Na tie otazky, ktore kladies, si cele ludstvo snazi odpovedat asi od zaciatku :) a neda ani mne nevyjadrit sa :)
Ano, suhlasim s nazorom, ze existuje zakon akcie a reakcie, je to prirodny zakon, ktory sa prejavuje vo fyzickom svete a podla mna a inych mudrejsich ludi, aj v psychickom.
Neviem, ci hriechy otcov prechadzaju na deti, kazdy je v pdostate entita nezavisla od inych entit, samostatna jednotka. Neverim tomu.
Ak robis dobre len preto, aby si bola odmenena, tazko povedat...mozno to nie je ta prava motivacia, ktora sa docka odmeny :)
A myslim, ze existuju minule zivoty, nevidim na tom nic nelogicke, je to podla mna ovela logickejsie ako nabozenstva ako krestanstvo, kde ma novorodenec postihnutie a vykladaju to "skusanim" rodicov. Dieta je len nastroj???
Alebo v minulom zivote nejako hresilo a vratilo sa mu to? Akcia-reakcia, ako v prirode, prosty zakon.
A ano, suhlasim s tym, ze tato realita je ovplyvnitelna myslienkami. Ak si uvedomis, ze v istom bode sa kazda hmota premiena na energiu, iba proste vlnenie, potom je to uplne logicke. Energia, co myslienky su, dokaze ovplyvnit energiu, co je hmota. e=mc2
A nakoniec. Tazko vysvetlitelna vec.
MÁJÁ. Nerealna realita. Sen o zivote. Snivam, ze bdiem...
Inception, Matrix, dva filmy, ktore o tom pojednavaju, Zelena tvar od Gustava Meyrinka, Jezis, ktory vravel "Bdejte." Budha, ktory dosiahol Prebudenie...
cs.wikipedia.org
Ked robim dobre, dobre sa mi zakonite vrati? Alebo prenechavam tuto karmu mojim detom/ vnucatam? Taktiez mam karmu od svojich rodicov, prarodicoch, praprarodicoch?
Alebo ma kazdy clovek len akusi "osobnu" karmu? Dokazem si "zlu karmu" ocistit? Ked si ju "ocistim", vsetko sa zmeni?
Ako to, ze ludia, ktori druhym ludom skodia, si ziju stastne? Vrati sa im to? Vsetko sa vracia?
A ako to, ze ludia, ktori nerobia nikomu nic zle sa trapia? Moze to byt preto, lebo priamo nekonaju dobro? Ale ako to, ze sa takym ludom deju castokrat hrozne veci, ked priamo necinime zlo?
Existuje v tom akasi rovnost (konas dobro=vrati sa ti dobro, konas zlo=vrati sa ti zlo)?
Alebo si azda vsetko do zivota pritahujeme (myslienkami, naladami,pocitmi,..)?
A co osud, vsetko je "dopredu naplanovane"?
Deje sa nam vsetko z nejakeho dovodu? Pre "vyssi zamer"?
Do akej miery dokazeme ovplivnit svoj zivot?
Dokazeme byt stastny?
Vie byt stastny i clovek trebars s dlhmi?
Nakolko sa viete odputat od "vonkajsieho, materialneho sveta"?
Je to iba zalezitost nasej mysle, ega?
A na zaver, co pre vas znamena "byt stastny"?
budem rada za kazdy prispevok, kto nechce odpovedat, nemusi.. prosim, pisat len k teme.. Hladam hlbsi zmysel, kedze prezivam zlozite obdobie. Velka vdaka vsetkym, co sa zapoja