Nádor na mozgu - prosím llek o vyjadrenie a pomoc

Príspevok v téme: Nádor na mozgu - prosím llek o vyjadrenie a pomoc
Dominika57

Dobrý den prajem pani llek,

už ste mi raz veľmi pomohli, preto by som sa na Vás chcela opäť obrátiť.

Mám 20 rokov a obrovský problém s bolesťou hlavy. začala ma asi pred týždňom bolieť hlava a doteraz to neprešlo. v pondelok sa chystám k lekárovi ale chcela by som vedieť aj Váš názor.

Ide o nepatrnú bolesť hlavy ale dlhotrvajúcu. je to taká tupá bolesť. zozačiatku ma pobolievala hlava na rôznych miestach ale hlavne vľavo. twraz pocitujem bolesť hlavne na temene alebo za uchom alebo sem-tam ma bolí ľavý spánok. zatial to nie je nič prenikave, nemusim si dávať kvôli tomu nič od bolesti, neobmedzuje ma to v žiadnej činnosti ale strašne sa bojím, že mám nádor na mozgu, pretože predtým ma hlava nezvykla bolievať.

nemám problém zaspať, mám pocit že pri ležaní mi je trošku lepšie.

v pondelok sa chystám k lekárovi, ale chcela by som vedieť aké vyšetrenia by som mala absolvovať a koľko sa pri tých úkonoch čaká.vopred dakujem veľmi pekne za váš názor a radu.

prosím aj ostatných ktorý maju podobne skusenosti aby sa ozvali.

Dominika57

Ahojte tak už som pobehala niekolko doktorov...bola som na rtg krčnej chrbtice a dutin...nič nezistili..obvodny ma teda poslal na neurologiu kde doktorka spravila zakladne vysetrenie, nič nezistila a poslala ma na CT. som objednana nabuduci tyzden...ale mam obrovsky strach..jednak z vysledkou ale aj z následkou takehoto vysetrenia..prosim vas ma niekto z vas skusenosti s ct?mali ste potom nejake nasledky?

guxx

každopádne okamžite zajtra choď k lekárovi, ja mám nádor a začal sa prejavovať a začal sa prejavovať na lavej strane temena ale bola to ukrutná bolesť a s vracaním .. takže nádor by si nemala mať ale určite choď k lekárovi

Lumik

ak to bude trvat dlho pripadne sa zhorsovat ( co ja viem mesiac - 2 mesiace ) tak mozno skus na nejakej sukromnej klinike sa dat vysetrit ( mozno aj ct-cko spravit ), mam znameho ktoreho tiez bezny lekari len posielali domov, a az ked sa dal sam vysetrit tak mu nasli nador v hlave.

Agnes998

llek klud, co sa hned rozculujes, ja som napisala ze to bude najskor migrena. Okrem toho jej tu bolo napisane ze moze mat zablokovanu chrbticu. Pricin moze byt vela a tu pravu jej urci len lekar.
Keby sme si vsetci pri kazdej bolesti hlavy ci pichnuti niekde namyslali, ze mame nador, tak sa furt len strachujeme. Tyzdnova slaba bolest hlavy ani nemusi znamenat nic, len mierne prechladnutie.

Alex01

Ja som zatiaľ len "polovičný" lekár,nakoľko ešte študujem.
Nie, rozhodne sa nádor mozgu neprejavuje len ako bolesť hlavy, ktorá neobmedzuje pacienta, čiže túto diagnozu by som vypustila z hlavy.
Inak, skús sa uvoľniť a nemyslieť na bolesť a hlavne nie na nádor a potom sa zamyslieť či Ťa hlava bolí takisto! A čo stres?
Kľud, nádor to určite nie je.
Obvodný lekár toho veľa nespraví, pošle Ťa na neurológiu ale tam sa väčšinou čaká. Tam klasické neurologické vyšetrenie, popr. EEG,CT.

Dominika57

ahoj Alex01, ty si lekár/ka?

k lekárovi asi pojdem ale bojim sa čo mi povie. myslite že ma pošle hned naa nejake vysetrenie?

a može sa ten nador prejavovať iba bolestou hlavy bez tych ostatnych priznakov?

Alex01

Dominika, nemysli hneď na nádor mozgu, lebo ten pravdepodobne nemáš.
Príčim bolesti hlavy môže byť strašne veľa a patrí medzi nich aj stres, iná choroba, blok v krčnej chrbtici,....
Príznaky nádoru mozgu závisia od miesta kde sa nádor nachádza. Všeobecne sa však nádorová bolesť objavuje nadránom (väčšinou budí pacienta) a zhoršuje sa v ľahu. Často sa objavuje zvracanie, strata rovnováhy, dvojité videnie, psychické poruchy, poruchy motoriky,...
Skús sa odreagovať, cviky na odblokovanie krčnej chrbtice...
K lekárovi ísť môžeš, ale nejak extra rady nečakaj, lebo 55% bolestí hlavy zostáva nevyjasnených.

Dominika57

dakujem vám všetkým za názory. na nador som hned myslela preto lebo sa mi doposial nič taketo nestalo.

llek prosim vás a ake su hlavne priznaky nadoru.

ja pevne verim že to je nejaka banalita, ale človek nikdy nevie a nechcem nič podceniť.