ako nebezpecne su cisty?

lolinka

ahojte mne pred 2 tyzdnami zistili cistu na maternici vobec netusim z coho to mam len mi asi 15 dni meskali kramy a strasne ma pobolievalo brucho tak ma moja gynekologicka poslala na sono a tam zistili ze mam 5 cm cystu na maternici predpisali mi nejake lieky, ktore by mali zevraj zabrat a ak ne tak mi to tam budu musiet vyoperovat..takze neviem a mam z toho dost velky strach...vsak som este dost mlada na to aby som mala taketo problemy :(

iwetka

mata"no moja newiem ci sa mi to podari ale tiez sa w to snazim werit co uz ked uz ja to nezmenim a uwidim co bude dalej jednoducho nic ine mi nezostawa iba cakat ako na spasenie alebo teraz lepsie powedane na dobreho lekara aj ja ti drzim palceky aby ti to wyslo a tiez sucitim s tebou

maťa

Vieš, aj ja som mala smolu na lekára a skazili čo sa dalo a tiež som nespokojná s tým, že zrejme kvôli tomu bude problém mať deti. Už som bola aj v stave, že som naňho kričala, že ho vykastrujem. To si proste nevyberieš. Viem, ako sa cítiš, pretože ani ja nemám dieťa a veľmi by som chcela, ale s mojou diagnózou si to neviem predstaviť, či to bude možné.
Naozaj ti držím palce, aby si aspoň našla niekoho, kto ťa dá trošku doporiadku, aby si tak netrpela.

iwetka

mata" wies co ja wiem ale jedna wec je ta ze mi dala antikoncepciu a teraz uz newiem co mam urobit a najwiac ma sere to ze som mlada a ze nemam ani jedno dieta a chcem mat aspon jedno ale co ak ma tato doktorka dojebala druhy doktor to uz nenaprawy a ak hej tak to bude tazke nemysli....jednoducho je to tak a ona to robi wiacerym mladym babam lebo wraj som pocula zewraj sa jej narodilo mrtwe dieta a tymto sa snezi pomstit wsetkym babam a ak mna dojebala tak bude asi tazke ma dat dokopy aby som mala aspon jedno dieta

iwetka

wiwa"wiem co ja ti powiem takto ja newiem ci mam werit doktorom wobec lebo to nema nejaky zmysel jednoducho je to tak a ak to tak ma byt tak prosim nie som s tym celkom zmierena ale tak co mi ine ostawa ja wiem ze ak tak tak sa to mozno aj podari ale newerim tomu a to co jeden doktor dojebe druhy to nezmeninemyslis???

maťa

Iwetka, ak chceš deti, doktorka ti to nemá vyhovárať, skôr sa má snažiť pomôcť ti v tom, ak to pre teba nie je riziko. Ak nevie aké máš cysty, nemôže povedať, že si neplodná. Pozri, ja mám endometriózu, cysty a ložiská v celej malej panve, vrátilo s ami to už tretí krát. A to mám byť odpísaná ako matka??? jedine ak mi budú musieť všetko vybrať, potom uverím, že bábo už mať nemôžem. Obyčajné cysty ti v tom nezabránia, ak ťa doktor správne lieči.

wiwa

ahoj ivetka, ja som bola operovaná pre velký zápal a tumor na lavom vaječníku , takže mi lavý vaječník a obe vajíčkovody odstránili, takže to znamená že normálnou cestou už otehotnieť nemôžem, no našťastie mám už dve deti, ale minule som sa pýtala lekára či by som mohla otehotnieť umelým oplodnením , keď mám už len jeden vaječník aj ten je polycystický , jediné čo sa ma spýtal bolo či som v minulosti nemala nejaké problémy s otehotnením alebo tehotnosťou, a keď že som nič také nemala, tak mi povedal, že by to nebol problém.
Ja by som ti radila prejsť k inému gynekológovy, možno bude mať iný názor. Ja mám super gynekológa, vysvetlí mi ak nerozumiem , pýtam sa a on mi odpovedá na všetko čo chcem vedieť.

kacurka

Ahojte vo spolok ja som mala podobný problém asi šesť krát som mala ovariálnu cistu ale vždy sa mi vstrebala po thiaminových injekciách, ktoré mi predpísala moja doktorka.Už ich nemávam ale sedem rokov sa snažíme o druhé bábetko no nedarí sa .Posielajú ma na laparoskopiu, ale nemám žiadne zdravotné problémy ,preto sa bojím aby mi po zákroku nejaké nevznikli,tak skúšam ešte prírodné prostrietky či náhodou ešte motyka nevystrelí.

iwetka

mata"wies co mne moja doktorka powedala ze aj ked otehotniem ze ho potratim takze sa mi neoplati otehotnetniet a tak mi dala tabletky lenze w nemocnici mi powedali baby ze urobila sprostost tym ze mi dala antikoncepciu ale ze mi mala dat danu tak teraz newiem co mam robit takze to wyzera asi tak ze moja gynetologicka nechce aby som mala deti