Ahojte, rada by som sa Vás popýtala, či ste si prežili niečo podobné ako ja. Mám priateľa, sme spolu už dva roky. Mám ho veľmi rada, je skvelý, ale ako každý človek má aj svoje mínusy a mňa najviac trápi to, že ma vôbec nevie utešiť. Som z toho veľmi sklamaná, keď sa mu chcem s niečím zdôveriť, alebo s ním riešiť nejaký problém a pritom mu počujem na hlase, že ho to trápi, ale v momente, ako otvorí pusu, idem do kolien. Stále iba kecy a hlúpe rady. Pritom ja by som chcela iba trošku sympatie. Viem, že sa hovorí, že muži radia a ženy utešujú (čo sa problémov týka), ale naozaj nemôžem s niektorými vecami otravovať kamarátky. Plánujeme spolu budúcnosť, ale ja som veľmi nešťastná, keď si predstavím že mám žiť s človekom, ktorý mi nevie povedať nič pekné, keď sa cítim smutná alebo nešťastná.
Zažili ste niečo podobné? Ako (by) ste riešili danú situáciu? Prosím o seriózne príspevky, je to pre mňa dôležité. Ďakujem.
Trápi ma, že môj priateľ ma absolútne nevie utešiť
Bubliii, mozno to uz nie je aktualne, ale presne sa viem vzit do tvojej situacie, lebo ju sama prezivam. \"Deti v Afrike umieraju od hladu\" a ja riesim donekonecna moju macochu a rozvedenych rodicov. Mam si uvedomit, ze uz to inak nebude a zvyknut si na to. Tot pomoc z jeho strany!
prezyvka, jasne ze treba vediet kde je ta miera, lebo zas rozculovanie nad kazdym "prdnutin" je des :-D moja svorka je toho prikladom, neustale stazovanie sa a my ju musime lutovat a utesovat :-) alebo ked musim utesovat kamosku, ze uz nemaju cizmy jej velkosti :-D a preto treba aby mali ludia vo vztahu urcite hranice, ale vedeli sa aj vypocut ;-)
Ďakujem Vám všetkým za odpovede a postrehy, cením si to. Dobrú noc :)
MultiLevel zas ale treba vediet kde je miera :D a tu nepozname, lebo normalne mam ako kamaratky ktorych kazdy den nieco trapi a to je hruza pocuvat :D vzdy nejaky problem ze normalne si myslim ze maju tie osoby aj den bez problemov ? :D
pozri....vztah je o dvoch ludoch. "Makat" na nom preto musia obaja. Ked ty sa ho snazis pochopit, ze je taky aky je, on by mal rovnako vynalozit usilie o pochopenie teba.
Niekedy je tazke posudit, ci dany problem, ktory cloveka trapi, je "koniec sveta", alebo len nieco malicherne....to co je pre teba malickost, prenho moze byt mega dolezite a zas naopak...
A preto sa musi snazit i on teba pochopit, musi to byt vzajomne. V mojom vztahu je to akosi prirodzene tak, ze ked ma jeden problem, ten druhy ho podrzi. A diskutujeme o vsetkom, lebo len tak vies, ci je to pre toho druheho skutocne tak dolezite....hold, nie vsetci chlapi su taki, ale kto miluje, mal by sa ucit respektu a toleranci, bez toho vztah dlho fungovat nemoze :-)
Bubliii no ale zas si nemysli ze ti priatel bude telerovat ked mu budes kazdy den s dajakou malichernostou plakat :D Skor by som popracoval neviem na tvojom sebavedomi alebo na tom ze preco ta bezne veci dokazu vytocit alebo pokazit ti den.
Neviem kolko mas problemov alebo co ta dokaze vytrapit ale tak trochu by sa clovek mohol povzniest na tie denno denne bezne kravinky.
Prezyvka55, to som tam vlastne už písala. Najlepšiu kamarátku mám jednu. A fakt jej nemôžem vyplakávať do mobilu vždy keď sa niečo udeje, sama má toho dosť, nechcem ju ešte zbytočne otravovať. A iné kamarátky sú také - že skôr známe, im sa moc nezdôverujem.
Bubliii od coho su kamaratky? :D spolu mozte vyplakavat a ked budes potrebovat pomoc nieco vyriesit tak sa obrat na chlapa.
Na fnukanie, ohovaranie a podobne na to vzdy maju baby kamaratky nie? :D
MultiLevel, ďakujem :) snažíme sa, no predsa len dva roky sú máličko, my ešte ani spolu nebývame, a venujeme veľké úsilie porozumieť jeden druhému a zatiaľ sa nám darí - teda až na toto ;) no toto mi presne povedala väčšina ľudí, že na to si proste musím zvyknúť, že on je chlap a v tomto sa správajú úúplne inak ako ženy.. no škoda
ďakujem zatiaľ za všetky názory :)
aha, tak potom chapem :-)
to je typicke....kym ty sa chces vo veciach montovat, riesit ich, on ich vidi racionalne a nema potrebu ich analyzovat z kazdej strany
Nemozes od neho ocakavat, ze sa zmeni v tomto, no zas na druhej strane by si mohol odpustit tie reci o afrike :-D Vysvetli mu, ze tak ako su prenho iste veci dolezite, su dolezite niektore pre teba. A ze nech ta aspon vypocuje, pohladi a povie, ze vsetko zvladnes a ze stoji pri tebe...ze ti to pomoze viac ako to, ze sa ma niekto v afrike zle. Naucte sa chapat jeden druheho aj so vsetkym v com ste rozdielni..to je predsa zaklad vztahu