Tak este predtym ako mi zacnete nadavat len tolko ze sa uz trapim po zdravotnej stranke velmi dlho. Mam 30 rokov som vydata a manzel by uz chcel dieta ale ja sa na to necitim. Ja som bola prakticky chora od malicka ale posledne roky sa to vystupnovalo. Moj muz je velmi prirodne zalozeny a neznasa uzivanie liekov. Ja som ale naopak sa radsej chcela spolahnut na lekarov. Kvoli tomu sme sa vzdy dost hadali. Potom jeden rok som uz brala 11 roznych liekov a zacalo mi byt z toho naozaj zle. Tak muz ma objednal k Albertovej a zacala som teda z jej liecbou. Vydrzala som to tri mesiace zo zaciatku mi bolo lepsie ale nejako som to nevydrzala dodrziavat vsetko to co mi kazala. Aj zmena jedalnicka aj ine predpisy a to vsetko okrem liekov. Aj som sa kvoli tomu z muzom hadala lebo on mi do vsetkeho kibicoval a vsetko sledoval ci to dodrziavam. To mi liezlo dost na nervy. Mozno aj preto som sa na to vykaslala ja neviem. Sama neviem co mam spravit ci k nej mam ist znova alebo si mam najst niekoho ineho. Ani neviem ako to ona berie ked jej clovek prerusi liecbu lebo uz som sa jej neohlasila aj pol roka. Ci je mozne zacat zas od zaciatku. A este by som chcela vediet ci ta liecba ma naozaj vyznam a ci niekto z vas to vydrzal aj dlhsie a ci mu to pomohlo. Mne najviac na tom vadilo to ze mam nieco presne dodrziavat. Ale ked by to pomohlo tak by som to este skusila.
Vykaslala som sa na liecbu u Albertovej. Co teraz?
Prezyvka, ty si nejaka dobra kamaratka pani Albertovej, alebo ste si potykali, ked ju nazyvas "Albertkou" ? Ona o tom asi nevie, ze? Ale uznavam, tie tvoje pripsevky su tak odvalene, svedcia o tvojej osobnosti , co tu vlastne mas potrebu riesit?
navyse, ked niekomu pride divne, ze ma 20 minut denne stravit prechadzkou, s vysvetlenim, ze nato nema cas koli praci, tak to uz je ozaj moc.... Tak sed v tej svojej praci 14 hod. za PC, tlac obedy z rychleho obcerstvenia, nehyb sa a cakaj na zazrak :D
Takze ked teba obtazovalo koli svojej chorobe s ktorou si "obtazovala" pani Albertovu dobrovolne koli svojmu vylieceniu obetovat trocha casu - uzivat lieky pravidelne a zmenit stravu , potom sa jej uz naozaj nehlas , bolo by to trapne. Keby si sa chcela naozaj vyliecit, tak by si robila pre to vsetko a bola by si rada, ze sa ta vobec pre taku hrbu pacientov co sa jej denne hlasi ujala , navyse to robi skoro zadarmo, akurat tie lieky su drahsie..Radi ti, ostan pri tych svojich lekaroch a nestazuj sa....
Prezývka55, ešte na upresnenie: pani Albertová pracuje takto: prídeš, zaplatíš za vyšetrenie. To prvé vyšetrenie. Potom sa ti objednajú lieky.Zaplatíš za tie lieky. Keď si pre ne prídeš, niekedy u nej sedíš aj hodinu, mne sa stávalo, že aj dlhšie, to podľa okolností. Medzi tým si s ňou stále píšeš. Jej maily boli často veľmi dlhé a zaoberali sa aj problémami, o ktorých som jej ja písala, ale liečby sa netýkali. Aj na to bola ochotná mi odpovedať. Máš pri nej pocit, že si pre ňu blízky človek a že jej na tebe záleží. Preto som napr. ja písala aj o súkromných veciach. Nikdy mi neodpísala, aby som ju takými vecami neobťažovala, ale odpovedala aj na to. A možno sa to v dnešnej peňažnej dobe ťažko verí, ale ona si za toto všetko nič neúčtuje.
