Mam mansi problem.moja priatelka je velmi zatazena na svoju macku.vcera som sa jej opytal ci by sme nesli na silvestra ku mojim najlepsim znamym..manzelskemu pariku ktorych poznam 10 rokov.povedala a macka? Ako ju mozem nechat samu doma ked budu vonku trieskat ohnostroje a delobuchy??? Ved chuderka sa zblazni.o jednej rano hodinu po ohnostroji by sla niekam von ale skor nie...chapete tomu?! Tym mi narusila cely plan na silvestra kvoli debilnej macke? Tak toto je neprijemne a chore aby mi blbe zviera takto nicilo vZtah.mali sme mat pekny program u znamych na dome a bolo by fajn..a tak co mam robit?! Sediet s nou doma a hodinu po polnoci do mesta ked bude skoro po programe??!!alebo ist k tym znamym? Ked ona sa nezaujima o nas vztah ale o blbu macku? Preco by som mal brat ohlad na nu?! Kto berie v tom pripade ohlad na mna??!! Ta macka komplikuje vsetko.nie len ten silvester ale kazde ponocovanie ked ju chcem zobrat niekam ani na chatu nepojde...dakujem Vam za kazdy nazor.
Silvester bez priateľky?
ach, juraj...ake hodnoty su pre teba vo vztahu dolezitejsie ako zviera? Pohnevat sa s priatelkou LEN kvoli silvestru? Jooj, nerobte uz tolky humbug okolo tohto dna. Nerozumiem tym vsetkym ovaciam okolo silvestra, ani tym strasne sa zabavajucim ludom :) Ale to by bolo k inej teme...Ked pises, ze su pre teba dolezitejsie ine veci vo vztahu, tak sa nespravaj ako male decko, ktore si stoj co stoj nieco zaumienilo a NAUC sa robit kompromis :) To je nieco, co je vo vztahu mega dolezite a bez toho neprezije ziaden vztah. Alebo prezije, ale vzdy bude jeden nestastny. Bud zijes tym, co pises, alebo su to len prazdne reci o "inych hodnotach vo vztahu". Co urobis? Das priatelke ultimatum a urazene povies "bud ja, alebo macka??" Tym len ukazes, ze tvoje hodnoty vo vztahu nie su daleko take, ako tvrdis. Moja rada - najdite obaja spolocne kompromis, cez asertivnu komunikaciu a snahu vyhoviet jeden druhemu. Ziadne prikazy, zakazy, ultimata, ani detinske oduvanie a reci v style "macka je nepodstatny zivocich, ja som tu pan sveta" ti nepomoze :)
:DD toto mi pride nejake vtipné , prepač... Ved tak zoberte aj mačku :DDD .. alebo nech ju da dakej osobe co bude doma na silvestra, vsak do vtedy casu dost da sa to vyriesit :D .. Ale je to trosku na hlavu postavene naozaj.. :D
Chore, chore, chore. Macka nemoze predsa ovladnut vztah. Zciera nie je vec, ale je to zviera a ked niekto nadradi svoj vztah k zvieratu nad vztah k blizkemu cloveku a necha sa tym ovladat tak je to problem. Lebo dnes je to silvestre, zajtra zase nieco ine a stale bude ta macka ta, podla kotrej by ste sa mali riadit. Chore. Okrem toho, pre mna je macka zvieratko, ktore je nezavisle, ma svoju slobodu a beha po dvore. Macka zavreta v byte, co nikdy nebola na ulici, co nikdy nechytila mys, co cely zivot zerie granule ("lebo clovek najlespie vie, co chuti mackam"), to je ludsky egoizmus, nie skutocna laska k zvieratu
Dufam ze na toho Silvestra neustupis a pojdes tam kam si chcel! Mas svoju hrdost, obcas musis urobit aj nieco co chces ty sam, nie vzdy urobit po voli priatelke. Tak funguju zdrave vztahy
zvierata milujem, ale niektori ludia su priam psychicky chori a ich vlastnictvo z nich urobilo fanatikov, ktori si snad kompenzuju starostlivostou o ne svoj vnutorny problem s vychovou, resp. s bezdetnostou. Juraj nesnaz sa toto pragmaticky, vidim ze sa snazis, ale toto s rozumom nema nic spolocne.
