Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Neustále obviňovanie

Príspevok v téme: Neustále obviňovanie
misko22

Dobrý deň, už si neviem rady a som úplne psychicky na dne a nikto mi nevie pomocť ani polícia ani doktori . Problém je v tom že moja babka ma od júla tohto roku neustále obviňuje že jej beriem peniaze a nikto mi neverí , ale nečudujem sa lebo ked som mal 17 rokov vtedy som ju okradol a vytratil sa z domu a vykašlal na školu, ale potom som si školu dokončil a teraz v máji som ju skončil . Do vtedy sme mali s babkou úplne normálny vzťah, dávala mi peniaze na botasky na zubára a tak a pomaly som si jej doveru začal získavať naspat. Potom v júli som mal zápal vlasového vačku a v auguste pleseň, nemohol som normálne ani ist cikať nie to ešte chodit a už vtedy ma obvinila že som jej zobral 2450 eur , potom 3000 eur, potom že som jej ich podhodil a ešte všelijake iné sumy boli. Teraz najnovšie že som zobral dochodok babkin, mamin, a aj babkin po dedkovi čo činí okolo 1000 eur. Momentálne pracujem na dve dohody a pri jednej ak presvedčím tak mám slubený od januára trvalý pracovný pomer. Moja babka musí dávať stále celý dochodok 300 eur. Má ťažkú scyhzofréniu a veľa x načapala moja babka v spálni ju. Lebo v spálni má babka peniaze a ona si ju zamyká a kľúč ma stále pri sebe. Stále si myslí že ja mám nejaký nahradný kľúč. Pritom kamarátov otec bol dva x vymienať sklo na jej dverách čo nevedela kde dala kľúč od izby . Moju mamu aj mňa stále fyzicky napáda a vyhráža sa že nás vyhodí z domu . Babka je polovičná majiteľka bytu a mama s krsnou mamou tu majú štvrtinu ale krsná s nami nebýva. Neustále nás babka uráža, týra moju mamu , nechce nám dávať jesť lebo že všetky peniaze som pokradol ja . Pritom mám penaiaze len od otca a z dohod . Babka už dva x volala policajtov ale nijako nepochodila aj ked podala trestne oznamenie videli na nej aká je. Lebo má začínajúci alzheimer má všetky príznaky tejto choroby a asi aj stareckú demenciu . Jej obvodná doktorka mi pomohla len tak že ju poslala na vyšetrenie k psychiatrovi kde chodí aj moja mama a jediné čo mi psychiater poradil nech vybavím mojej mame penzión. Mám aj videá ako fyzicky napáda moju mamu aj mňa , len každý samozrejme poradí aby som sa odsťahoval ja, lenže nemám kam ísť. Niekedy rozmýšlam že vo vazení by mi bolo oveľa lepšie ako tu , lebo už to psychicky nezvládam , občas si musím požičať peniaze od frajerky aby som vobec si mal čo kúpiť, alebo mi da ona jesť a pomáha mi aj nevlastný brat s rodinou, ale už fakt nevládzem a chcel by som dokázať že tento x som ja nič neurobil . Rok som si nekúpila ani len tenisky, nemám na zubára, nemám na oblečenie a pomaly ani na jedlo . Prosím pekne o radu ako by som mohol riešiť právne túto situáciu lebo som úplne bezradný a nechcem aby som sa zbláznil alebo už od zúfalstva spáchala samovraždu . Ďakujem pekne za Vašu skorú odpoveď .

eddings

gina> tak to som rad ze nie som klientom v profesii kde by si ich ty riesila, pretozee vzdelanie na to zjavne nemas, prepac.

Ano vsimol som si ze nejde o problem z minulej generacie. Napriek tomu si nemyslim, ze odklad o den bude znamenat skazu stredne velkeho africkeho statu alebo vyhynutie 40 zivocisnych druhov...

Ze ma niekto odzite viacere podobne situacie, to moze rovnako znamenat ze opakuje chyby. A tieto svoje chyby potom na zaklade presvedcenia, ze skusenost=spravne riesenie bude dalej prenasat na ludi okolo seba.

