Ahojte, chcel by som sa spytat, ci su moje obavy skutocne opodstatnene. Uz dlhsiu dobu premyslam o AD ale stale sa toho nejako bojim. Mam problemy s naladami, hlavne vecer a rano pocitujem uzkost, tiez mi to robi problem najst si pracu a v nej aj ostat , nejak som precitliveny, nevidim zmysel v cinnostiach a tiez nedufam v nejaku krasnu buducnost. Som uz toho dost stratil, ci uz doveru od rodiny alebo priatelov. Strasne ma to trapi. Moja profesia je tiez velmi stresujuca praca a preto nejak utekam pred problemami, nedokazem ich riesit s chladnou hlavou, bez stresu. Vzdy si predtavujem len zle zazitky z minulosti a obavam sa, ze pridu opat. Cital som rozne knihy o pozitivnom mysleni a tak , no bohuzial mi to nejde. Dobre sa citim asi len pri priateloch. Neviem ci je to prave dokaz toho, ze nieco nie je v pohode, ale dost mi pomaha na zlu naladu alkoho. Je to vsak len docasne. Moze mi predpisat AD aj vseobecny lekar ? Dakujem :)
Môžem si tým pomôcť, alebo uškodiť?
mozno skus aj nejaky sport, resp. pohyb na vzduchu. To pomaha, tie endorfiny. Vycisti sa ti hlava.
Velmi pekne vam dakujem :) Vcera ako som tak hladal, som nasiel nieco na prirodnej baze, vola sa to Modin , a malo by to ucinkovat proti depresiam a uzkosti. Chcel by som asi na zaciatok nasadit nieco taketo, k tomu pridat magnezium a caje ako medovka atd. Bude asi dobre ak sa opat zastavim u obvodnej doktorky, a poradim sa s nou. Mozno mi poradi nieco vhodnejsie alebo tak. Mnoho ludi hovori o vedlajsich ucinkoch, ci cloveku padnu vhod alebo nie. Ja sam sa tiez troska obavam, ci je to spravna volba ale tieto stavy, domyslanie si roznych koncov v istych situaciach v buducnosti, reakcii ludi na mna sameho, posmech alebo zvladanie vacsich problemov ma priam desi. Chcem zacat na vsetkom makat , len toto mi bohuzial dost brani v tom, aby som ukazal svoje prave ja. Legend, dakujem za tvoj prispevok, obdivujem ludi, ako ty, ze to proste vedia prekonavat, tak dufam, ze sa podari aj mne cele to nejako vyrovnat a nastartovat vsetko. Tiez pre buducnost by som sa rad niekam odstahoval s priatelkov, mal proste svoj pokoj, svoj zivot, pretoze, kym clovek nezije vo vlastnom, nezije svoj zivot. Tak uvidim, ako sa mi to cele podari, kazdopadne vam este raz dakujem za rady , pokojne napiste este nieco.
