazene a pod. nie je to tak, nenechaj sa ovplyvnit krestanskym strachom, takí ludia nikdy nebudu stastni, lebo sa stale niecoho boja a pri tom uplne nezmyselne, ja osm mala nadhernu mladost, so vsetkym co k tomupatri a nic sa nepokazilo ;) uz zacni zit, to jedine ta urobi stastnou a sex si uzi!!!!! :))