Preto tu ľudia ktorí ju poznajú píšu, že je škoda jej času. Teraz snáď už chápeš o čom je tu reč.
ebi777 máš úplnú pravdu. Chcieť byť zdravý a nič pre to neurobiť, tak nad tým rozum zastáva.
a to Prezývka55: nie je mi jasné, prečo niektorí ľudia upozorňujú iba na peniaze. Vieš, ja ťa nepoznám a veľmi, naozaj veľmi sa ti ospravedlňujem, ak sa mýlim. Ale tá tvoja poznámka mi pripadá, akoby ti prekážalo, že k nej nemôžeš ísť, lebo sa za to musí zaplatiť.
Neviem ako ty, ale ja pracujem a dostávam za to zaplatené. Aj ona pracuje a musí mať za to tiež zaplatené. Od štátu asi plat nedostáva, o tom teda pochybujem. Takže - odpoveď je jasná.
Keď si spomeniem na tie desiatky mailov ktoré som si s ňou vymenila a konzultácií pri každom stretnutí za ktoré som u nej nikdy neplatila, tak mi takýto príspevok od teba pripadá veľmi nevkusný.
ok,, krupica a paradajková polievka (hlavne z pretlaku) ,,,, nepatria medzi nejak extra zdravé jedlá.. myslím, že vôbec Ti nebudú chýbať ku šťastiu
a keď budeš mať rád len vyprážané jedlá a hranolky, mäsá,,tatarky kečupy, len umelo uchotené jedlá, sladkosti,, a zeleninu nebudeš mať rád,,,,lebo Ti to nechutí, a budeš na 10tich liekoch,,,, tiež sa budeš napchávať s takými sračkami naďalej?? alebo pouvažuješ nad tým, že by bolo vhodné zmeniť životný štýl, lebo takto speješ do vlastného záhubia....
alebo budeš trucovať naďalej, niee fuuuj to mi nechutí ;-)
Latina no ved ano, len vravim ze je smiesne hovorit o nejakom jej stracani casu ved aj zly pacient jej plati prachy takze ziaden problem.
Zarobi ci pacient bude dodrziavat liecbu alebo nie.
Ja len na margo toho vyplakavania tu o stratach casu.
Strata casu by mozno bola keby bola platena za vysledky a nie na navstevu.
ebi777 ja tomu rozumiem, ja nemam rad napriklad krupicu, napchas ju do mna a ovraciam ta. Ja v tom nevidim problem to nepochopit ked nieco niekto jednoducho neznasa a fuj este neznasam tiez paradajkovu polievku to je tiez instant tycka keby som to zjedol uz len pri tej voni ma napina.
chcela by som vedieť, že čo ti tak nechutí jesť... z toho čo ti odporúčila albertová resp. aké máš stravovacie návyky teraz.
lebo ľudia chcú byť ZDRAVÍ aj napriek tomu, že jedia nezdravé jedlá plných sacharidov, éčok a ktovie čo ešte bez výživových hodnôt.... bez nejakého pohybu na čerstvom vzduchu a pod.
Nechápem túto logiku, vy tomu chápete?
Prezyvka ale ved ked tu napises nejaky nazor tak sa ti mozu aj iny k tomu vyjadrit ci nie? Ja sa neodvazujem nikdy vyjadrovat k ludom ktorych osobne nepoznam a nemam s nimi skusenost. A co sa tyka tych penazi ty si myslis ze ona ma tu ambulanciu zadarmo a ze jej to snad plati stat? Nemyslim si ze robi cez zdravotnu poistovnu, od nas ziadny preukaz z poistovne nechcela. A pochybujem ze by zdravotne poistovne mali zmluvy s takymito malymi pracoviskami.
Latina nepovedal som ze albertka predpisuje lieky narazal som na to ze normalny lekari ich predpisuju a su na prd. Ze nech zbytocne neberie 14 druhov ci 11 druhov tabletiek kedze Drienka vravela ze by radsej brala nejake tablekty ako by mala cvicit a chodit na prechadzku. Tak jej pisem ze tabletky jej nepomozu.
Ludia naucte sa citat s porozumenim.
Dik pekne.
Si pripadam jak na dedine ze povies v obchode ze sa ti paci Janka a den sa dopocujes ze budes mat svadbu s Marienkou.