Nádor na mozgu - prosím llek o vyjadrenie a pomoc

Príspevok v téme: Nádor na mozgu - prosím llek o vyjadrenie a pomoc
Dominika57

Dobrý den prajem pani llek,

už ste mi raz veľmi pomohli, preto by som sa na Vás chcela opäť obrátiť.

Mám 20 rokov a obrovský problém s bolesťou hlavy. začala ma asi pred týždňom bolieť hlava a doteraz to neprešlo. v pondelok sa chystám k lekárovi ale chcela by som vedieť aj Váš názor.

Ide o nepatrnú bolesť hlavy ale dlhotrvajúcu. je to taká tupá bolesť. zozačiatku ma pobolievala hlava na rôznych miestach ale hlavne vľavo. twraz pocitujem bolesť hlavne na temene alebo za uchom alebo sem-tam ma bolí ľavý spánok. zatial to nie je nič prenikave, nemusim si dávať kvôli tomu nič od bolesti, neobmedzuje ma to v žiadnej činnosti ale strašne sa bojím, že mám nádor na mozgu, pretože predtým ma hlava nezvykla bolievať.

nemám problém zaspať, mám pocit že pri ležaní mi je trošku lepšie.

v pondelok sa chystám k lekárovi, ale chcela by som vedieť aké vyšetrenia by som mala absolvovať a koľko sa pri tých úkonoch čaká.vopred dakujem veľmi pekne za váš názor a radu.

prosím aj ostatných ktorý maju podobne skusenosti aby sa ozvali.

philips

Tak, odbornik este nie som, ale rad by som sa stal. :)

Vo vasom pripade je takmer iste, ze nador v mozgu nemate - nemate ani priznaky a ct vysetrenie bolo negativne.

Drzim vam palce. ;-))

Dominika57

philips, môžem sa opýtať, vy ste nejaký odborník?

viete ja si uvedomujem že to je možno už len zo strachu...ale aj tak je tam niekde to ,,čo ak?,, kedže mám tie bolesti stále.

už ma napadla aj tá psychiatrička, objednala som sa ale najbližší termin mala volný až koncom januara.

dakujem za váš príspevok.

Dominika57

aahojte, uz som bola na tom ct a nič mi nezistili, vraj je vsetko ok, ale ja mám tie bolesti stále...je pravda že den po tom ct sa mi ulavilo a vyse tyzdna mi bolo dobre, ale teraz mam uz opať týžden bolesti...som na dne, neviem čo mám robiť, čitala som totiž že niekedy na ct nemusi byť vidieť nádor aj ked tam je...uz som v koncoch fakt neviem čo mám robiť...poradte mi prosim

RNG

CT je velmi uzitocny nastroj, ale pouziva hromadu ziarenia, takze tvrdit, ze nema nasledky je trochu divne. Aj ti, co ho obrasnuju musia nakoniec priznat, ze zvysuje pravdepodobnost rakovin hoci aj cislo, co uvadaju pre dospeleho je 1:2000 , ale kedze ziarenie je kumulativna zalezitost, kazde dalsie CT to podstatne zvysuje. A t nehovorim o kontrastnyc latkach, chemikaliach, ktore tak isto mozu mat skodlive nasledky a to ovela castejsie. Ja som nedovolil lekarom pouzivat kontrastne latky pri mojej nedavnej operacii zlcnika.Dostatocne dobry obraz videli aj bez kontrastnej latky.

philips

Následky CT nebývajú žiadne. Jedine u precitlivelých ľudí sa môžu objaviť alergické reakcie na kontrastnú látku....

Nika_12

Prosím ťa aké následky by malo mať CT? Vieš koľko ľudí má bolesti hlavy a žije? Žiaden nádor a pôvod nezistený. Nenahnevaj sa, ale fakt by si mala pouvažovať nad psychiatrom. :-/