Prosím ľudia prosím :( len má neodsudzujce :( mám 20 a priateľ 23 :( zajtra sa mám milovať s mojím priateľom len mám blby pocit že je to zlé že nám to pokazí vzťah a že je to hriech viete vyrastam v prostredí kde to všade počúvam :( ale ja to strašne chcem povedzte mi že to môžem robit
Sex či nie
Hildegarde. Nerozumiem otazke. Ak sa žena zamiluje do ineho muza, spacha tým hriech? Ma povolenu jednu lásku na celý život? :D
Hildegarda oni sa tvária ze veria v boha ale zákony božie nebudú uznávať len tie ktoré im vyhovujú. Nebudú chodiť na spoveď nebudú chodiť do kostola sex pred manželstvom nieje hriech...
vyberajú si len to čo ich neobmedzuje a nevedia ze takto zmýšľať im nahovára sám diabol. A ešte k tým kresťanstva neznalýmbibliu napisal mojžiš ako vnuknutie od Boha nevymysleli si ju ľudia. A netarajte tu sprostostí ze to ľudia vymysleli tie zákazy a príkazy.
..škoda ,že sa lusinka neozvala,ako ten historický 17.január 2014 dopadol.
dúfam,že naň nebude spomínať hystericky:-)
hildegarde - povedz mi este, ako cirkev vysvetluje to, ze vznilki dalsi ludia z deti Adama a Evy - toto mi ziaden farar nevedel vysvetlit, vzdy to zahovoril tym, ze to nejako zariadil Boh, no nikto nevie vysvetlit ako :)
hildegarde, moc som toho z kresťanských kníh nečítal, ale pamätám si že v Mojžišovej 5. knihe (mimo iného sú tam aj prikázania) autor viackrát vyzýva na zabíjanie a kameňovanie napríklad tých (aj vlastné deti, brata, ženu), čo sa klaňajú iným bohom (deuteronómium, kapitola 13), cudzoložníc a podobne. pokrytectvo najhrubšieho zrna. je známe, že autor Mojžišových kníh je neznámy (i keď sa pripisujú Mojžisovi). podľa toho čo sa na začiatku 5. knihy píše by som povedal, že niekto sfanatizoval ľudí, ktorý potom napríklad vypaľovali mestá, zabíjali mužov, ženy a deti (deuteronómium, kapitola 2). kľudne si to kukni na nete, je tam veľa prekladov.
preto si myslím, že by sa autorka témy mala riadiť svedomím a nie len knihami pochybného pôvodu.
Podla mna sa Boh velmi zabava na tom ake zakony primitivne sme si tu vymysleli.... :-)
Je tomu uz par rokov co nechodim do kostola, pretoze som tam nemohla pocuvat tie blbosti od knazov. Pre mna bol kostol symbolom nadeje, lasky a to co som tam pocuvala pri kazni bolo hrozne...Aky je Boh na nas nahnevany, ako nam zosiela trapenie aby sme si odcinili nase hriechy.....Toto nie je moj Boh. Moj Boh netresta, je to ta najlaskavejsia bytost, ktora ma miluje, nech robim cokolvek. Pretoze on vie preco to robim :-)
Je chore ak niekto vyrasta v prostredi ako opisuje zakladatelka temy...zbytocne teraz trpi a to len kvoli ludom co nikdy nepochopia co znamena bozia laska a nica zivot inym
Zakladatelka temy-pozeraj sa na vsetko inak a skus prestat brat do uvahy veci, ktorymi ta krmili. Je to tazke, pretoze ta to isto velmi ovplyvnilo, ale urob vsemoze a zabudni na to. Milovanie s clovekom, ktoreho lubis je krasny zazitok. Nie je na tom nic hriesne. To si vymysleli len ludia. Ver, ze Boh chce aby si bola stastna, nie aby si trpela....
phoe: ak by sa lusinka povedzme v živote 5x zamilovala, zakaždým do iného muža a s každým by mala sex z lásky, podľa teba by tým nespáchala hriech, ale naopak oslávila božiu lásku. Myslíš si, že by Boh schvaľoval niečo také? Aby 5x povedala zakaždým inému mužovi, že ho miluje a že je iba jeho?
phoe, popora: 6. boží príkaz bol daný Bohom Mojžišovi v 13. storočí pred Kristom, teda v čase keď ešte neexistovali kresťanskí kňazi. Nie je to teda ich výmysel. Keď neveríte, skúste knihu Exodus, kde je tento príkaz daný, porovnať so židovskou tórou, je to tam tiež, a pritom Židia v Krista neveria.
popora: Boh je zdroj života. On vo svojej múdrosti stanovil, ako budú ľudia prichádzať na svet. Boh určil, že dieťa vzniká počatím, a to spojením ženskej a mužskej pohlavnej bunky. Prečo by to tak nemalo byť aj v prípade, že muž a žena majú sex mimo manželstva? Boh to dieťa miluje, rovnako ako aj jeho rodičov. To však neznamená, že bude schvaľovať ich hriech. Nechce ich odsúdiť, naopak čaká, že svoj hriech oľutujú, aby im ho mohol odpustiť.
fero111 a spol zartujete ?!!
Prve milovanie ma byt o pocite motylich kridel v bruchu a nie o jeho absencii a strachu ,ze nieco sa pokafre a vykonam smrtelny hriech smilstva . Jednoducho povedane ,ona sa na to neciti.
Po tom co som si tu precitala a co okolo seba dnesna priemerna Eva (ci lusinka223) vidi a pocuje ,je logicke ,ze sa zacne bat .
nezosmilnis
ten druhy odsek je pekne napisany no to ostatne !
Katastrofa ! Tvoj nazor pripisujes Bohu ? Takze sa vlastne obhajujes nepoznamym ? No ja toto nejak nechapem :-/
Maoam, tak je lepsie ak sa tieto devy a mladenci vychovavaju v krestanskom duchu aj ked niektorym to nepomoze a su horsi nez ateisti, ale aspon nestriedaju tak casto frajerov/ky a tiez nevidim nic zle ak sa rozhodnu byt pannami/panicmi az do manzelstva. Ved ked im to dava dusevnu silu a su rozhodnuti takto zit. Co je natom zle. Ved si len zober, ze take mnisky nemaju vobec hpv virus a rakovinu krcka maternice. A co taka, ktora sexuje od 16 a do 30 vystrieda aj 7 frajerov.
Lulu tak to si mala super, lebo toho je o hodne viac ako len toto, ony su vychovavane k tomu, ze su hriesne samy o sebe, tam sa jasne vyvinie väcsinou aj chory vztah k sebe samotnej (teda nevyvazeny), tam su tabu veci ako menstruacia, ochrana, nie su napr. o nicom poucene a pod., napr. o rizikach pohl. prenosnych ochoreni, o tom ze smu vyzadovat prezervativ u muza atd., chapes.....
a napr. sa vsetko kritizuje a su 'zle' za vsetko, staci ze by chceli ist na disku v 17 s kamoskami, uz su hriesne slapky, asi tak..
je to cele chore