Dobrý deň. Hľadám ľudí s podobnými problémami. Navštevujem psychiatra už od svojich 20rokov, teraz mam 30. Beriem neustále AD, skúšali sme aj vysadiť, ale stav sa mi zhoršil, trpím na opakované depresívne stavy, spojené s panickou poruchou a agorafobiou :-( . Popri mojom stave, som zvladla dve tehotenstva, snažím sa byť dobrou matkou, ale sú dni, kedy fakt nemám chuť vstať z postele a normalne fungovať. Vdačim za pomoc mojej mamine a manželovi, ktorí stoja pri mne. Neviem si ani len predstaviť, že by som mala nastúpiť do zamestnania, neviem si predstaviť, ako by som zvladla sama cestu do a z prace a normálne tam fungovala 8 hodín, aj keby som veľmi chcela... Preto si chcem podať žiadosť o invalidný dôchodok. Mám šancu, že by mi ho schválili? Niekde som čítala, že je potrebná hospitalizácia na psychiatrii. Je to naozaj potrebne?
Psychicke problemy a invalidný dochodok
ahoj andm. Neviem si predstavit pracovat ani na polovicny uvazok. Ja sama nechodim ani do mesta, skusala som to uz x krat, ale vzdy som dostala taky zachvat, ze som si myslela, ze odpadnem, tak som rychlo utekala domov. Cize je to na figu aj psychicky a fyzicky... Doma fungujem celkom obstojne, zvladam aj deti, aj domacnost, ak mam horsie dni, pomoze mamina a samozrejme manzel. Neviem co dalej, peniazky nam treba, ked aj minimum...
Ahoj marcelka... vies si predstavit pracovat napr. na polovicny uvazok? V tie dni ked nemas ani chut vstat z postele, je Ti zle fyzicky, psychicky alebo oboje? Ako to prekonavas, ked mas dve deti?