Vyzeram ako tehotna aj ked nie som - stale nafuknute brucho

Príspevok v téme: Vyzeram ako tehotna aj ked nie som - stale nafuknute brucho
prestrihlebr

Dobry den, trapi ma, ze pri vyske 171 cm som z tabletiek Duphatson pribrala z 50kg an neuveritelnych 58 kg :/
a nielen to, vaha sa rozlozila takk, ze amm sice super prsia fakt sa vytesujem , ale strasne tvrde brucho anfuknute, LUDIA SA MA NIEKEDY PYTAJU CI SOM TEHOTNA :/ trva to u mna uz dlhsie a neviem ci je to tymi tabletkami . tabletky beriem, lebo mam PCO syndrom a bez nihc mi NECHODI ZIADEN MENZES. HAK BRAT NECHCEM KED SOM JU BRALA BRUCHO BOLO ESTE HORSIE

mam zdravu vyvazenu stravu
som celôiaticka (=nejem lepok nahradzam ho inymi mukami a muke sa tak ci tak vyhybam je to dobre pre stihlost)
jem len vyrobky z ovcieho mlieka (na kravske som totiz alergicka)
jem pomaly a pravidelne 5x do dna, nikdy sa ani neprejedam ani nehladujem
cvicim asi 4x do tyzdna, aj brusaky- cvicim rozne druhy brusakov, vadka comu moje brucho je tvrde nie mäkke, ALE stale ostava nafuknute vyzeram ako balon!
tehostan yb som nemala byt na 90% (100 nepisme lebo ani dr. nemusibyt neomylna)

BOLIA MA VAJECNIKY
A NEVIEM CO MAMR OBIT ABY SPLASLO BRUSISKO : mozem brat EXPUMISAN alebo neico ine na toto?
dakujem a drzte mi palce, zelam vam pekny den

ahjaj

skúste minerály, horčík v kombinácii s vitamínmi skupiny B.
Jedna moja známa mala stále príšernú migrénu pred menštruáciou a dostala od organics nejaké multivitamíny,alebo minerály, a odkedy ich berie, migrénu nemá. Tak možno aj na to brucho a pod. by to mohlo zaberať. Spýtajte sa v lekárni. Mne odporúčal lekár toho času horčík v šumivých tabletkách, ale ja som PMS nemala každý mesiac, a nejak to vymizlo.

Bubliii

Ja mám presne toto isté.. tehu brucho a zvyšok normálny. Maskujem to oblečením, espumisan mi nepomohol. Presne ako baby opisujú, vyskočí to pred MS a zostane až kým nepríde. Zvykla som si na to, už to neriešim. Neviem o tom, že by na PMS boli lieky. Tiež ho mám priam učebnicové. Dá sa upraviť pohybom, stravou, doplnením vitamínov a minerálov (hlavne Mg je fajn..).. vyskúšajte.

Monika1984

ahjaj/ PMS mam v silnej miere az extremnej by som povedala ako z "knizky" takmer vsetky priznaky ktore su popisovane...
gyn.mi okrem HAK neodporucil vobec nic a to nechcem. Brala som za mlada a uz nechcem, navyse je to len docasne riesenie

Monika1984

Z vysokou pravdepodobnostou to je hormonalna zalezitost. Ja som na tom rovnako akonahle mi skoncia plodne dni to je u mna 18-ty cen cca tak do menstruacie mi nafukne brucho tak ze vypadam ako 5 tom mesiaci, trva to dokym dostanem menst. 14 dni pretoze mavam na 32 dni. Je to neprijmne tiez sa ma denne niekto pyta ci som tehotna. Trva to dlhodobo a je mi to neprijmene. pretoze merian 158 a vaha 53 nic na mne nie je tucne len okruhle nafuknute brucho ozaj ako tehotenske, nosim len leginy a volne bluzky az do menstruacie vzdy rifle neprichadzaju do uavhy.