Tvoj pristup je ako ked niekto hodinu beha medzi pokojnymi ludmi hore dole a krici: LEN ZIADNU PANIKU!

gina333

Pre eddings!
Keby si si nevšimol, je to aktuálny problém!!! Asi by sem miško nepísal,keby nebol aktuálne v situácii,že volá o pomoc na takomto fóre!
Problém je to síce dlhodobý,máš pravdu, ale ak si nepochopil, zrejme doterajšie pokusy o riešenie
nepriniesli žiadne riešenie.
Nehrám sa na spasiteľku sveta,na fórum som zavítala náhodou, ale môžem ti povedať, že mám dosť veľa rokov odžitých a dosť veľa skúseností z podobných "príbehov" , aby som si mohla dovoliť napísať tie slová, čo som napísala, a niekomu radiť. Pracujem totiž v takej profesii, kde sa takého problémy riešia.
A viem ako to začína aj ako to obvykle končí. Neviem kto si, ani ma to nezaujíma, lebo ty nie si človek,s ktorým mám chuť viesť ďalej dialóg. Maj sa pekne,čau.

eddings

gina333> pises ako keby slo o akutny problem, pritom je to dlhodoba zalezitost. Este aj VELKE PISMENA pouzivas ako keby bolo treba do minuty zareagovat inac vypukne tretia svetova a ty jedina mozes zachranit svet :)

misko22> ako moze krstna ovplyvnovat doktorov? Chodite k nim spolu s nou? Ak ano, nechaj ju doma, povedz jej iny termin a basta. Okrem toho, lekar nie je opravneny preberat s nejakou krstnou diagnozy inych pacientov, ona nie je blizka pribuzna. Objednaj sa na konzultaciu k inemu doktorovi, popis symptomy, utoky, kludne aj pridaj x2 :) Mozno ti doporuci liecbu alebo aj ustavnu liecbu pre babku a bude klud

kabel

V prvom rade-ty nemusis dokazovat, ze si nic neukradol, pretoze vsetko je to len v babkinej pomatenej hlave. Totiz, aj keby si mal tisic jednoznacnych dokazov o tom, ze si nic nespravil, babka by im neuverila, pretoze je psychicky chora a toto nezmenis. Neviem, ci sa lieci liekmi, ale ak sa vam vyhraza a fyzicky utoci na vas, skus normalne zavolat 112, ked bude v akcii a pytaj sa, co mas robit, povedz, ze je dusevne chora a nebezpecna, trebars, ze sa ti vyhraza, ze ta v spanku zabije. Mozno ju potom odvezu za asistencie policie na psychiatriu a tam by si mohol aj prekonzultovat s psychiatrami pripadne zbavenie svojpravnosti. Povedz aj to, ze na tvoju mamu utoci predmetmi. Co sa tyka mamy, tazko povedat, ci by bol penzion dobre riesenie. A navyse je otazne, ci by ju ako tazku schizofrenicku do penzionu vzali, zavisi od jej psych. stavu. No a zaklad-babku odstrihnut od penazi inych, ako su jej vlastne. Ty si hospodar sam, mame s tym pomoz, ak to prakticky nezvlada a babka nech ma svoje.

gina333

Je to vážna vec, a povedal si aj doktorom o tom napádaní a bitkách? A prečo dávate babke peniaze, chodí nakupovať a platí všetko za vás, či ako? Varí, perie, stará sa o domácnosť,kupuje lieky a všetko?Prečo jej dávaš aj ty ?

misko22

pre gina 333

Oslovil som babkinu doktorku obvodnú a ta ju poslala k psychiatrovi kde chodí moja mama, a on mi povedal len tolko že babku nezmením nech sa odtahujem a mám pokoj, keby mám peniaze a mám kde ísť už davno tu nie som . A doktorov strašne ovplyvnuje moja krsná mama ktorá k nám príde len raz za dva mesiace a aj ona je psychicky chora a má velmi veľa času a všade kde príde ma len poohovára a potom doktori so mnou nechu ani poriadne komunikovať . Babka má 77 rokov a jediné čo robi zle stale vypytuje od ludi kavu a cigarety ale aj od babky ale má na to právo lebo jej dáva cely dochodok a aj tak babka ju len bije po tvári prsiach, po rukach varechou a mama je uplne kludna ale babka tá je stale len agresívna a vulgárna . Teraz má ist niekedy k psychiatrovi zase ale nechce povedať kedy, ja sa len vždy bojím kedy mi čo nové povie čo jej zmizlo..Aj susedia vedia aké je babka číslo že nás bije a neustále tu vykrikuje ale tí sa nechcú samozrejme do takýychto vecí miešať

