Ahojte, rada by som sa Vás popýtala, či ste si prežili niečo podobné ako ja. Mám priateľa, sme spolu už dva roky. Mám ho veľmi rada, je skvelý, ale ako každý človek má aj svoje mínusy a mňa najviac trápi to, že ma vôbec nevie utešiť. Som z toho veľmi sklamaná, keď sa mu chcem s niečím zdôveriť, alebo s ním riešiť nejaký problém a pritom mu počujem na hlase, že ho to trápi, ale v momente, ako otvorí pusu, idem do kolien. Stále iba kecy a hlúpe rady. Pritom ja by som chcela iba trošku sympatie. Viem, že sa hovorí, že muži radia a ženy utešujú (čo sa problémov týka), ale naozaj nemôžem s niektorými vecami otravovať kamarátky. Plánujeme spolu budúcnosť, ale ja som veľmi nešťastná, keď si predstavím že mám žiť s človekom, ktorý mi nevie povedať nič pekné, keď sa cítim smutná alebo nešťastná.
Zažili ste niečo podobné? Ako (by) ste riešili danú situáciu? Prosím o seriózne príspevky, je to pre mňa dôležité. Ďakujem.
Trápi ma, že môj priateľ ma absolútne nevie utešiť
Noo tento stav trvá už dlhšie, nemôžem tu spomínať všetky problémy. Je jasné, že ani ja neoplakávam vzniknuté situácie 3 dni, problémy treba riešiť, to je pravda. Mne by stačilo len malinké uistenie, že tomu chápe a že mu to nie je jedno.. že mi rozumie.. chápete, takéto "barličky", ale človeku to úžasne pomôže, keď sa cíti pod psa.. lebo inak mám pocit že to má na sálame a to je blbé :/ už ma aj to napadlo, že mu spíšem takéto frázy na papier aby vedel z čoho má vychádzať ale to už príde trošku moc, tak som sa na to ešte neodhodlala.. :)
Bubliii zalezi od toho aky je to problem :D ked je problem to ze na weckach smrdi (priklad) tak to je fakt blbost :D treba byt konkretny.
BTW za hladajuce deti v afrike mozu ich rodicia.
Príklad: Chodím ešte na VŠ, tak mu poviem o nejakom probléme v škole. Odpoved: Vieš si predstaviť, aké nepodstatné sú tvoje problémy v porovnaní s problémami ľudí v Afrike a pod?
"Úžasne" to pomáha, nie? toto myslím tými kecmi.. zvaliť to na svet ;) rozprávali, veľa krát.. len on proste netuší čo by mal povedať, tak vytresne prvú blbosť, čo mu napadne (viď vyššie a pod).. ale keby sa aspoň snažil :/.. on keď potrebuje s niečím poradiť, pomôcť, tak ja sa môžem ísť pretrhnúť a keď ja chcem len malú útechu, tak ani tej sa mi nedostane :/
a nie,nezazila som tvoj problem. S mojim partnerom sme na rovnakej vlnovej dlzke, vieme kedy mame jeden druheho utesit a akym sposobom a kedy utesovanie naopak nie je vhodne...
Bubliii riesenie problememu je vzdy dolezite lebo chces zotrvavat v problemantickom stave co najkratsie. A to ide predsa pri kazdom probleme, oplakavanim sa len predlzuje cas do racionalneho riesenia.
skus dat nejaky priklad vasho rozhovoru, lebo si neviem celkom predstavit tie "kecy" :-)
rozpravala si sa s nim niekedy na tuto temu? Ze aky pristup od neho by ti naozaj pomahal ked potrebujes utesit?
mozno mate len odlisne videnie sveta, co je normalne, muzi su racionalni, zeny emocionalne zmyslajuce
Veď áno, aj riešenie problému je dôležité, ale chýba mi tam tá spätná väzba. Darmo, som žena. U mňa je riešenie problému druhoradé (ak teda nejde o veľmi súrnu záležitosť).
Nie nezazil ked mam problem tak nechcem aby ma dakto lutoval ale problem poriesil, skor je dolezitejsie ked dostanem radu ako keby ma mal niekto oplakavat do akej chujovej situacie som sa dostal radsej treba rozmyslat o tom ako to poriesit.