Dovolenka - Bulharsko

prezývka :)

my ideme teraz 1x do bulharska celkovo a tiez autom na dovolenku 1x..
cez to rumunsko mam trochu obavy, lebo su tam same serpentiny co som pozerala. cez srbsko dialnice a rychlostne cesty, no je to total obkluka.... :-/
chceme ist do primorska.. to nam vsetci odporucaju, ze je tam zivot a proste dovolenka pre mladych ako vysita a my s priatelom aj kamarati, co idu s nami, tak sme blazni, teda ja som skor ten opalovaci typ, ale oni chcu vsetky mozne vodne atrakcie vyskusat a tak... takze nam odporuculi primorsko...tak ideme tam.. len dufam, ze sa nam podari ubytovat v peknom hoteli a ze ho nebudeme dlho hladat :-/ dnes som citala, ze je v rumunsku povinna nejaka nalepka na osobne auto. bolo to uz aj predtym, mali ste ju? alebo je to nejaka novinka..? nevies nahodou?
tiez chceme cestovat v noci, ale zas citala som na nejakch forach uz davnejsie, ze je nebezpecne len tak zastavit na "cikpauzu" alebo odstavit auto niekde a pospat si v rumunsku.. takze neviem, nerada by som zazila nejaku neprijemnost...

nataly 26

ahoj prezyvka hej chodime autom cez rumunsko ideme 3rok za sebou neboj sa cesty je dlha ale da sa v pohode zvladnut cesra trva 19hodin ale my chodime v noci lebo cez den je strašne vela kamionov a brzdi to premavku chodime cez globtour cestovku do hotela čiže už mame vybavene ubytko 2roky sme boli v sozopole a teraz ideme do nesebar ravda a vy kde idete ked mate navigačny tak sa nemaš čoho bat a pozri na nete cestu ked budeš chciet niečo vediet tak sa pytaj pa

nataly26 a kadial chodite autom? ideme napokon asi aj my do bulharska, ale cez rumunsko sa mi to nepozdava... kadial chodite? ako dlho vam trva cesta?
chodite cez cestovku alebo pridete tam a hladate ubytko??
my sme si totiz vybrali hotel a chcceme tam prist a zarezervovat na mieste...
len ci sa podari, neviem..

nataly26

ahojte my ideme v juli 3rok za sebou do bulharska a tešim sa ceny su v pohode najete sa lacno trošku riasy v mori ale da sa tepla voda idme autom dlha cesta ale ked tam pridete stoji to za to

cappy_

v bulhrasku plati pravidlo..cim severnejsie od burgasu, tym drahsie...cim juznejsie od burgasu tym lacnejsie...ja som bola v sozopole..ceny boli ovela nizsie ako ako ked sme sli na vylet do nesebaru...a ceny podstatne vyssie...inak krasne to tam bolo...a sozopol nebol ani maly ani velky...tam som videla 2 diskoteky..bolo to tam pekne

ktorá oblasť je v bulharsku najvhodnejsia pre mladych a aktivnych ludi - partiu kamaratov?? hladame nieco, kde je toho od vodnych atrakcii az po disko až-až. proste nie len kvasit na plazi a prechadzat sa po obchodikoch.. ale vselico vyskusat :)
prosim poradte...

dakujem.

maria15

grécko je moc drahé,už by som tam viac nešla.a prostredie podobné ako bulharsko.Konkrétne Leptokaria!Odpadky na pláži.Vážne neodporúčam.

maria15

no ja som najprv nad Carevom uvažovala,že je to také kľudnejšie,ale recenzie sú také všelijaké..myslím,že pláže tam nie sú nejako udržiavané.bývajú tam na brehoch riasy?už uvažujem nad primorskom a ozaj,nie je tam v júni zima?lebo čo čítam,tak sa tam otepľuje pomalšie ako napr.v chorvátsku či grécku.

monimoni

maria, ja som bola v Careve asi pred 2mi rokmi.... jedlo lacne, hlavne v jun, pred sezonou, no ta plaz, co ja viem.... taka nasilu porobena... neudrziavana
mestecko male, ale vpohode...