Monika1984

Espumisan-vysledok zbadas cca po tyzdni, uziva sa dve rano dve na obed dve vecer a vyzaduje si dokonalu pravidelnost ked chces vidiet nejaku zmenu, ide strasne do penazi to ta vyjde za mesiac denneho uzivania cca 15-20e zalezi aka je cena. Ked vysadis znova budes mat to iste. treba hladat pricinu

ahjaj

je menej pravdepodobné, že si tehotná, keď máš menštruáciu. Ak by si bola v treťom mesiaci, test by ti to určite ukázal. Podľa mňa máš napuchnuté brucho od zadržiavania vody, daj si dačo na odvodnenie a zmeň jedálniček. Hmotnosť sa Ti nezmenila? Keby si bola v 3. mesiaci, nemala by si len citlivé bradavky ale prsia by ti aj dosť výrazne narástli, tak, že bežnú podprsenku na seba nedáš. Tiež, keď pôjdeš k lekárovi, bude chcieť zrejme aj vzorku moču, takže aspoň sterilnú nádobu na moč si vypýtaj. Vyhýbaj sa údeninám a káve, dávaj si ľahšie stráviteľné jedlá, a repíkový,či mätový čaj, obmedz solenie a užívaj nejaké vitamíny.
Môžeš byť prechladnutá, a môžeš mať aj nejaký myóm či cystu, ďalej môže byť príčinou aj hormonálna nerovnováha, tá bude asi najpravdepodobnejšia.

Zuzank

Dobrý deň môžem sa opýtať na vás názor pred dvoma mesiacmi keď som mala menštruáciu bolesti pri nej nemohla som si ani sadnúť ani ľahnuť nič mamka mi hovorila, že určite som prechladena a mám zápal močových ciest ale ja som nemala ten pocit. Teraz keď som mala menštruáciu som mala tiež bolesti teda ešte ju mam minuly týždeň som zistila že teda ten zápal asi mám pretože som bola asi 40x na wc so slzami v očiach, ale uz by to malo byt ok brala som tabletky urologicky caj a podobne.
Celý január som bola strasne unavená dokázala som prespať cele dni a nevedela som sa dojesť. Teraz vôbec nemám chuť na jedlo a stašne mi narástlo bruško a nie akože z pribratia pretože ho mam také pekne okrúhle asi nikdy som ho také nemala a nemôžem ho v podstate ani stiahnuť. RObila som si teraz test, ale trošku zle som ho spravila (myslím si) bol negativny. chystam si rano spravit este jeden ale mam menstruaciu momentalne tak mozno to aj moze ovplyvnovat. Dost mi zacali padat vlasy a vsetko je take cudne proste mam fakt zrazu take to brucho cudne ako nikdy v zivote a v novembri som bola taka ze mi bolo stale zle a aj ma bolel zaludok aspon som mala pocit ze ma boli on a este pri tej menstruácií pred dvoma mesiacmi co som mala take bolesti som aj zvracala a to sa nikdy nestalo..ja si vsak myslim ze som v nejakom tretom mesiaci pretoze moznosti su iba dve a to ze som v prvom alebo tretom a keby ste videli moje brusko tak prve to nebude..myslite si ze je tu moznost ze som tehotna? (PS: to brusko mam fakt akoze take ze ked mam volny rolak je mi ho vidno neskyrjem ho do rifli a mam rifle na gumicku tak som myslela ze umriem dnes ako mi tlacilo na brusko a boli ma aj v podbrusku) aj krize,samozrejme prsia su uplne citlive uz asi 3 tyzden ale tak stale to pripisujem aj tej menstruacii ...neviem ako vyzera prave tehotenske brusko no ja mam pekne okruhle aj ked sedim nerobia sa mi take "faldy" ked je niekto tucny...poradte mi prosim..este mam menstruaciu ale konci vo stvrtok v piatok by som navstivila lekara