Miľujúci manžel, ktorý bol podvedený

Príspevok v téme: Miľujúci manžel, ktorý bol podvedený
majordom

Predstav si bežnú online hru na nete s fórom samozrejme. Manželku, ktorá sa baví na tej hre, získava bodíky, je šťastná. Vediac, že doteraz nemala nijaký vážny koníček ma to aj potešilo. A potom ju to totálne pohltilo. Darmo som jej hovoril, že nech to robí s mierou, keď si zasadla k laptopu bol koniec každého rozhovoru, práce v domácnosti, starostlivosti o deti.
Po istom čase to prepuklo: chodila tam nielen kvôli bodom, ale kvôli jednému mužovi. A ten muž ju zviedol, navštívil, vyspal sa s ňou, prevolali desiatok hodín čistého času a napísali si tisíce sms.
Všetko mi povedala, darčeky od neho som zničil, telefón mám u seba, vraj to ukončili a chce ostať so mnou a našimi 3 deťmi.
Trápi ma, že sa nevzdala hry, vysoké umiestnenie v hierarchii, veľa jej pomohol priateľ ale mňa to ničí. Keď píše na fóre o hre, ukazuje mi to ale občas keď zabudne, alebo potom vysvitne, že to je totálna banalita, aj tak si sediac vedľa nej myslím, že snáď si ešte tajne píšu.
Ako získať späť dôveru k nej?

Fx

Prepac majordom, neber môj príspevok ako kritiku, nerada sudim/posudzujem ľudí ale tu mi uz nedá: určite si v svojich citoch k manželke stály a zastal si niekde kde/ kedy ste sa milovali a ctili ale z toho ako sa k tebe sprava teraz je zrejme/očividne/do oci bijúce ze si ta vôbec neváži vôbec na teba neberie ohľad, keď niekoho milujem nechcem ho zraniť nechcem ho stratiť nechcem aby bol so mnou nešťastný. Keď s niekym žijem aj po x rokoch predsa chcem robiť deň šťastným aj spolubyvjucemu nieto este manželovi a otcovi svojich deti. A nechať sa na to pozerať práve svoje deti veď aké vzory si odnesú oni do svojich vzťahov! Vyhľadaj psychológa a popracuj s nim na svojom sebavedomí. Vnímam práve tu problém .

kafe

to čo robíš, je akokeby si sa snažil menštruovať za manželku. Tak si predstav asi, aký bude výsledok tvojho snaženia a koľko energie zbytočne minieš. Tvojou snahou pomáhať všetko zhoršuješ, lebo jej nedávaš priestor znormálniť sa. To čo ona dokafrala, kafre pekne aj ďalej a ty jej v tom pomáhaš. Ničíte všetko.

kafe

majordom, do riti, toto sú veci (príspevok 9:10), ktoré by si manželka mala poriešiť sama príp. v manželskej poradni. Odkáž ju na príslušné miesta, nevŕtajte sa v tom VY DVAJA! Ja mám pocit, že tvoja manželka je buď úplne sprostá, alebo sa vyžíva v hraní sa so sopľami. Proste nechápem. Manželská poradňa zase nula bodov? Veď fajn, tak sa hraj na podporu. Len si uvedom, že ty máš dosť problémov sám so sebou sa postaviť na nohy a fungovať ako chlap, nie ako kôpka nešťastia, tak AKO, ČÍM chceš pomáhať manželke? Toto je jej maslo, ktoré si ona musi poriešiť SAMA/s odborníkmi a pokiaľ sa jej ty do toho budeš vŕtať (teda podporovať ju a všemožne jej pomáhať), tak to nikdy nevyrieši. Ty si zas ten ťuťko, všetko chápajúci manžel(aj v láske aj v pomoci platí - nepráňaj to!) a kde je tvoja hrdosť chlape?? Ale keď teda silou mocou chceš váš vzťah pochovať alebo žiť v mŕtvom vzťahu.. čo už, obom vám to ide fakt skvele.

