Obaja s priatelom mame 25 rokov. Skoncili sme VS, ja pracujem, priatel si pomaly rozbieha tiez karieru. Nase zarobky su dost nizke, respektive vyzijeme z toho, ale neodlozime si takmer nic bokom. Chodime spolu 4 roky, pocas toho obdobia sme sa videli najma cez vikendy, priatel totiz dochadzal za skolou do ineho mesta. V pohode sme to zvladli, ale dalsie roky tak zit uz nechcem. 4 roky mi stacilo....myslim, ze je cas, kedy by som tuzila po spolocnom byvani. Priatel vsak o tom nechce ani pocut. Chce aby sme byvali doma az kym nebudeme mat dostatok penazi na kupu niecoho vlastneho (odmieta platit niekomu cudziemu podnajom). Priatel, aj jeho mama ma presviedcaju o tom, ze teraz je taky trend, ze mladi ludia byvaju doma a ze to caka aj nas. Okej, trend netrend, chapem, ze ekonomicka a socialna situacia brani mladym v osamostatneni sa, ale poviem vam, co mi vadi na byvani doma. Ze sa tiesnime bud u neho alebo u mna v izbe a za zadkom mame vecne jeho alebo moju mamu ako nam nosia jedlo. Moja mama je taka, ze ma necha doma varit, ale priatelova nam pripravuje vsetko od ranajok, obeda az po veceru. A nenecha mna absolutne u nich nic pripravit.
Kym ja doma upratujem, nakupujem jedlo, periem, prispievam na ucty a robim si sama jedlo, priatel vyuziva pohodlie mamineho servisu a nema zaujem sa toho vzdat. Vsetko to skryva za to, ze z domu odist nemoze, lebo nemame peniaze na vlastne byvanie. Pritom doma nic nepomoze, nepohne absolutne prstom, len vyuziva to pohodlie doma......Bojim sa, ze takeho chlapa nechcem. Nechcem ani taku buducnost, nepaci sa mi cely tento trend, zaroven neviem ako proti nemu bojovat. Chceme odist do zahranicia o rok, dva, ale dovtedy budeme na hromadke u neho, alebo u mna a za zadkom mat maminky. Ak ma niekto k tomu nejaky nazor, vyjadrite sa prosim. Ak niekto nieco podobne preziva, dajte tiez svoj nazor. Dakujem
Trend mladých bývať doma - váš názor
kkkkkk - cena prace je urcena trhom prace a podnikatelskym prostredim nie podnikatelom
Prezyvka055 - je to aj o nenažranosti podnikatľov. Fakt majú viac než dosť, ale zneužívajú situáciu na trhu práce a tlačia ľudí do minimálnych miezd. Najradšej by boli, keby ostatní pre nich robili zadarmo.
tender_tt hej este dodam ze neviem ani poriadne po nemecky ... rozpravam skoro permanentne anglicky, co viem po nemecky tak len co od ludi pochytim a co ma priatelka naucila ale ona tiez nie je nemka .. a ked som prisiel do nemecka tak jedine co som ovladal povedat bolo zwei doppelcheeseburger mitnehmen bitte
tender_tt ja pracujem v mnichove v labe pre firmu ktora sa zaobera vyskumom lieciv a potravinarskych substancii .. btw nemam ani vysoku skolu, kebyze niekto zacne s tym ako na taku pracu treba studovat alebo ze sa treba nerodit pod stastnou hviezdou. A nemam tam ziaden kontakt ani rodinu ani som nikoho nepodplatil aby som tam mohol robit.
tender_tt ja by som za 1000 vstal z postele.. a aj za minimalku ak by som musel...
zaujímalo by ma že kde pracujete ked nevstanete do práce za plat pod 1000 :-)
tender_tt ja som hovoil aj o mediane a ten nevysvetli tych tvojich hornych 10 000 a co je podla teba normalny clovek? SBSkar pred teskom???
tasty a sme doma 600 v cistom kolko je to v hrubom??? inak je to dvakrat via ako tu pisali niektori ze maju 400 v hrubom
a ked uz mame tyhc 600tak kolko sa mienie na stravu?? 200? akoze imho 300 clovek vide ak byva u rodicov tak mozes odlozit 300 ..inak vychadzam z toho ze sa tu bavime o ludoch max s maturitou takze zacali makat v 18tich. po piatich rokoch maju odlozene 15k ak sa daju taky dvaja dokopy tak maju 30k a 70 si zoberu hypo za 100k kupy clovek mimo ba na sk byt uplne v pohode
akoze kde je problem??
Nikto vam nekaze robit za malo penazi, ocividne na trhu je stale dost ludi ktori su ochotni robit za malo penazi. Stazujte sa na nich. Za 1000e by tu kde zijem do roboty nevstal snad ani ten co zameta ulicu.
nečitala som celú diskusiu
len chcem podotknúť, že v mojom okolí, moji známi, blízki, kamaráti,,,, tiež majú platy do 600 eur v čistom!!! je to východné Slovensko a sú tam ľudia čo majú ozaj zodpovednú robotu pracujú na ARE- sestričky... a fakt majú problém vyžiť, potom čo vyplatia 350eur podnájom za jednoizbák, nezarobia v čistom ani 600 eur, a to fakt nekecám
sama spadám do tejto kategórie bohužial.....
samozrejme mám známych teraz ma napadne len zopár,, čo majú cca 1000 uer plat,, ale to sú väčšinou ITčkári..... a tých poznám len zopár
staci si dat napriklad bazos alebo inu stranku kde sa prenajimaju byty a tam je jasne napisane kolko to stoji jednoizbaky aj garsonky ceny sa pohybuju od 380,450 menej i viac.2izbaky ani nevravim 500-600 euro Co sa týka statistiky jasne ze ked spriemeruju platy nasich vrchných 10 vyjde 900 eur ale co poznam ludi v okoli nikto az tolko nezarobi. Darmo sa tu ohanas statistikou ked ludia ziju skutocnym realnym zivotom a maju par stoviek. Jasne ze itckar v ba bude mat okolo 1000 ale ja hovorim o normalnych ludoch.