Ćím sa odličovať

Príspevok v téme: Ćím sa odličovať
Lalle

Ahojte. Neviete mi poradiť niekto, kto má problém s akné, čím si odličovať pleť? Skúšala som vychvaľovanú vodu na odličovanie Bioderma, no buhužiaľ vyhádzala som sa z nej, skúšala som ju dlhodobo, pár mesiacov, či sa to nespraví, ale nie. Taktiež levandulový bio olej od Saloos na odličovanie, ale aj po ňom sa mi robia vyrážky. Neviem už naozaj čo si kúpiť na tú svoju pleť, aby sa mi z toho nerobili vyrážky. Dakujem vopred za odpoved.

akinom007

1. m. Nivea Micellair - cierna
2.m. Garnier - modra
Ostatne Garnier- ruzova- ma strasne stipala, zelena- neodlicovala dobre suchala som oko a nie a nie odlicit.
Kedysi som pouzivala odlic. mlieko Nivea ale po vyskusani miclearnych vod mlieka neznasam:)

zuzi74

Ja som mala kedysi plet tiez problemovu a doteraz ju mam citlivejsiu, preto sa vyhybam akymkolvek produktom s alkoholom, ale v prvom rade ak je plet aknozna, tak to je vnutorny problem. Travenie a hrube crevo. Vtedy sa ukaze vsetko na pokozke. Tam treba riesit pricinu.

Tonikom s alkoholom nepotrebujem docistit plet, ten odlicovaci tampon je uplne cisty aj po octovej vode. Ocot je dezinfekcny, ma silne antibakterialne ucinky, vyrovnava pH pokozky a to je podstatne aby plet nebola ani mastna ani sucha.

Dnesne mlade dievcata si davaju na plet prilis vela kozmetiky, okrem toho vela chemickych pripravkov, pritom staci tak malo, aby si nezdevastovali plet.

swistica

Zuzi - tak zrejme mas bezproblemovu plet, ktorej nevadi cokolvek :-)
Ak si po takomto cisteni na otestovanie docistis plet klasickym tonikom s alkoholom, tak odlicovaci tampon bude uplne cisty???

zuzi74

Ten text od zakladatelky temy som omylom pod mojim prispevkom skopirovala a nevymazala...ten tam samozrejme nepatri:)

zuzi74

Sice uz stara tema, ale tak mozno niekomu pomoze. Na odlicovanie pouzivam len odlicovaci olej, neutralny, ziadna vona. Etericke oleje mi nikdy nerobili dobre na plet. Levandulovy olej je sice aj pre citlivu plet, ale nemusi zdaleka kazdej zene sadnut. Netreba sa bat mastnoty, nie je tak mastny ako klasicky olej na plet. Zotieram navlhcenym tamponom v obycajnej vode a opakujem pokial nie su tampony co najcistejsie. Plet docistim, cize tonizujem octovou vodou. 2 dcl vody a 1 lyzicka jablcneho octu. Kto ma citlivejsiu plet odporucam 3 dcl vody. Je to lacna forma tonika a pritom skvele plet hydratuje, nevysusuje a na akne, pripadne sem tam na nejaku tu vyrazku je to priam vyborne tonikum.
Gelom a roznym umelym cistiacim produktom s alkoholom som sa vzdy vyhybala. Plet len vysusia a stava sa citlivou.

Ahojte. Neviete mi poradiť niekto, kto má problém s akné, čím si odličovať pleť? Skúšala som vychvaľovanú vodu na odličovanie Bioderma, no buhužiaľ vyhádzala som sa z nej, skúšala som ju dlhodobo, pár mesiacov, či sa to nespraví, ale nie. Taktiež levandulový bio olej od Saloos na odličovanie, ale aj po ňom sa mi robia vyrážky. Neviem už naozaj čo si kúpiť na tú svoju pleť, aby sa mi z toho nerobili vyrážky. Dakujem vopred za odpoved.

in blossom

akne nemam, odkedy som vylucila mlieko a mliecne vyrobky (alergia). ale inak, aj ked som akne mavala, tak som pouzivala to iste co teraz, na odlicenie spiraly olej a potom som si celu tvar umyla vodou, ved voda umyva, na co pouzivat este nieco ine. a potom nejake serum alebo krem na noc. ale na samotne cistenie staci voda a nie si stale zmyvat saponatmi (mydlo) ochranny film pokozky. co take chcete zmyvat z tej koze? ved make up odstrani odlicovac (miceralka, olej,...) a potom staci oplachnut vodou a koza je cista. na nejake mrtve zbytky a tak co treba vymyvat neverim, preco potom maju chlapi zvacsa peknu plet a ziadne sprostosti nepouzivaju, ved aj oni maju mrtve bunky tam, znecistenie z prostredia atd. voda to zmyje.
ked ti nesedel levandulovy olej, tak skus nejaky jemnejsi, ja striedam mandlovy, jojobovy alebo zo sipovej ruze, tieto mi vyhovuju najviac.

Sima_001

Ja používam micelárku Bioderma Sensibio alebo Garnier na citlivú pleť - ružová. Pokiaľ máš reakcie na odličovače tak skús spomínaný kokosový olej, ja ho zvyknem používať miesto krému keď mám fakt suchú pleť ale skúšala som ho aj na odličovanie a bolo to celkom fajn.

Bubliina47

..na čistenie pleti musí byť špeci produkt..ja napríklad používam túto emulziu..www.annemarieborlind.sk na citlivú pleť je to úplná parádička..normálne mi to zmierňuje začervenanie..čo som šťastná..

swistica

Kvetove vody rozhodne na odlicovanie nie su. Tie su urcene na tonizaciu pleti alebo ako podklad pod pletove oleje. Dolezite je rozlisovat pojmy odlicenie, cistenie, tonizacia.
Na odlicenie - olej, micelarka, alebo odlicovacie mlieko
Na cistenie - pena, gel, alebo mydlo
Na tonizaciu - tonikum, pletova voda, alebo kvetova voda

Treba dodrzat cely postup - odlicit, vycistit, tonizovat.