gina333

URGENTNE to musíš riešiť, lebo sa fakt zblázniš alebo zničíš!!! Ani jedno ani druhé pre teba nie je dobré.
Takéto situácie poznám, a TOTO sa dá vyriešiť. Nie je pravda, že doktori ani nikto ti nemôže pomôcť. Možno len že si neoslovil tých správnych,alebo dostatočne nepoznajú tvoj, vlastne váš prípad. Ty to nerieš tabletkami na ukľudnenie, lebo zdá sa že ty jediný si tu pri rozume! Matka je ťažká schizofrenička, zrejme sa lieči,nepíšeš ako na tom vlastne je, či zvláda bežný život, či je kľudná,alebo či býva mimo/teda či rozpráva z cesty, bludy a pod/.
Pokiaľ sa pravidelne lieči, chodí k lekárovi a je v kľude,tak to je dobre. Potom je tu problém babka, nepíšeš koľko má rokov. Tie prejavy, čo píšeš sú ISTO prejavy psychickej choroby-môže to byť Alzheimer, demencia ale aj iné. Obviňovanie,podozrievanie a agresivita/ aj fyzická/ je u takýchto ochorení celkom bežná.Ty s tým neurobíš sám celkom NIČ. Ty urýchlene
musíš ísť za obvodným lekárom, povedať, že babka potrebuje ísť na psychiatrické vyšetrenie.U psychiatra
to nie je problém,ten už vie čo s tým robiť, to mi ver. Sú na to lieky, ktoré utlmia agresivitu, nekľud a zväčša vymiznú aj bludy/ podozrievanie,že miznú peniaze a pod/
K psychiatrovi treba chodiť aby videl,ako sa stav vyvíja a podľa toho bude dávať lieky. A ty dovtedy môžeš
a musíš urobiť len jedno: NEPROTIREČIŤ a NEODPOROVAŤ babke,lebo to ju k agresivite len provokuje. Ona má chorý mozog,ona to aj tak vidí inak ako to v skutočnosti je. Musíš hrať divadlo, dávať jej za pravdu.A najlepšie zmeniť tému,alebo na chvíľu odísť od nej. VER MI, poznám to, máme to v rodine a nielen my.
Drž sa a zober rozum do hrsti.

misko22

ťažkú schyzofréniu má moja mama, nie moja babka , nie ved ja to berem a to chápem a nečudujem sa tým čo mi neveria proste, dobre viem že si za to možem sám ale chcem len dokázať že žijem 5 rokov úplne slušný život , to je všetko a na každeho príde depka občas silná a hlavne ked je obvineny z toho čo neurobil, ale život je boj

ada371

misko, ty musíš byť silnejší, ako tvoja babka. Sám píšes, že ma ťažkú schizofreniu, tak to musíš brať do úvahy. Policiu takéto \"banality\" nezaujímajú. Ak to tebe tak velmi vadí, že chceš spáchať samovraždu, normálny človek o takomto čine nepremýšľa, ale hľadá iné východisko. Vždy je nejaká alternatíva riešenia. Alebo bol si v \"base\" keď tvrdis, že tam by ti bolo lepšie?
Opakujem, ty musíš byť silnejší ako babka, keď to nezvladas, chod k doktorovi, aby tebe predpísal nejaké sedativa. Neexistuje aby teba to tak vedelo rozhádzať, ale len preto, že máš ako sám tvrdis, hriechy mladosti.
Tu je ten problém. Kto raz kradne, aj keď nekradne, neni takýto človek dôveryhodný. Prepáč, že som tí takto napísala.

misko22

čo zmóžem, ked doktori že to neni v ich právomoci riešiť, polícia nekoná a právnika si nemám zaplatiť z čoho