P.S. Sice pisem ze zvierata milujem, ale maciek sa to netyka. Ak chces rychlo a definitivne vyriesit tento problem, j...i ju z okna :D (myslim macku, ak nebyva priatelka moc vysoko). Macka aj tak prilezie tam, kde jej daju najlepsie zradlo. Niekde ju uz nakrmia a uz sa nevrati.
P.S.2: Preco ju nedate do prepravky a nevezmete so sebou? Vsetci 3 budu spokojni. Hlavne macka niekde v dome bude mat vacsi klud nez v meste kde budu trieskat delobuchy 2 hodiny...
:-DDDD
Tak po prve juraj !!
Zviera nie je ziadna nepodstatna vec ,ako pises !!
Zviera ma takties dusicku a casto omnoho krajsiu ako tá ludska !!!!
Co sa tyka tvojej priatelky ,neodsudzuj ju za to ,ze lubi zviera ,pretoze mat rad zviera a cloveka je veelky rozdiel !!!
Namiesto toho porovnavania sa s tou mackou :) heh , by som na tvojom mieste hladala spolocne riesenia ,kam macku na silvestra umiestnit ... u jej mamky ? u tvojich rodicov ? A co surodenci ? Chapem ta ,ze jej pristup ta rozculuje ,aj mna by sa to dotklo no snaz sa riesit a nie fnukat .
Ak nakoniec pojdete na silvestra bez macky a ono bude nesvoja a stale bude riesit co jej maznacik robi, upokoj ju alebo popros toho macacieho opatrovatela ,aby dal macku k telefonu ,nech jej aspon zamňavči do ucha ...... sakra ,riesim tu blbiny namiesto toho ,aby som uz spala ,takze zdar a nenechaj si ,aby po tebe nejaka macka "šliapala" :)))
Niektore prispevky co citam az sa mi zdravy rozum zastavuje..zviera vs. Vztah? Jednoznacne riesim partnerku a nie zviera..ma si uvedomit s kym chce zit po zvysok zivota! Ja mam narozdiel od druhych vyssie hodnoty vo dvojici so svojou polovickou nez stravit take vElke dni ako silvrster ci oslavy doma kvoli macke.ludia preberte sa.uplne nepodstatna vec zviera.a ziadne sebecke chovanie! Chodim s priatelkou ktorej vzdy sa snazim vyhoviet ale pre macka u mna pochopenie nema ked sa ma ist niekam....chcel som sa opytat co keby som ju na silvestra nechal samu s mavkou len preto ze je hlupa a ostane radsej so zvieratom!!!si myslim ze by pochopila ze co a ako to ja citim ze uprednostnila zviera..nevidim ziadne hodnoty byt ja nasilu doma s nou na silvestra kvoli macke.do smiechu mi je :D
mame dvoch psikov, macku a veeelmi tazko znasaju ohnostroj...prosto nase zvieratka sa boja hluku a to nie su vonku, ale vzdy ich vezmeme do domu kde tiez davaju dostatocne najavo ako sa boja
Urcite je dolezite aby s nimi niekto bol v ten vecer, pokial sa o macku nemoze postarat jej rodina, nemozete macku vziat ani k priatelom, tak jej dajte predpisat lieky na spanie :-)
Mame macku aj psa uz odjakziva, nikdy sa mi ziadne z nich nestazovalo na humbuk. Macka to prezije.
Mne to skor znie, ako by mala priatelka pre Teba prichystane nejake novorocne prekvapko vo dvojici, a Ty jej menis plany :) ... ale ktohovie, kazdy ma inu povahu. pokial uprednostni macku pred vztahom, nie je to dobre.
Treba hladat kompromis. Tentokrat ty ostanes doma, nabuduce ustupi ona, a pojdete spolu von, hoci by macka aj na kolenach prosila. :D..
alebo, pokial to nie je prvykrat, tak jej skus prehovorit do duse, ze nech sa aj ona raz prisposobi.