Cauko no takze moje trapenie zacalo koncom leta.. Panicke ataky uzkost a podobne " srandy " trva to az dodnes i ked bez tych atakov uz konecne.. Nasadil som AD Sertralin Actavis ktore mi predpisal psychiater a pomahaju i ked niekedy su horsie lepsie dni uzkost este je aj to sledoovanie seba sameho to je snad najhorsie ale inak sa snazim bojovat kazdy den je to beh na dlhe trate tato diagnoza .. Ad ma zmenili od zakladov a mozno aj ta situacia a vsetko dokopy.. Nasiel som si pracu zacal som na sebe makat prestal popijat s kamosmi zacal citat prestahoval sa kupil psa zacal som proste makat na sebe a toto cele co sa mi stalo ma niak nakoplo vravim vsetko zle je na nieco dobre ale taktiez ti musim povedat su rana aj na AD ked mas uzkosti ked nevies co dalej ono t to az tak sto percentne nepomoze musis na tom makat pretoze to neni len otazka liekov ja to beriem momentalne nieco vyse druheho mesiaca a niesom stale uplne fit .. prve tyzdne som siel zomriet z vedlajsich ucinkov a toho ako mi bolo potom sa to zlepsilo ale ide o to ze Tvoja Tetania a moja Panicka Porucha maju to iste ze vzdy sa ten stach a srtres snazi uchytit niekde inde raz ta boli chrbtica potom problem s energiou potom travenie preto je to tazke sa toho zbavit pretoze sa to svojim sposobom premiestnuje a vzdy mas pocit ze si fakt chory alebo co.. drzim ti palce nech sa ti dari a AD su dobra volba ak to potrebujes urcite ano keby nieco klik na moj nick a pis email mozme pokecat aj sa stretnut mne je jedno hlavne kluuud :)
S AD by som u obvoďáka neskúšala - nemá taký prehľad. Niekedy treba vyskúšať rôzne druhy AD, kým sa natrafí na to správne. Podľa toho čo popisuješ, dá sa pomôcť aj psychoterapeuticky - kognitívne behaviorálnou terapiou. Skúšal si už psychológa? Tetania je pravdepodobne podmienená psychicky a v tom dokáže pomôcť už spomínaný psychológ, ale musíš to hlavne chcieť sám. Stačí pochopiť mechanizmus vzniku tetanie a je po probléme.
Co ta vtedy trapilo, ak sa mozem spyta ? Kludne neodpisuj ak nechces , ja len tak pre zaujimavost
Ja mam velmi dobre skusenosti s Magrilanom, vytrhol ma z tazkej depresie a posobi aj proti uzkosti.
A este jedna otazocka, ako sa vam zmenil zivot po nasadeni AD ?? Popiste
kabel- Ake mas skusenosti s tymi AD co si napisal ? Ja by som ich chcel brat na nejaku dobu , aspon kym sa zmeni cela situacia a potom ich vysadil.
riggie :D neboj sa, nie som ziaden alkac. Alkohol konzumujem tak max. raz do mesiaca aj to v mnozstve , ktore ti urobi len naladu a tak, preto som to spomenul, ze vtedy beriem vsetko inak. Moja lekarka mi predpisala magnezium. Neviem, ci je to fakt pravda, ale mam tiez problem s chrbticou a tetaniu, cize to moze mat potencionalne vplyv na to ako sa citim. Mam pocit, ze nejak nedokazem zvladat bezne veci, kolektiv v novej praci, stres, povinnosti, komunikaciu s ludmi, som stale nesvoj a nedokazem sa uvolnit, je to pre mna hrozne utrpenie, lebo takto nechcem fungovat. Chcem proste rano vstat uplne ok, bez nejakeho pocitu aky bude ten den strasny a dlhy a vecer s rovnakym pocitom zaspavat ze ma to caka opat . Je to strasne na dlho. Uz som dospel do dost kritickej fazy, ze som bez prace, prachov , rodicia stresuju, mam uz aj nezaujem o rodinu ako taku, skor sa im snazim vyhybat, je to zlozite. Viem , ze je ma tazke pochopit, ja len chcem zit bez strachu. Skoda, ze na psychiartiu sa objednava s takym dlhym casovim odstupom. Uz som tam bol objednany, no nesiel som tam. Teraz banujem. Pocul som , ze AD moze predpisat vseobecny lekar, psychiare ale aj neurolog. Chcem zit na vacsie otacky, nemam uz ani zaujem o svoje konicky.
Ahoj ak si lubiš sem tam vypiť alkohol tak AD neodporučam, to ti povie aj lekar. A mám s tym skusenosť. Ked tak odporucam piť čaje valeriana lekarska, lubovnik bodkovany, chmel atď. stači zajsť do čajovňe + nejake vitaminy B komplex a možno aj horčík. Mnoa to že maš priateľov je len dobre. Takže sa treba nejako odraziť. Kolko mate/ maš rokov ?