Ahojte, chcel by som sa spytat, ci su moje obavy skutocne opodstatnene. Uz dlhsiu dobu premyslam o AD ale stale sa toho nejako bojim. Mam problemy s naladami, hlavne vecer a rano pocitujem uzkost, tiez mi to robi problem najst si pracu a v nej aj ostat , nejak som precitliveny, nevidim zmysel v cinnostiach a tiez nedufam v nejaku krasnu buducnost. Som uz toho dost stratil, ci uz doveru od rodiny alebo priatelov. Strasne ma to trapi. Moja profesia je tiez velmi stresujuca praca a preto nejak utekam pred problemami, nedokazem ich riesit s chladnou hlavou, bez stresu. Vzdy si predtavujem len zle zazitky z minulosti a obavam sa, ze pridu opat. Cital som rozne knihy o pozitivnom mysleni a tak , no bohuzial mi to nejde. Dobre sa citim asi len pri priateloch. Neviem ci je to prave dokaz toho, ze nieco nie je v pohode, ale dost mi pomaha na zlu naladu alkoho. Je to vsak len docasne. Moze mi predpisat AD aj vseobecny lekar ? Dakujem :)
Môžem si tým pomôcť, alebo uškodiť?
mnohe AD ti moze predpisat aj prakticky lekar, napriklad citalopram, sertralin, paroxetin, amitriptylin, mirtazapin..
Ahoj, AD ti môže predpísať len psychiater...Môžem ti potvrdiť, že AD ti vedia pomôcť. Preto ak máš už pocit, že je toho na teba priveľa a nič ťa neteší, šla by som s týmto problémom k psychiatrovi...ten ti isto pomôže...a môžem ti povedať, že v dnešnej dobe je to najvyhľadávanejší doktor zo všetkých :)