majordom

POMOOOC, manzelka ma ma za dovernika. Citi sa odkopnuta, lebo on jej uz nepise. Potrebuje ma a teraz vazne si myslim, ze to nie je vypocitavost z jej strany. Chce sa zbavit spomienok ale to len zeny vedia ake to dokaze byt hlboke, ked sa do niekoho zalubia. Dajme stranou vsetky silacke reci ja by som ju nechcel, nech si to riesi sama atd. Vychadzajme z toho, ze ju milujem a chcem jej pomoct. Je zavisla na nom. Nemoze tomu uverit, ze to skoncilo. Nemoze uverit, ze pre neho byva daleko a ze za nou nepride. Uplne som si dal nabok nejaku urazenost, sklamanie, pocit podvedenosti a chcem jej pomoct. Mal som takuto skusenost este pred tym ako sme sa zobrali s jednou dievcinou, ktorá ma asi po 4 rokoch opustila pre niekoho ineho. Pamatam si co som prezival, ze som tam kde byvali dlho chodil mysliac v takej detskej dovere, ze ju uvidim, nemuseli by sme sa stretnut, len ju zdaleka vidiet. Manzelka to preziva nanestastie uz ako vydata ale tiez stale caka snad este zavola, snad este napise... Boli ma to samozrejme ked o nom hovori ale kupodivu ju chapem. Len teraz neviem ako ju mam odnaucit od toho s kym ma podviedla. Zostat kludny ked sa rozpravame o jej pocitoch. Nie som sado-mazo a nerobi mi to dobre ale viem ze potrebuje pomoc a chcem jej byt nablizku.

majordom

Naozaj pozitivne je vo vyvoji situacie ze uz sa nerozpravame o tom čo sa stalo v bolestivych detailoch. Ked to musi byť spomenute tak len v naznakoch. Moja strategia je - a ďakujem za radu - venovat sa sebe detom robote a tomu čo nas spája. Co sa jej doteraz zdalo automaticke ta zenska túžba po pozornosti a gentlemanska povinnost muža trochu obskakovať svoju drahu skrátka naklonnost a drobne prejavy lasky... Včera prvykrat si tak možno uvedomila že teraz to cakat nemôže preto sa mi za to podakovala. Je tazke neocakavat ale ked sa dokazem preladit na vlnu sebaobetujucej lasky už len mala odozva ma naplna radostou. Na margo nazoru že mi ide o akúsi spoveď musim povedat že áno ide mi o odkrytie môjho vnutra aby som ho vystavil svetlu a v pripade tohto fóra aj viac či menej opravnenej kritike. Ja potrebujem odozvu aj krutú aj hladkajucu lebo ked je clovek vnútri problemu nevidi východisko. Preto ste mi doleziti lebo ma vidite zvonka.

majordom

Ok, anjelik, beriem na vedomie dakujem za vase rady a budem pisat ked budem mat nieco pozitivne a nie sebaznicujuce. Fero, ze si expert na vztahy nandaj este nejake ludove mudrosti aby ma to poriadne prebralo a aby som tu nevylieval sebalutost na nevinnych spoluforujucich. Labilita je moja silna stranka inac.

ochchchchch

Iný muž by ju už dávno kopol do zadku...mne by môj vytrhal káble zo zásuvky a taký cirkus doma narobil, že by som si dva krát rozmyslela, či budem hrať hru na internete alebo sa starať o deti, prať a variť...robí si s tebou čo chce tá žienka...ale tak si si ju zrejme naučil

anjelik *

Majordom, toto fórum vnímaš ako priestor pre akúsi spoveď, len problém je, že nie všetci spovedajúci sú rovnako naladení ako ty, viď posledný skvostný príspevok od Ferka, odborníka na vzťahy, akého ťažko nájsť. Preto, poslúchni Kafík, píš si s Mondialom, alebo to radšej do vŕby vykladaj. Lebo pri tvojej labilnosti to nemusí dopadnúť dobre. :o)
Ale tak rada..proste sa s tým musíš zmieriť a prestať to dokola znovu a znovu riešiť. Miluješ ju, nechceš ju opustiť, tak zatni zuby a čakaj. Ono to pominie, ale za tú dobu sa snaž venovať sám sebe a deťom a psíkovi. Žiješ tu a teraz, tak nedovoľ nejakej hre, aby ťa rovnako ako ju ovládala. Spomeň si, aký šťastný si bol, keď si bol vo veku svojich detí, neriešil si žiadne sprostosti, iba si sa tešil a z každého dňa. :o) Našim skutočným peklom sú naše vlastné spomienky a na tie máme dosah iba my...tak sa prestaň točiť dokola v tom istom a vykroč. Nie od nej, ale od minulosti, máš pred sebou ešte veľa času..tak ho nepremrhaj trápením, ale naplň radosťou. Že si schopný mať niekoho rád..a prestaň počúvať kuvikov, ktorí ti radia..si neschopný a slabý ...pravda to nie je. Len to chceš inak. Na to máš právo. Aj na to, aby si bol šťastný. Tak sa drž.:o)

ochchchchch

quiksinka3...super rada...dávam ti palec hore, skvele si ho podporila a máš naprostú pravdu...len aby sa chlapec toho držal...keď budem mať problém, poprosím ťa o radu :-)... /mám ich kopec)