Mám priateľa už pomaly 5 rokov ( môj prvý vzťah ). Je úžasný perie, žehlí, upratuje, varí, vynáša smeti, nakupuje,vtipný , múdry, vzťah k deťom. keď mu poviem o polnoci, že som hladná je ochotný mi uvariť jesť. Jediný problém je to, že je hudobník ( klavirista ) a ako muzikant ma predstavenia občas, párkrát za mesiac , niekedy ani to. Keď mu poviem, aby si našiel normálnu prácu , tak mi povie , že on sa učil za klaviristu a bude robiť to čo je vyučený. Takže finančné záležitosti väčšinou riešim ja , platiť nájom , kupovať jedlo a pod. Ako ho donútiť pracovať ? Alebo sa mám jednoducho zmieriť s tým , že môj muž je žienka domáca ? :)
Môj priateľ
to je ohromne zrely postoj k majetku :-DDDDDDDD
čiže exekútor...
takže po zvyšok života sa bude snažiť NEnadobudnúť žiadny majetok (byt, auto, atď)
to je perspektíva do budúcna, ideálny muž na celý život
kolko mate vlastne rokov? on ma dlh a je s tym spokojny. tak to je prinajmensom trochu cudne.
Ano musím sa priznať , ze z domácim prácam sa venujem raz za uhorský rok :) 98% vecí v domácnosti robí iba on :) A študujem externe. Lenže aj ked mu poviem , aby si našiel prácu, má ešte dajaký dlh z minulosti a povie mi , že keby sa zamestnal tak mu aj tak všetky peniaze vezme exekútor... takže neviem ako na neho :/ :P
no 500 eur ako celkovy prijem do domacnosti nie je naozaj vela. ak studujes denne, tak to mas co robit. a nemyslim si, ze ak chlap vari, perie atd ze je nejaky extra uzasny. dnes to robi dost mladych chalanov. ale ak to robi len on a ty si ta co nosi peniaze, tak si myslim, ze z tohto hladiska to mate rozdelene ok. len ten prijem do domacnosti je nic moc. a dnes sa tazko zije z jedneho prijmu, zvlast ak je nizky. je to (aj) na tebe, ci ti to vyhovuje alebo nie.
uf, čiže v najhoršom prípade dvaja máte vyžiť zo 150tich eur, čiže ak to rozrátam na dni tak 5 eur na jeden deň pre dvoch, 2,5eur na jedného, fantastické, kopla by som ho tak do riti, že by letel aj s klavírom het, živiť chlapa, čistý nonsens
a to som ešte nezapočítala ďaľšie faktúry, mobil, tv atď...
Ja robím v obchode s oblečením , popritom študujem na VŠ. Mesačne zarobím okolo tých 500€ . on dokáže mať za jedno predstavenie aj 100€ lenže tie nie sú tak často ako by som si predstavovala :D byt máme v prenájme takže 350€ sa minie už tam , a on je dosť marnotratný. ked aj peniažky zarobí tak ich dokáže hned minuť na jedle a pod. ved iba zubnu pastu kupuje za 6€ ... a neviem mu vysvetliť , že stačia nam aj lacne veci :D proste v našom vzťahu je to opačne on je žena a ja muž :D
tvoj chlap je mozno viac orientovany na domacnost. zalezi na tebe ako sa k tomu postavis. ak jemu nerobia problem domace prace a ty nemas problem zabezpecit financie a navzajom ste s tym vysporiadani, ze to u vas takto funguje, tak to podla mna nie je az taky problem. nie je to typicke, ale urcite su domacnosti, kde to funguje aj takto.
Praca s pc je podobna klavirovaniu a ani na taku sa nechyta ?
hmm....no a co ze je hudobnik a ze to studoval. To neznamena, ze si nemoze najst aj dalsiu pracu, kedze musi byt financne na tom dost zle :) Pracujem v tychto "kruhoch", vidim co vsetko ludia robia, aby sa uzivili, ked to nejde. Napriklad cez den pracuju v hoc akej praci a po veceroch si privyrabaju tym, co maju naozaj radi, maju rozne kapely, spievaju, hraju....Kebyze ho ty nebudes financne podporovat, tak co? Bude o jednom suchom rozku cely mesiac, lebo on bude len hrat? A vobec mu to nie je blbe? A ked budete mat naaahodou dieta, tak pocas tvojej materskej budete zit len z nej??? :D Joooj, toto by si mal chlapec uvedomit. Povedat - ja som hudobnik, inu pracu robit nebudem, si moze dovolit povedat Justin Bieber a nie tvoj priatel, ktory ma par koncertov mesacne